Nemac u Francuza?

KizzAx

Primećen član
Poruka
551
Jedno slozeno pitanje za sve ljubitelje automobila a vidim da vam ima dosta.
Danas mi prolazi kroz glavu ovo i reko da podelim sa vama i cujem vase misljenje
Zasto je fabrika BMW(Nemac) ucestvovala i pomogla u izgradnji motora koji se nalazi u Peugeot 308(Francuz) Koji se meni licno uopste ne svidja(Uopsteno Peugeoti mi se uopste ne svidjaju)...
Kakvo je vase misljenje o tome?
Zasto mislite da je postupljeno tako?
Dali ima neki znacajni razlog?

Zar nije taj motor licno BMW radio i ubacivao, Karoserija Francuz, srce Nemacko
Kazem ti radili su zajednicki, Francuzi nisu pre koristili taj valvetronic dok je BMW imao iskustva u tome jos odavno, pocetkom ili sredinom 90tih su ugradjivali u svoje motore, mada mislim da je Pezo dodatno zabrljao u konstrukciji samog motora, taj motor je i slozeniji i zahtevniji za odrzavanje nije kao stariji, znaci sve mora da bude po pesu a i to nije sigurno da ce dugo da traje i da nece imati problema.

Sta da ti kazem kad ubacuju kais u ulju i kad pocne kais da se raspada oni opiljci zapuse pumpu za ulje i motor zariba.
Kod mene na Pezoa na licu mesta moze da se uradi veliki servis i nema da razmisljam i ne mora pola motora sa agregatima da se skida, pa cak i ceo motor kao na novija kola.

Kazem ti radili su zajednicki, Francuzi nisu pre koristili taj valvetronic dok je BMW imao iskustva u tome jos odavno, pocetkom ili sredinom 90tih su ugradjivali u svoje motore, mada mislim da je Pezo dodatno zabrljao u konstrukciji samog motora, taj motor je i slozeniji i zahtevniji za odrzavanje nije kao stariji, znaci sve mora da bude po pesu a i to nije sigurno da ce dugo da traje i da nece imati problema.
I da dodam ovo jos su dodali i turbinu na benzinca, znaci ima sa i bez turbine pa su ga dodatno zakomplikovali,ti motori su izasli tamo 2005-6, 7

Otkrili ste rupu na saksiji. Bas je novost da proizvodjaci koriste iste motore, menjace ili druge delove. Pola planete koristi Aisin menjace, Mazda i Ford su koristili iste motore, bas kao i GM i Toyota. Kada je GM zatvorio proizvodnju u Australiji povukli se i svi ostali proizvodjaci, ne iz solidarnosti, vec zato sto je GM proizvodio delove i za Toyotu i Ford.

Poslednja izmena:

Back