Nemačka se okreće tečnom gasu?

saradnik22

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
173
Putinova agresija u Ukrajini dramatično pokazuje kakvu geopolitički eksplozivnu snagu ima zavisnost o zemnom gasu.

Velika zavisnost od jednog izvora veoma je opasna. Stvar bi mogli da ublaže terminali za tečni gas.

Planovi za izgradnju prvog nemačkog terminala za tečni gas dobijaju politički vetar u leđa. Radi se o investiciji od oko 1,5 milijardi evra. U igri su gradovi Štade i Brunsbitel, oba u blizini ušća Labe u Severno more. Iako će to sigurno još neko vreme da potraje, trenutno mnogo toga govori u prilog izgradnji terminala za tečni gas (LNG). Druge zemlje su po tom pitanju otišle dalje od Nemačke. U Evropskoj uniji već postoji 26 LNG-terminala.

"I kriza oko Ukrajine i rast cena energenata pokazuju da Nemačka mora da postane manje zavisna od isporuka gasa i bilateralnih ugovora s pojedinačnim državama. LNG tu može da bude pravi put", izjavio je ministar privrede Donje Saksonije Bernd Althusman (CDU).

Izgradnja luke i terminala

Pozitivni signali dolaze i dolazili su od nove, ali ih je bilo i od bivše savezne nemačke vlade. Zbog mogućeg rata na istoku Ukrajine i političkih natezanja oko gasovoda Severni tok 2, sve izglednije je da bi tečni gas mogao da posluži kao rešenje.
O5GWPWWZ7NJRDJ4EZ4N7V363TI.jpg

https://www.b92.net/biz/vesti/svet/nemacka-se-okrece-tecnom-gasu-2112326
Gotov je!
Više nećemo slušati gluposti o "gasovodima."
Sada je Gasprom istorija.

Хахахахаха....увели силан пакет санкција али гас и нафту настављају да купују. Једноставно, нема замене за руски гас у том обиму!
Руска каса се тек сад пуни и финансира армију!

Хахахахаха....увели силан пакет санкција али гас и нафту настављају да купују. Једноставно, нема замене за руски гас у том обиму!
Руска каса се тек сад пуни и финансира армију!
Oligarsi ce svoj novac podeliti sa narodom, ako zatreba.....

Vidimo šta je jeftinije

Da Rusija ubija žene i decu, ili da se plati ekonomska cena
Da, ali Rusija ne ubija nemačke žene i decu. Znam da ovo što sam napisao deluje surovo, ali samo pokušavam da ti predstavim kako to izgleda iz ugla jednog Nemca. Uzgred, i Amerikanci su itekako ubijali žene i decu. Mi to jako dobro znamo, a Vijetnamci i Iračani recimo još bolje.

Da, ali Rusija ne ubija nemačke žene i decu. Znam da ovo što sam napisao deluje surovo, ali samo pokušavam da ti predstavim kako to izgleda iz ugla jednog Nemca. Uzgred, i Amerikanci su itekako ubijali žene i decu. Mi to jako dobro znamo, a Vijetnamci i Iračani recimo još bolje.
a sirija a avganistan....mislite da sva ta deca nisu vredna ..da ne pominjem hiljade indijanske dece ako vec decu pominjemo

Ima certifikat made in usa.
Nije ista pamucna obicna majica i ako ima Nike logo, tako i gas. Ako hoces orginal, vredi vise platiti.
Ko je lud da se greje na jeftin gas.
ako je americki onda je ok jel ? mislila ti ozbiljno kada ono...nema svrhe dalje

Madelina Olbrajtova je rekla da je galon benzina ispod $3 vredan 500 tisuca zivota iracke dece. Nju treba konsultovati opet, ona je ekspert za sagorevanje i tako te humanitarne stvari.

a sirija a avganistan....mislite da sva ta deca nisu vredna ..da ne pominjem hiljade indijanske dece ako vec decu pominjemo

ako je americki onda je ok jel ? mislila ti ozbiljno kada ono...nema svrhe dalje
Ja samo koristim made in usa, pa taman da je skuplje i losije, ili bar engineered in usa, made in dzalilalibad. :lol:

Treba napraviti terminal u Tuzli po patentu Borisa Tadica mirotocivog.

Back