NEMA JE JOŠ,A VEĆ FALSIFIKAT....

NBS: Pazite se lažnih dvohiljadarki!

OdštampajMake font size smaller Make font size default Make font size larger 29. mart 2012. 10:18 > 10:21
Lažna novčanica od 2.000 dinara ima primetnu, blještavu belinu, različitu od ogirinalnog zaštićenog papira koji je malo toniran, glatka je, sa nekim nejasnim detaljima, a "hologram" je obična nalepljena siva folija.

Milutin Milanković dobio "dvojnike"
Narodna banka Srbije (NBS) upozorava da su u opticaju falsifikovane novčanice od 2 000 dinara i podseća na obavezu građana koji sumnjaju da poseduju lažni novac da to prijave.

Prema saznanju NBS, postoji 13 ovakvih falsifikata, rekla je Blaženka Robović iz NBS i objasnila da je novčanica urađena na komercijalnom papiru, dostupnom u širokoj prodaji.

Ima primetnu, blještavu belinu, različitu od ogirinalnog zaštićenog papira koji je malo toniran, glatka je, sa nekim nejasnim detaljima, a "hologram" je obična nalepljena siva folija, rekla je Robović za RTS.

Ona je preporučila građanima da pregledaju novac koji dobijaju, ali i onaj koji daju, da ne bi, kako je rekla, bili upleteni u krivično delo puštanja u opticaj lažnog novca.

"Obaveza je građana da prijave lažnu novčanicu policiji ili najbližoj banci, jer bi u suprotnom bili saučesnici u krivičnom delu", rekla je Robović, navodeći da će u slučaju da se potvrdi da je njihov novac lažan, ostati bez te svote, jer se falsifikati oduzimaju.

"Obaveza je građana da prijave lažnu novčanicu policiji ili najbližoj banci, jer bi u suprotnom bili saučesnici u krivičnom delu", rekla je Robović, navodeći da će u slučaju da se potvrdi da je njihov novac lažan, ostati bez te svote, jer se falsifikati oduzimaju.

Čekaj malo, znači meni neko vrati kao kusur tu falš i ja sad odem do policije ili banke a oni mi oduzmu?
E pa neću! Da kažem dao mi Pera iz prodavnice, odemo do Pere a on kaže - ne, nisam mu ja dao
Vratiću se u istu prodavnicu i kupiću jednu žvaku pa da vidim dal će uzme pare nazad ili neće

Milan Milanković je slabo poznat Srbima zato se ne falsifikuju evri
Novčanicu od 10 evra zna da nacrta napamet svaki srdnjoškolac...

Misliš da je to bilo presudno ?
Moguće...
Nikada falsifikator nije pao zbog loše prenete slike
ili teksta.
Nikada.
Na tome se ne maši !
Uvek se falsifikat novca ustanovljava zbog razlike u kvalitetu papira,
zaštitne trake,nijansi boja i sl.
Ovde je,smatram,u pitanju vođenje rezonom da većina,koji će primiti banknotu
i ne zna kako ona tačno izgleda.
Jer,još nije gurnuta u promet....

Misliš da je to bilo presudno ?
Moguće...
Nikada falsifikator nije pao zbog loše prenete slike
ili teksta.
Nikada.
Na tome se ne maši !
Uvek se falsifikat novca ustanovljava zbog razlike u kvalitetu papira,
zaštitne trake,nijansi boja i sl.
Ovde je,smatram,u pitanju vođenje rezonom da većina,koji će primiti banknotu
i ne zna kako ona tačno izgleda.
Jer,još nije gurnuta u promet....

Čekaj, kako nije gurnuta u promet???
Pre nekih mesec dana mi je poštar doneo pare na vrata... neka pomoć grada za nezaposlene porodilje u iznosu od 20 000 dinara, jednokratno ( jeste, pretrgli su se u ... ). Dao mi je 10 novčanica po 2 000 dinara. Znači, poštar, direkt iz pošte, a pošta direkt iz... odakle već...
Pa, kako onda nisu u opticaju? :think:

Pre nekih mesec dana mi je poštar doneo pare na vrata... neka pomoć grada za nezaposlene porodilje u iznosu od 20 000 dinara, jednokratno ( jeste, pretrgli su se u ... ). Dao mi je 10 novčanica po 2 000 dinara. Znači, poštar, direkt iz pošte, a pošta direkt iz... odakle već...

Tako su rekli u medijima kad su govorili o falsifikatu....
Kao,nije još puštena u promet.
Očito je tek puštena,pa se zajeb'o novinar !

Pa da, trebalo bi da je u opticaju od januara.

Back