Nemacki ovcar-zenka

gagasf

Primećen član
Poruka
925
Zenka nemackog ovcara za UDOMLJAVANJE (zbog nemogucnosti drzanja).
Pas je star 8 godina, socijalizovan, miran. Solucija joj je jedino azil:(

Najveca zelja mi je da nadje neki dobar dom gde ce nastaviti da zivi kako treba.

FOTFF06.jpg
FOT224A.jpg

Imate li vi nešto pametno da dodate u vezi ove vremešne dame o kojoj je tema, ili ćete samo da palamoodite tu o kupoprodaji?

Gago, kakva je situacija, je li našla dom? Da delimo po ostalim forumima i društvenim mrežama?

Mimi`s najverovatnije da jeste. Ovih dana ce na sterilizaciju i posle toga nadam se u novi dom. Bas sam se dosta angazovala oko nje, jer mi je bas tuzno da ovakav pas nema novi dobar dom. Drzite mi palceve, tj. ne meni...njoj!!

Naprotiv, pažljivo sam pročitala svaki post, diskusija je bila o kupovini štenaca, nigde se niste nasekirali oko ove matore mukice. I naprotiv, ako je neko u stanju da izbaci psa posle 8 godina (a i manje je potrebno da se pas zavoli kao član porodice), neće imati problema to da uradi i ostalim članovima porodice. Druga je stvar ako neko ima neke neočekivane okolnosti, ali sve je to nešto na šta treba računati pre nabavke psa. Zašto je moj pas mala mešanka? Zašto nije veliki rasan pas? Zato što još uvek nemam sklopljenu celu konstrukciju, počev od ograde oko dvorišta, pa sve do sigurnosti da ću tog psa moći adekvatno da hranim i da eventualno platim dijagnostiku kad omatori i počne da se razboljeva. Zašto imam jedno dete? Zato što uz sve što mi se izdešavalo i dešava se i dalje, samo jednom detetu mogu kvalitetno da se posvetim.

Da nisu malo prejake reci ?

Pitanje je sta je razlog , i zbog cega vise ne mogu drzati psa ?

Vise je nego grubo povlaciti paralelu izmedju roditelja i kucnih ljubimaca .

PozZz . . .

Nije grubo. Uostalom u ranija vremena su se stari ljudi, roditelji ubijali ( Lapot, Zivojin Pavlovic).
Moj pas je juce napunio 14 godina, zdrav je, ali je oslepeo, ne cuje skoro nista, meni je bas ova njegova starost jedno veliko iskustvo,
mislim da ga sada najvise volim. Mozda zato sto zajedno starimo:)
I meni je neshvatljivo da covek provede sa psom ili mackom osam godina i onda poklanja tog svog najboljeg i najvernijeg druga.

U ugovorima sa ozbiljnim odgajivacima uvek stoji klauzula da , ukoliko vlasnik iz ovih ili onih razloga ne moze da drzi psa,
pas se vraca u svoju odgajivacnicu. E sada, ti stenci kostaju i 1000 evra, ali je meni licno jako vazno da moj pas ne zavrsi u azilu
ili internetu.

Back