Nema spasa od skupoce, poskupljuje hrana, registracija automobila

da imas mozak znao bi da zavisi

evo i kako zavisi

Tadic zaposljava kuso i repato iz DS-a osniva nove agencije deli u njima plate od 1500 evra prosecne i ako u budzetu nema novca ni za postojece troskove a kamoli za nove

U nemogucnosti da namakne pare za svu tu potrosnju Tadic dize poreze i harace privredi

Privreda na te harace reaguje na 2 nacina - otpustanjem radnika i dizanjem cena. U obe varijante pada kupovna moc gradjana jer se povecava broj onih koji ne primaju platu plus zbog poskupljenja svega i svacega pada i kupovna moc gradjana kao i prometi u radnjama.

I tako u krug . Tadic nonstop uvodi nove harace poreze i prireze zato sve poskupljuje iz dana u dan

Tako nekako...
Samo sto nije samo Tadic, mnoga susa se danas osilila, krade i otima sakom i kapom, a da cak ni ne pokusava da to radi krisom ... A kad oteto i profuckano treba da se nadoknadi, onda zvek po ovo malo "privrede" sto je ostalo, i tako u nedogled...
Ekonomija nam je na samrti, ovo su poslednji trzaji...
Sta reci, spremite se, uskoro uskacemo u cabar (ako vec niste tamo...) ;)

Ja mislim da su engleski slatkisi jeftiniji od srpskih.

Kako je to moguce, da mi je znati.

Ili su fabrike toliko ne produktivne ili u cemu je stos.

stos je u porezima

u srbiji velike firme placaju na stotine cak i na hiljade poreza i taksi koje naravno moraju da ukljuce u finalnu cenu proizvoda

Citao sam pre neki dan tema o visini poreza na plate

I u evropi niko nema vece poreze na plate od Srbije

U Republici srpskoj 25% od NETO licnog dohodka, u Rumuniji i Bugarskoj 35% , u Makedoniji 50% a u Srbiji 68%

pa onda srpske firme cak i ako imaju najjeftiniju radnu snagu u evropi zbog toliko poreza i pljacke od strane Tadica ne mogu da budu jeftinije nego recimo engelske firme.

A posto nisu jeftinije od stranaca - onda se nista i ne izvozi skoro jer nismo konkurentni sa cenom.

Plus Tadic se konstantno svake godine zaduzuje na racun te privrede po par milijardi evra koje posle upumpava za vestacko jacanje dinara + se zaduzuje 2-3 milijarde godisnje za pokrivanje budzetskog deficita + jos par milijardi za pokrivanje spoljnotrgovinskog deficita

Eto na primer ove godine dinar je 5% jaci nego prosle godine i ako imamo inflaciju preko 15%

Znaci sve je u Srbiji skuplje 15-20% nego prosle godine a dinar jaci 5%

Sto znaci da je recimo plazma keks Bambijev skuplji 20-25% nego prosle godine i zato ne moze da se izveze i retko ko hoce da ga kupi

Boris Tadic je grobar i unistitelj ove drzave i ovog naroda.

Na zalost to mnogi nemaju mozak da shvate i vide.

Poslednja izmena:
А тајкуни краду и краду и дају проценте свима на власти и у опозицији.

...ali smo zato za 0,00000001 korak blizi EU.
E sad...ako se odreknemmo KiM pa onda Rashke i Vojvodine...ooooohhooooooo da vidish onda koliko ce da se poveca shansa za ulazak u guz Jevrope.
A tek kako ce da nam budeee...

Jacobs Intense instant-kafa u Mergatoru, Rauch HappyDay sok od narandže sa pulpom.

Ne sumnjam da ima i poskupljenja, ali to je normalna pojava svuda. Ovih milijardu ljudi što živi u razvijenim zemljama isto imaju inflaciju po pravilu svake godine.

Svakako iz ovog članka iz Novosti ne treba izvući pouku da treba vratiti Jorgovanku na vlast, jer tad bi poskupljenja bila još veća, ili prazni rafovi.

To su namirnice neophodne za život...

Kažu da je revoluciji u Tunusu doprineo i skok cene hrane.

To je dokaz da su poskupljenja hrane svetski fenomen koji veze nema s Tadićem.

Jedina konekcija je u tome što bismo sad jeli korijenje da je pobedio SRS u periodu 2003-2008.

Nije tačno. U Nemačkoj je hrana bagatela:
hleb od kilograma je 0,99 centa, pakovanje 10 jaja je 1euro, gajba solidnog piva 5 evra, zimska kobasica od 650 gr - 3 evra, pakovanje 400 gr ementalera 3 evra, šumeći vitamin C od 20 tab. svega 0, 30 centi, kečap 250 gr. - 0, 40 centi, mesni narezak 350 gr. 0, 40 centi, gulaš u konzervi od 850 gr. - 0, 80 centi; isto pakovanje ravioli sa mesom- 0,60 centi....
al je.kriška lubenice 5 evra.

Tamo je država odredila niže cene hrane. Ono što je skupo su cigarete 6 e, gorivo od 1,47 do 1,60e. i stanovanje. Znači, cene hrane ipak zavise od nekog Tadića, i privrede, naravno.

