Nemacki Ovcar Hitno potreban savet

cybersrb

Obećava
Poruka
53
Imam zenku nemackog ovcara,ostenjena je 15.05.2012 danas joj je tacno 3 meseca.Stene je uredno vakcinisano,ocisceno od parazita,revakcinisano.Problem nastaje posle ciscenja od parazita i revakcinacije,(do tada je jelo kao ala) stene naglo smanjuje hranu ali raste i vidno napreduje sto cete videti na slikama.Prvo sam laicki mislio da je do ciscenja od parazita jelo i za sebe,i za parazite i da sada jede onoliko koliko mu je dovoljno a napredak se vidi i sa to malo hrane,ali sam poceo da se plasim da je premrsava,jer za jednu zenku ima savrsenu duzinu,pa zbog te duzine deluje mrsavije.Odgajivac mi je rekao da je mrsava,a ja ne znam sta da radim kad jede onoliko koliko hoce,obroke ne zadrzavam kod nje i sklanjam ih posle maksimalno 30 minuta.Od hrane jede Gosbi Junior Premium granule,Govedje dzigerice,Piletina samlevena,Gilice...dajem joj kalcijum i AD kapi.Iznerviram se kada vidim da je za dorucak jedva pojela obrok,za rucak samo malo laznula,i za veceru nekako pojela...stene je veselo, (hiperaktivno) zna osnovne komande,poceli smo polako povodac,igram se sa njom svaki dan i ne pokazuje nikakve znake cutkarenja,nevoljnosti..snage i zelje za igrom ima i previse.Treba mi vas savet sta da radim,svakako cu otici i kod vetrinara.

Unapred hvala svima,veliki pozdrav.

40 dana.
img0305ha.jpg

60.dana
img0355sg.jpg

70.dana
img0433f.jpg

83.dana
img0623xo.jpg

Hvala ti na brzom odgovoru.Daleko od toga da je koza i kost i da joj se vide rebra..problem i jeste u tome sto je hranu posle ciscenja od parazita smanjila 70%..jela je puna tri obroka a sad jedva pojede dva,i to sam smanjio na neku smesnu kolicinu ispod svake norme,Odvescu je danas kod veterinara da se posavetujem sa njim,ona je stene i raste veoma brzo..pa se pitam od cega budala raste,kad jede kao vrabac. :D

Idi kod veta, posavetuj se. Promeni joj hranu. Kupi malo neke druge ali za štence pa promešaj sa ovom. Stavi i komadić-dva keksića nekog, neku poslasticu ili kašiku-dve supe skuvane za vas ili blagog jela, jogurt. Možda je gospodjica probirljiva a i vruće im je. Samo joj daj kalcijuma dosta jer je zaista sva u šapama i ušima a tek treba da skelet da ojača i zubi. Preslatka je....oke ima pametne i blage.
I našem odraslom NO ostane nekad nepojedene hrane. Jede koliko mu tad treba i samo se okrene i ode a nekad imam utisak da mu je malo. Kao i ljudi.

I dodji na temu Nemački ovčar....lepo je, poučno, tadno i veselo :)

Mozda da izbacis tu dzigericu iz upotrebe i te mlevene pilice,dzigericu jako tesko vare,a u toj mlevenoj piletini ima vise kostiju nego mesa pa je to pretovari a nema nikakvu hranljivu vrednost.

Moj pas je sa 4 meseca sam izbacio obroke i svojevoljno poceo da jede samo 2 puta dnevno i na takvom rezimu je punih 6 godina i nista mu ne fali.

Evo nas opet... :) Danas smo bili kod veterinara,stene je 42cm 14.2kg,rekao mi je da probam da promenim hranu,da ubacim nesto novo,i da to sto malo jede ne gledam kao prevelik problem,jer kako on kaze (sto ljudi,sto cudi) neko jede manje,neko vise.Stene se igra,veselo je i kaze dok je tako nema razloga za brigu.Gledao je krajnike,merio temperaturu,sve je ok.Hvala vam svima na savetu i pomoci.

Idi kod veta, posavetuj se. Promeni joj hranu. Kupi malo neke druge ali za štence pa promešaj sa ovom. Stavi i komadić-dva keksića nekog, neku poslasticu ili kašiku-dve supe skuvane za vas ili blagog jela, jogurt. Možda je gospodjica probirljiva a i vruće im je. Samo joj daj kalcijuma dosta jer je zaista sva u šapama i ušima a tek treba da skelet da ojača i zubi. Preslatka je....oke ima pametne i blage.
I našem odraslom NO ostane nekad nepojedene hrane. Jede koliko mu tad treba i samo se okrene i ode a nekad imam utisak da mu je malo. Kao i ljudi.

