Nemačka auto industrija seli se u Rusiju

Cenis da VW koji je jutros objavio rekord svih vremena ( 2012= 9.070.000 prrodatih automobila) treba da smanjuje bro automobila za vrednost
recimo koze koju uvozi ( ne znam odakle i koristi je za seedista)?

Mora se razlikovati VW i Nemacka nista drugo ne kazem. VW Slovakia, VW Poland ili VW-Shanghaimotors su porezski odvojene firme tako da ako VW uvozi neke delove iz Slovacke to je za Nemacku uvoz. Ako Audi uvozi iz sopstvene firme motor onda je to uvoz na koji imas carinsku dokumentaciju (posto je EU nemas jedino carinu). Tako da cena motora vazi kao uvoz Nemacke a izvoz celog automobila (vazi se samo koji se sklapljaju u zemlji) kao izvoz.

Mora se razlikovati VW i Nemacka nista drugo ne kazem. VW Slovakia, VW Poland ili VW-Shanghaimotors su porezski odvojene firme tako da ako VW uvozi neke delove iz Slovacke to je za Nemacku uvoz. Ako Audi uvozi iz sopstvene firme motor onda je to uvoz na koji imas carinsku dokumentaciju (posto je EU nemas jedino carinu). Tako da cena motora vazi kao uvoz Nemacke a izvoz celog automobila (vazi se samo koji se sklapljaju u zemlji) kao izvoz.

Vidi, mora da su oni mnogi glupi ( ti statisticari) kada tebe ne poslusaju i ne priznaju da VW laze kada kaze ( danas je to svuda udarna vest)
da je prodao 9 miliona automobila. Zasto GM objavljuje cifre koje su ispred VW za proteklu godinu , ali samo GM sa sedistem u USA,
ne i ovaj Opel u Nemackoj? Jer koncern pravi samo jedan bilans. Usput svi WV automobili koji se proizvode u Kini dobijaju motore i menjace
iz Nemacke. Verovatno je to sluaj zapravo za sve koje se prave po belom svetu.

Isto vazi i za Toyotu.

Vidi, mora da su oni mnogi glupi ( ti statisticari) kada tebe ne poslusaju i ne priznaju da VW laze kada kaze ( danas je to svuda udarna vest)
da je prodao 9 miliona automobila.

Ne znam sta hoces da kazes kritikovao sam te zbog toga sto si rekla da je Nemacka proizvela 13,2 miliona automobila.

Sta sigurno nije tacno. Nista nisam sumljao u brojke VWa.

Ne znam sta hoces da kazes kritikovao sam te zbog toga sto si rekla da je Nemacka proizvela 13,2 miliona automobila.

Sta sigurno nije tacno. Nista nisam sumljao u brojke VWa.

dobro, Nemacki auto konceri su proizveli 13 miliona. Jel tako OK?

Pri cemu je sigurno brojka i mnogo veca za proslu godinu jer BMW, i Mercedes sigurno nemaju samo 4 miliona proivedenih. Opel i Ford ne racunam jer nisu nemacki
koncerni.

Back