" Nema više NOVIH GODINA "

:zcool:z:(z:((:zcool:z:(z:((:zcool::zcool::zcool:

Uoči Nove godine

Prođe, dakle, još jedna godina. A mogla je, bogme, i da ne prođe, to jest da prevremeno završi smakom sveta, koji je u stvari bio ovogodišnji svinjski grip.

http://www.danas.rs/danasrs/kolumnisti/uoci_nove_godine.881.html?news_id=253533

"Vladimir Radosavljević:.... ako me sećanje ne vara, - ... budalama kad bi vjerovali, poete su pokoljenje ludo"

:deda:
Vladiko , onaj atinjanin reče : poetama kad bi verovali , živeli bi u bunilu ! A crnorizac to preradi u ovo tvoje : "... budalama kad bi vjerovali, poete su pokoljenje ludo..." A mi živimo ispranih mozgova - u bunilu !Taman posla da se odreknemo tako divnih poeta i da krenemo stopama negdašnjih pobijenih atinjana . ( Konačno , nisu oni pobijeni zbog laži , lopovluka , zločina i bezčašća ; već zbog istine , časti , pravičnosti , čovečnosti - mudrosti . ) Ono od čega smo bežali krajem prošlog veka , sačekalo nas reciklirano u svoj svojoj raskoši početkom ove decenije - naravno , zahvaljujući izdajnicima časti, pravičnosti , ljudskosti i konačno - ubicama etike. A ti zlotvori behu raspoređeni posvud međ takozvanim dosovcima ( u opoziciji i poziciji ) , sa ciljem da nas žedne i obezvređene provedu kroz takozvane petoktobarske revolucionarne promene u tranzicionoj demokratiji.
Slažem se sa ovom konstatacijom da beogradizacija počiva na cincarskoj pameti . A ta cincarizacija beograda, baštini surovu jevrejštinu ; koja je sebe upodobila u dva veka , za naš diskurs i iznedrila se u srpštinu. Da zver - zverska , da zverskija ne može biti . Sve genocide sopstvenog stanovništva nagradila i u pesme stavila - što deseteračke , što bože moj umetničke - poznatih poetskih srpskih majki ( u koje svakako , kolo vodi onaj crnorizac , što se po trstu lečio nišadorom - nekad se ta bolest zvala cifilis a sad sida - i spada u bolesti ponosnih sa duginim bojama / in / kul domoljubaca ). Elem , srpština zna samo za jedno : što stanovništvu grđe i gore , to njima - srboljubcima , njihovoj deci i rođacima sve bolje. Pa tako znajte , ako sad konstatujete , da vam je gore nego juče a mnogo gore nego prekjuče - e onda niste njihovi i za vas " nema više nove godine " . I pošto je G-din Basara napisao svojevremeno ( ako me pamet ne vara ), taj vizionarski tekst ( " Nema više Nove Godine " ) , koji je baš onako proročanski ( ko ne veruje , nek proveri moje pretpostavljene tvrdnje ), mogao bi da nam kaže kakve će bombe sad da nas strefe , umesto onih Klarkovih po novogodišnjih "krmača".

Back