I dodji na temu Nemački ovčar....lepo je, poučno, tadno i veselo :)
Vec sam tamo,ali dok procitam temeljno od prvog posta,nacekacete se na moj post :D

Vec sam tamo,ali dok procitam temeljno od prvog posta,nacekacete se na moj post :D

hahahaha pa ti ne čitaj sve pobogu :eek: ima preko 500 strana
daj prvo slikice, da se upoznaš, pročitaj poslednje strane a posle iščitavaj :)

I da, što reče Vilus, izbaci džige i poletinu tj. te kosti. Nima samo napuni želudac a nemaju hranljive vrednosti koje joj trebaju jer raste.

Evo nas opet... :) Danas smo bili kod veterinara,stene je 42cm 14.2kg,rekao mi je da probam da promenim hranu,da ubacim nesto novo,i da to sto malo jede ne gledam kao prevelik problem,jer kako on kaze (sto ljudi,sto cudi) neko jede manje,neko vise.Stene se igra,veselo je i kaze dok je tako nema razloga za brigu.Gledao je krajnike,merio temperaturu,sve je ok.Hvala vam svima na savetu i pomoci.
Veoma je pohvalno sto toliko vodis racuna o svom kucnom ljubimcu, blago njemu sto ima takvog gazdu. :)

Blago meni, idi u bioshop i trazi da ti izmere po 50g sledecih sastojaka: lomljenog semena lana (ako nema, moze i celo pa izblendiraj), sirovog susama, cimeta, kokosovog brasna, sirove golice (bundevino seme) i sirovog suncokreta pa golicu i suncokret izblendiraj, umesaj u sve to i dodaj joj jednom dnevno po kasicicu u casu jogurta, moze cak to da joj zameni srednji obrok jer je lagano, sveze a puno vitamina, minerala, esencijalnih masnih kiselina a to joj sad treba, upravo, koliko vidim, dize usi, uskoro ce da menja zube a raste tako brzo da se verovatno saplice o sopstvene noge? I izbaci tu dzigericu i piletinu, kao sto su i ostali rekli, nikakve koristi nema od toga. I nemoj toliko da brines, kvaris vam taj prelep period, jedino sto bi mogao malo cesce da je cistis od glista, kod stenaca ih je jako tesko skroz utamaniti a ogromne stete mogu da naprave.

Veoma je pohvalno sto toliko vodis racuna o svom kucnom ljubimcu, blago njemu sto ima takvog gazdu. :)
Ono nije krivo ako zapadne nekoj budali u ruke,moram da se brinem..kad vidim da nesto nije u redu,ni ja nisam ok. :(

Blago meni, idi u bioshop i trazi da ti izmere po 50g sledecih sastojaka: lomljenog semena lana (ako nema, moze i celo pa izblendiraj), sirovog susama, cimeta, kokosovog brasna, sirove golice (bundevino seme) i sirovog suncokreta pa golicu i suncokret izblendiraj, umesaj u sve to i dodaj joj jednom dnevno po kasicicu u casu jogurta, moze cak to da joj zameni srednji obrok jer je lagano, sveze a puno vitamina, minerala, esencijalnih masnih kiselina a to joj sad treba, upravo, koliko vidim, dize usi, uskoro ce da menja zube a raste tako brzo da se verovatno saplice o sopstvene noge? I izbaci tu dzigericu i piletinu, kao sto su i ostali rekli, nikakve koristi nema od toga. I nemoj toliko da brines, kvaris vam taj prelep period, jedino sto bi mogao malo cesce da je cistis od glista, kod stenaca ih je jako tesko skroz utamaniti a ogromne stete mogu da naprave.
Hvala puno,danas je vec kasno,sutra cu to da uradim,izbacujem dzige iz upotrebe. :)
Ovde su doktori za pse,veterinari to rade rutinski,knjiga je jedno a praksa drugo,posebno za ljude koji imaju pse i srecu se svakodnevno sa problemima.

Moj komentar bi bio suvišan osim da kažem ovo: štene ti je preslatko! :)
Hvala puno.Danas cemo probati i sa uljem ali naravno u narednom vremenu probacemo i sve gore navedeno.Vec se hvala Bogu stanje popravlja,problem je bio do varenja.U proslu subotu sam bio odsutan da joj dam jedan obrok,pre nego sam posao od kuce majci sam rekao da joj da obrok koji sam spremio,stene je sve pojelo (polizalo) da bi ona totalno nestrucno iz zaljenja sto misli da je jos gladno, na sve to dodala u porciju grasak,krompir i nesto belog mesa tj ostatke hrane iz kuce i do tada je smanjilo hranu ali posle tog krompira je jelo kao vrabac.To sam saznao danas po dolasku od veterinara jer sam proveravao stenetu stolicu da vidim da li ima neke promene i nasao nesvaren krompir,verovatno onakav kakav je i pojela,odatle njeno odbijanje hrane.Pitao sam sta se desilo i ko je davao krompir stenetu, jer 99.9% ga hranim ja,mati mi rekla (kada je pojelo porciju ja sam mu dodala ostatke od nas) nisam imao komentar :(

