Nemačka najpopularnija zemlja sveta!

Sima Nemac

Domaćin
Poruka
3.194
Nemačka najpopularnija zemlja sveta
Izvor: Tanjug

London -- Prema godišnjoj anketi Svetskog servisa BBC-ja, najpopularnija zemlja na svetu je Nemačka.

Većina od 26.000 ispitanika iz 25 zemalja širom sveta, upitanih da rangiraju 16 zemalja i Evropsku uniju po tome da li je njihov uticaj na svet "uglavnom pozitivan" ili "uglavnom negativan", ocenilo je da Nemačka ima najpozitivniji uticaj.

Čak 59 odsto ispitanika je odgovorilo da Nemačka ima pozitivan uticaj na svet, dok je 15 odsto njih doživljava negativno.

Na drugom mestu je Kanada, na trećem Velika Britanija, zatim slede Japan, Francuska, EU, Brazil, SAD i ostali, dok poslednja četiri mesta zauzimaju Izrael, Severna Koreja, Pakistan i na kraju Iran.

Najpozitivnije ocene Nemačka je dobila od ispitanika u Gani, Francuskoj, Britaniji i Australiji, dok je germanofobija očigledna u Grčkoj, gde je većina Nemačkoj dala negativnu ocenu.

Očigledno je da rezultati predstavljaju nagradu za vrednu nemačku diplomatiju, ali i da veći trag ostavlja ekonomija nego politika, ocenjuje BBC.

Nemački ministri obilaze zemlje koje su postale tržišta za plasman nemačke robe ili nude sirovine za njene proizvode i tu leži i odgovor na pitanje zbog čega se Berlin pozitivno doživljava u nekim afričkim zemljama, poput Gane.

S druge strane, rezultati su zabrinjavajući kada je reč o odnosu prema Evropskoj uniji. Pozitivno raspoloženje prema EU opada u Nemačkoj, Kanadi i SAD, a prvi put od 2005. godine, od kada se sprovodi anketa, više Britanaca daje Uniji negativnu ocenu (47%) nego pozitivnu (42%). Anketu su za BBC sproveli telefonskim putem i direktnim razgovorima instituti Gloubsken i PIPA.

Ипак, је то СИЛА НАД СИЛАМА! :worth:

Simo, Nemacka ima neverovatno jaku ekonomiju. za ovih godinu i po koliko zivim u Nemackoj, to se vidi i spolja, i unutra... Pre 3 nedelje sam otisao u posetu Siemens-u u Erlangen (na zahtev njihovih engineera). To je uredjeni sistem, zna se sta svako radi, sta su svacija zaduzenja i obaveze, odgovornosti, Neverovatno je koliko ti ljudi znaju, prosto zastrasujuce... :D

Medjutim, sama Nemacka ima jako mnogo problema. Glomazni drzavni aparat, koji postaje pokalo sve sporiji i neefikasniji. Isuvise se dugo robuje jednom, usadjenom i ustolicenom modelu, ono sto ja primecujem. Potrebne su promene. Dosta promena u kratkom (5 godina) vremenu.

Nemci mora jos vise da se otvore. Tradicionalno, oni su zatvoreno drustvo, nakon II Svetskog Rata su pod silom i pritiskom, pod kontrom otvorili... Ali nedovoljno. Morace vise, i to ne samo srto se ljudi tice, nego i pravila modernog poslovanja... Legiranog sa tradicionalnim Uber Alles! :whistling:

_nobody_

Poslednja izmena:
Simo, Nemacka ima neverovatno jaku ekonomiju. za ovih godinu i po koliko zivim u Nemackoj, to se vidi i spolja, i unutra... Pre 3 nedelje sam otisao u posetu Siemens-u u Erlangen (na zahtev njihovih engineera). To je uredjeni sistem, zna se sta svako radi, sta su svacija zaduzenja i obaveze, odgovornosti, Neverovatno je koliko ti ljudi znaju, prosto zastrasujuce... :D

Medjutim, sama Nemacka ima jako mnogo problema. Glomazni drzavni aparat, koji postaje pokalo sve sporiji i neefikasniji. Isuvise se dugo robuje jednom, usadjenom i ustolicenom modelu, ono sto ja primecujem. Potrebne su promene. Dosta promena u kratkom (5 godina) vremenu.

Nemci mora jos vise da se otvore. Tradicionalno, oni su zatvoreno drustvo, nakon II Svetskog Rata su pod silom i pritiskom, pod kontrom otvorili... Ali nedovoljno. Morace vise, i to ne samo srto se ljudi tice, nego i pravila modernog poslovanja... Legiranog sa tradicionalnim Uber Alles! :whistling:

_nobody_

Ноубади, па ти си МОЈ НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ, од данас!:worth:
Замолио бих те за услугу, да ти пошаљем кинту или уплатим, да ми пошаљеш неке ситнице(поцепале су ми се мајице са немачким мотивима, знојница у боји заставе и сл.)

Ноубади, па ти си МОЈ НАЈБОЉИ ПРИЈАТЕЉ, од данас!:worth:
Замолио бих те за услугу, да ти пошаљем кинту или уплатим, да ми пошаљеш неке ситнице(поцепале су ми се мајице са немачким мотивима, знојница у боји заставе и сл.)

Posalji mi tvoj @ na PP (posto sam ja vise banovan nego aktivan). Ja svaki mesec dolazim iz Minhena u BGD. I sada uskoro dolazim, pa bi bilo dobro da uspostavimo @ kontakt, da bih mi opisao sta ti treba tacno. Ja sam ovaj wekend libero, pa tako da imam celu subotu da rondam po Hbf-ovoj okolini i Shwantaller Strase, da nadjem sta ti tacno treba. Za parice se ne sekiras. To cemo u BGDu :D

_nobody_

_nobody_

A svabice jesu li otvorene?..odskrinu li se ponekad ili nece sa Srbima posla da imaju,jesu li ovakve kao ova macka na slici?
58-air.jpg

ББС спинује истину...колико је популарна Немачка видели смо у Португалији, Италији, Грчкој, на Кипру, Шпанији. Узорак земаља је нерепрезентативан.

А, набројане земље су ти транспарентне!?
Све сами НЕРАДНИЦИ!

А, набројане земље су ти транспарентне!?
Све сами НЕРАДНИЦИ!

По чему су нерадници...када су Шпанија и Португалија биле поморске силе, а Италија културни светионик у средњевековној Европи швабе нису знали ни за термичку обраду хране. Глођали су сирово месо са костију добрих животиња;)

To Miki kralju. Mora da su na srpskoj grbači izgradili srušenu državu.

Једним делом и јесте...иначе државу су им изградили американци...и Руси ону Источну. Још им Путин поставио КГБ спавача на место канцелара.

Poslednja izmena:

Back