Немачка: Основана нова странка "Алтернатива за Немачку"

Blagoje³

Primećen član
Poruka
846
Извор: http://www.tagesschau.de/inland/afd118.html

logo-afd-small.png

Данас у Немачкој на разним политичким и информационим каналима ударна вест кампања новоосноване странке "Алтернатива за Немачку".

Једна од главних тачки њиховог плана је и излазак из монетарне Еврозоне и враћање немачке марке. Такође имају жестоку реторику против владајуће коалиције, посебно према Ангели Меркел.

Странка се састоји од разочараних припадника конзервативних странка, највише бивших ЦДУ припадника, али у њој се такође налазе и гомила стручњака из области економије, права, здравства и школства, углавном професори, интелектуалци и средњи и већи предузетници.

Од ове странке се понајвише плаши конзервативна ЦДУ, јер она важи као најдеснија странка и никад није дозвољавала, да постоји и једна странка "десно" од ње. А пошто је све више грађана са анти-ЕУ ставовима, сматра се да би на предстојећим изборима странка могла релативно лако прећи 20%, а можда достићи и до 30%.

Морам рећи да ме та новооснована странка делом подсећа на Двери, пошто намерно провоцирају жестоком реториком.
Сасвим случајан је и избор назива: "Алтернатива за Немачку", код Двери слоган иде одприлике слично Србија има алтернативу.
А пошто се ради о великој држави, може имати сличан ефекат као и "Покрет 5 звезда" у Италији. Избори су у септембру.

Шта ви кажете на све ово?
Шта кажу про-европске снаге овде на форуму?

Богата Немачка види "изолацију" као алтернативу, а бедна Србија и даље верује у "Европа нема алтернативу".

Poslednja izmena:
Kakve gluposti.

Alternativa za Nemacku hoce da izadje iz evroa a ne iz EU.

Srbije evro i nema.
Да ли си прочитао оно црвено? Пише да хоће да изађе из МОНЕТАРНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ. Шта ту није јасно? ;)

Србија Евро ни нема, али хрли ка ЕУ, док у најбогатијој земљи Европе једна трећина бирача је анти-ЕУ настројена! Мислим да је ствар више него јасна.

Да ли си прочитао оно црвено? Пише да хоће да изађе из МОНЕТАРНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ. Шта ту није јасно? ;)

Србија Евро ни нема, али хрли ка ЕУ, док у најбогатијој земљи Европе једна трећина бирача је анти-ЕУ настројена! Мислим да је ствар више него јасна.

A sta je to drugo nego izaci iz zajednicke valute. Pored toga da partija najverovatnije nece preci 5 % glasova.

Шта нас брига за Немачку? Која год парт6ија победи у Немачкој водиће исту антисрпску, антируску и антисловенску политику. Германско племство контролише све политичке партије у Немачкој- а они су себи зацртали циљ да униште Словене и Православце.

Шта нас брига за Немачку? Која год парт6ија победи у Немачкој водиће исту антисрпску, антируску и антисловенску политику. Германско племство контролише све политичке партије у Немачкој- а они су себи зацртали циљ да униште Словене и Православце.
Опет српски егоцентризам. :roll:

Немачка је Балкан (поготово западни) уврстала у своју интересну зону, једноставно гледају да остваре свој државни интерес и програм једне континенталне силе.

То је мала али фина разлика између нас и Немаца, они никад не уздижу неку идеологију изнад народности, него прво народност, па независно из које си странке, интереси Немачке морају бити остварени.

Jesu li isti kao i Dveri u ekonomiji, tj. najpatticnija kvazi-levicarska patetika; ili su desnicari, kao republikanci u Americi?
Програм им је сличан као програм Двери, али реторика им је немачка, не могу се сврстати ни у тај фазон Двери а још мање у фазон америчких републиканаца. Немци имају специфичан менталитет и ретко да они копирају друге, они увек имају неку своју варијанту модифицирану према њиховом менталитету.

Али припадници те странке подвлаче, да све сами спонзоришу, да не заступају никакве интересне групе, нити да им кампању раде неке паблик релијешн фирме и остале из те области. Доста тога се стварно поклапа са Дверима, само што Двери типично за Србију мало више гурају ту родољубну реторику, док ова странка у Немачкој више гура ону независну и меритократску реторику, како Немачка мора да има самосталну и од ЕУ независну економију, којом ће онда не партијски службеници, него најспособнији предузетници управљати.

.

Koja је разлика између Монетарне заједнице (еурозоне) и Европске уније. Може ли да нам објасни неки познавалац (остали, не јављајте се).

Koja је разлика између Монетарне заједнице (еурозоне) и Европске уније. Може ли да нам објасни неки познавалац (остали, не јављајте се).
Морам признати, да твоје питање не разумем најбоље. :think: ЕУ није исто што и Еврозона, валута Евро може једна држава имати, али и ако не жели, не мора, али она ипак остаје чланица ЕУ. Мислим једно је монетарна унија и финансијска политика, а друго је политичка и културна унија у глобалу.

За детаље имаш википедију, али постоји могућност, да се у Србији другачије гледа на механизам ЕУ. Ја студирам у Баварској, налазим се у политичкој структури и овде народ потпуно другачије гледа на ЕУ и Евро. Па се можда у комуниацији делом мимоилазимо. Шта те тачно занима?

Нисам сигуран да је Благоје разумео питање.
Разумео сам ја, само не подносим сугестивна питања, па сам одговорио као да је питање неутрално постављено.

Back