Да ли ти мама рекла и да је јако тужно гледао,па је морала да му да још?То је типично и мораш да пазиш на штене и на околину која то ради из најбоље намере,али може да ти направи овакву ситуацију.Имаш праву лепоту од штенета.

ne znam zasto mislis da je premrsava, ovo koliko ja mogu da vidim sa ovih fotki - izgleda sasvim ok.
i ja sam imao zenku nemackog ovcara, uopste nije bila neka gladnica.

mada mozes da probas da promenis tu hranu ili da joj spremis nesto sam.

Stene izgleda kao reklama za hranu za pse:D Prelepo, zdravo, cilo i veselo.

Cenim da mu je to prvo stene, tako sam i ja pola godine umirala od muke sto moje nece da vidi hranu, ma mogla sam da mu dajem od ptice mleko, nista
ga nije zanimalo, samo jurcanje,lopta,igra,. Moj vet mi je rekao da se uopste ne uzbudjujem jer nijedno zivo bice ne umire dobrovoljno od gladi pa tako
nece ni ovo moje "pCeto":D Jes da kazu da stene treba da bude malo bucmasto, ali i svaki pas je " individualac" pa nema ni tu pravila.

Ja sam iz ocaja pravila kao neki mravinjak ( onako kao sto su Ivica i Marica prisipali mrvice) i on bi onda to jeo jer je to bila igra za njega.
Nekada nije jeo i duze od 24 sata, a onda oko ponoci bi bio gladan pa bi poejo malo nesto.

E, ljudi moji da kazem da se stanje popravilo i stene hvala Bogu napreduje vidno..da li neko moze od vas da mi kaze,posto svi koje znam da drze rasne NO kazu da je DrontalPlus opasan za stence i da se daje psima koji imaju preko godinu dana,da zna da poremeti rad zeludca itd.Da li je to istina?Jer kako sam gore napisao problem je nastao posle ciscenja od parazita i revakcinacije,stene pocelo da odbija hranu i to primetno.Ako je to tacno,da li je moguce da su veterinari nestrucni toliko da znaju da to moze naskoditi stenetu?Da se nebi vracali puno unazad,potreban mi je samo odgovor na ovaj post,jer opet kazem hvala Bogu,sve je ok,stene jede sve sto nije htelo pre i muku sam namucio dok nije projelo.
P.S.
(Svi kazu da se malim stencima daje CestalPlus i da je DrontalPlus veoma jak za njih) A,stene se muceno patilo od kraja Jul-a-pocetka Avg..skoro 20 dana jelo na kasiku,ne bukvalno ali... :(

Da se ne lažemo, za štence je najbezbednija neka pasta tipa Vitaminthe i kako se već zovu od različitih proizvođača ali u njihovom odsustvu "radi" i Soltrik sirup iz humane apoteke, lepo se dozira, sladak je i ukusan a namenjen baš za specifične parazite koji napadaju mladunce, bilo ljudske ili neke druge vrste.

Da se ne lažemo, za štence je najbezbednija neka pasta tipa Vitaminthe i kako se već zovu od različitih proizvođača ali u njihovom odsustvu "radi" i Soltrik sirup iz humane apoteke, lepo se dozira, sladak je i ukusan a namenjen baš za specifične parazite koji napadaju mladunce, bilo ljudske ili neke druge vrste.
Istina,ja sam pre steneta imao odraslog psa NO pa u medjuvremenu duzu pauzu bez psa...sa stenetom i odraslim psom nije isto...zato sam odlucio da je pametnije kao sto covek ima svog doktora, da i pas ima svog veterinara ali....nije to uvek tako kako izgleda.Covek moze biti nacitan i znati puno o psima..od svega toga bitnija je praksa,da li je ista od znanja primenjivao i kako se to odrazilo,zbog toga i jesam na forumu gde ljudi predstavljaju svoje pse,izlazu probleme i resenja..Doktori znaju da upropaste coveka dok vecina veterinara isto postupa sa psima,sve koje znam su totalna neodgovornost..prijatelju su unistili stene koje je platio 800e..nije bitan novac,stene je izgubljeno zbog nestrucnosti veterinara. :( zivim u kraju gde su svinje jedine zivotinje koje veterinari susrecu svakodnevno,vide psa kad mi koji vodimo racuna da sve bude po PS-u odvedemo na vakcinu. :) u gradu je to ipak drugacije,psi,macke..itd...

Back