NEMAČKA DOGA U OVČI

mimi's mom

Buduća legenda
Poruka
32.800
Ima jedna lepotica, vlasnik je krajnjen nesavestan, devojka koja je prošli put nalazila je rešila da održi reč i sledeći put mu je ne vrati. Sad je u Ovči i hitno joj treba novi dom. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150757016091211&set=o.109657312478467&type=1

529005_10150757016091211_700356210_11444818_1127099185_n.jpg

Udomljena je ona. Dona se zvala i bila je na Ceraku kod nekog lika, koji je mislio kako ce moci da se brine o tolikom psu. Ma tuga, mi smo pokusavali da je odvedemo, al on se mucenik trudio, no ona je rasla sve vise i vise. Zivi u trosnoj kucici sa majkom i da hrani psa koji jede ko moja dva nedeljno, nije bila ni vakcinisana, mrsava, na nekom tremu drzana. Ma.. Neko ga je prijavio il sta vec i pas zavrsi u Ovci, al bitno da je sada udomljena i u srecnom domu.

Ako se ne nadje neko da je usvoji, u sta cisto sumnjam, uzecu je ja na cuvanje do usvojenja makar mi bila u spavacoj sobi. Da mi je znati samo ko li je taj idiot koji je uzeo psa da bi ga izmaltretirao i izbacio da crkne, ruke mu se osusile dabogda!

Nije, nije. Bas naprotiv, on je jako fin, ali on NIJE mogao da je izdrzava, u tome je razlika, on je hteo sve, i kukao je da mu je ne uzmemo. Jos kad je mala bila.. Al eto..

I pored toga, stoji da je covek nesavestan, kao sto rece Mimi u uvodnom postu. Ne uzimas dogu, psa koji zahteva puno sredstava jer je ogroman, u trosnu kucicu ako nemas ni za sebe. Jednostavno to se NE RADI. Ljudi smo pobogu, imamo nesto sto se zove razum, pa nije lose nekad i upotrebiti ga. Racionalno.

Da, nikako da stignem da prenesem da je udomljena, Pussycat je dobila njene slike iz novog doma, kaže, tuga kako je mršava. Ali srediće se i to, sad, kad je dobila novi dom i bolje uslove. :)

:)

Drzim palceve

Edit: glede price o dobrim namerama...moji imaju vikendicu na desetak km od Nisa. Plac je veliki, vlasnicki delovi nisu odeljeni ogradom, a izgradjene su tri kuce na toj povrsini. U dve od tri (treca je nasa vikendica) ljudi zive stalno, izbeglice, tu su se doselili i ostali. I sve bi bilo henki dori da oni ne drze zivotinje (jer su ljubitelji i vole), ali tako da nikad kuju kod veta nisu odveli, macke takodje videle lekara nisu, daju im ostatke od hrane i te zivotinje se tu nekontrolisano mnoze. Situacija je sada postala neizdrziva, jer se kuja steni tri puta godisnje, macke takodje, ima ih bezbroj i oni svi bukvalno gladuju. I sad ce neko da mi prica o tome kako su to ljubitelji, vole zivotinje. Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju takvog drzanja zivotinja (bez elementarne nege) i onih koji ih truju. To nije zivot, to je mucenje. Ne mogu i necu da shvatim takve ljude, a sto se zivotinja tice zaista - onda kada odem tamo pa ih vidim - bolje bi bilo da budu uspavane. Oni bukvalno lagano crkavaju od gladi. I to je strasno, jezivo. Posto mi nismo od onih koji ce problem resavati trovanjem ili ubijanjem, a mama ne moze vise da gleda te mucene zivotinje, plus nista ne moze da se zasadi i da ostane citavo i neukakano, jedino resenje je da platimo geometra da izadje, odredi medje i da se nas deo ogradi.

Put do pakla poplocan je dobrim namerama. Ne uzimajte zivotinju ako nemate uslova i volje da o njoj brinete. Ende.

Poslednja izmena:
:)

Drzim palceve

Edit: glede price o dobrim namerama...moji imaju vikendicu na desetak km od Nisa. Plac je veliki, vlasnicki delovi nisu odeljeni ogradom, a izgradjene su tri kuce na toj povrsini. U dve od tri (treca je nasa vikendica) ljudi zive stalno, izbeglice, tu su se doselili i ostali. I sve bi bilo henki dori da oni ne drze zivotinje (jer su ljubitelji i vole), ali tako da nikad kuju kod veta nisu odveli, macke takodje videle lekara nisu, daju im ostatke od hrane i te zivotinje se tu nekontrolisano mnoze. Situacija je sada postala neizdrziva, jer se kuja steni tri puta godisnje, macke takodje, ima ih bezbroj i oni svi bukvalno gladuju. I sad ce neko da mi prica o tome kako su to ljubitelji, vole zivotinje. Ja ne vidim nikakvu razliku izmedju takvog drzanja zivotinja (bez elementarne nege) i onih koji ih truju. To nije zivot, to je mucenje. Ne mogu i necu da shvatim takve ljude, a sto se zivotinja tice zaista - onda kada odem tamo pa ih vidim - bolje bi bilo da budu uspavane. Oni bukvalno lagano crkavaju od gladi. I to je strasno, jezivo.

Put do pakla poplocan je dobrim namerama. Ne uzimajte zivotinju ako nemate uslova i volje da o njoj brinete. Ende.

:amen:

Back