Ne mogu sad ja da pravim analize da li je državni aparat glomazan,
i da li je zaista mnogo da 1 milion evra DNEVNO iz budžeta ide za Kosovare.

Nego jednostavno treba praviti poređenje da li je bolje imati 384 evra pod DS-om, ili 3 evra pod SRS-om.
Ne znam da l' je mnogo, al kažu da se daje toliko.

Okreni-obrni, gorivo opet poskupelo
Izvor: Politika, Tanjug

Beograd -- Iako je gorivo u Srbiji među najskupljim u regionu, u najavi su ili su već poskupeli naftni derivati na pumpama naftnih kompanija koje posluju u Srbiji.

Benzin sada košta od 125 do 140 dinara za litar, a dizel od 119 do 139 dinara za litar.

Gorivo na pumpama Naftne industrije Srbije (NIS) skuplje je za dinar, ali ta kompanija i dalje ima najpovoljnije cene u odnosu na druge učesnike na tržištu, kažu u NIS-u.

Na benzinskim stanicama NIS-a cene benzina BMB 95 se kreću od 125,80 do 135,40 dinara po litru, evro premijuma od 131,60 do 140,90 dinara po litru, dizel D2 košta od 119,70 do 129,40 dinara po litru, evrodizel od 129,60 do 139 dinara po litru, auto gas od 58,70 do 63,80 dinara po litru.

poskupeo i benzin z:(

Pad proizvodnje, rast prometa
Izvor: B92, Beta

Beograd -- Industrijska proizvodnja u Srbiji u julu je bila za 3,3 odsto manja nego u istom mesecu prošle godine dok je u odnosu na prosek 2010. bila manja za 1,8 odsto.

Republički zavod za statistiku (RZS) navodi da je u periodu januar-jul ostvaren rast industrijske proizvodnje od 3,5 odsto u poređenju sa prošlom godinom.

Istovremeno, promet robe u trgovini na malo u Srbiji u julu ove godine manji je u tekućim cenama za 9,8 odsto, a u stalnim cenama za 19,5 procenata u odnosu na isti period lane.

U julu 2011. u odnosu na jun 2011. godine, promet robe je veći u tekućim cenama za 5,2 procenata, a u stalnim cenama za 5,4 odsto.

Promet robe u trgovini na malo u periodu januar - jul, u odnosu na isti period prošle godine, manji je u tekućim cenama za 3,3 odsto, a u stalnim cenama za 14,2 odsto.

zbog katastrofalne tadicevske ekonomske politike kao sto vidimo pada industrijska proizvodnja, padaju prometi u trgovinama , jedino sto raste je spoljnotrgovinski deficit

Znam da nije bilo dobro za vreme one vlasti tj bilo je katastrofa, ali da se nismo ni za ovo izborili 5 oktobra, to sigurno znam isto!Znaci da ne bude zabune, glasao sam svake izbore za ove koji su sad na vlasti, ali na sledecim izborima nema sanse da to uradim i isto tako razmilja vecina ljudi koje znam.I da jaguar, ima da pukne zuto crvena koalicija ko bundeva na ovim izborima, ali ko vas j kad se nista ne razlikujete od ovih pre na vlasti, ista banda lopova.A sto se cena tice one su vise nego katastrofa, eto samo jednog podatka u prilog tome:
"Udruženje naftnih kompanija Srbije je objavilo najnoviji presek cena goriva u regionu, koji je pokazao da su cene benzina premijum BMB 95 u Srbiji više nego u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, a da je samo Crna Gora neznatno skuplja. Međutim, njihova prosečna zarada je u prethodnom mesecu bila daleko veća od naše i iznosila je 476 evra, te su, kao i žitelji ostalih država u regionu, za nju mogli da kupe mnogo više goriva nego mi."
http://http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=09&dd=01&nav_id=538780

Za vreme vaše vlasti se zarađivalo 2 evra, to je onda skočilo na 400 evra pod Dosom, onda je to osakaćeno na 300 evra svetskom ekonomskom krizom, i sada se ponovo oporavljamo i dostigli smo 384 evra.

Jedna od prvih definicija statistike koju mi je profesor na fakultetu rekao je bila i jedina istinita. Statistika je tačan skup netačnih podataka.

Ovih objavljenih prosečnih 384 evra plate je prosek ONIH KOJI JE PRIMAJU, a to je nešto ispod 1,7miliona uključujući i 300 000 na državnim jaslama, koji su taj prosek i povukli, od ukupno oko 3 miliona radno sposobnih duša, a još kada bi se napravio presek stanja sa platnim razredima i koliko zaposlenih se nalazi u odredjenom platnom razredu, slika bi bila debelo poražavajuća i realni prosek bi bio ispod 200 evra.

Drugo, pitanje je koliko dobara ili usluga možeš da podmiriš sa tom prosečnom platom, jer ako su troškovi života, koji podrazumevaju hranu oblačenje stanovanje, obrazovanje itd viši nego u drugim državama džaba da nam je onda prosek i 3000 evra. Sa slobinih 20 maraka si mogao da podmiriš mesečno infostan, struju, vodu, a sa Tadićevih 200 ne mogu ljudi ni to, pa im dolaze i seku struju ili ih teraju iz stanova i otimaju ih

Back