NEKULTURA U VOZILIMA JG PREVOZA !

Ono sto se desava u vozilima javnog gradskog saobracaja,prevrsilo je svaku meru iole dobrog ponasanja.
Deo putnika,koji cini mladja populacija (izmedju 15 i recimo,dvadesetak godina) zaista je tesko vise tolerirati.
Cim udju u vozilo,autobus,trolejbus ili tramvaj.Odmah pocinju vrlo glasno,da razgovaraju mobilnim telefonima
uopste ne obracajuci paznju,da nisu sami u vozilu..

Razgovre obavljaju od pocetne do krajnje stanice.Naravno,tu ima puno psovki,govore vema glasno.Cesto to su
same bljuvotinje.Nista oni ne haju,sto je vozilo puno putnika,veoma razlicite starosne dobi.Oni se pritom,veoma
glasno i provokativno,dovikuju sa drugovima,koji su na suprotnoj strani vozila.iko

Jednom recju,deo omladine se ponasa krajnje prostacki,a to niko ne sankcionise.Roditelji su svoju decu,uglavnom
definitivno prepustili ulici,i ulica u najgorem smislu te reci, "vaspitava" tu njihovu decu,umesto njih.
Mislim,da Gradsko saobracajno preduzece,mora nesto da ucini,da zastiti svoje putnike,od ovih delikvenata.
Jer,ako nista drugo,putnici su platili karte za prevoz,i ne moraju da trpe nasilje,nevaspitanog dela omladine.:dash:

....ja iskren da budem , nisam saglasan sa mnogim prostaklukom koji se čuje bilo gde , pa i javnom prevozu....mislim da nije prostakluk prisutan samo u javnom prevozu , već u bilo kom skrivenom kutku ove države pa sve do skupštine , preko akademsko religijskih i vladajućih institucija....ako kažemo da je taj prostakluk slika nevaspitanja , onda moramo shvatiti da je to nevaspitanje obrazovno vaspitni obrazac za mlade....kakvo je vaspitanje kod vaspitača takvi su i vaspitanici....
...pa kad može prvi čovek u državi da kaže za jednu našu glavu uzeću sto njihovih - te dajte mi buldožer da im usred dana srušim kuće , šta očekivati od klinaca kojima su takvi sa zmajem od šipova vaspitači.....

...nego lepo da naručimo jednu veliku četku za duše i usta , pa more sapunice i operemo naša usta i duše , pa posle da počnemo da vaspitavamo decu.....

...oću da kažem , nisu ti klinci marsovci - jok more , naša su to deca i nas podržavaju u svemu....to što nevalja kod njih , kod nas je klijalo , procvetalo , plotove donelo i seme razvejalo ....pa sad berimo što smo rodili i zasadili !

Bravo kolega Loncar.Sve ,ceo haos i prostakluk si objasnio,od kuda dolazi.Tacno je to,da se sve nosi od svoje kuce - vaspitanje posebno.
Naravno,kada mama i tata psuju,jer ne mogu recima da objasne sta hoce da kazu,pa naravno,da i njihova deca,rade to isto.

Sto se tice saveta G-dje.mizaca - Ne.Ne zelim da kupim auto.Ja ne pripadam tom primitivnom sloju,novih gradjana ovoga grada,koji iz nekog
snobizma,"moraju" da kupe auto.A zasto ? Pa to je "blam" voziti se gradskim saobracajem.!Ne.Ja cu se i dalje voziti,tim istim vozilima
gradskog saobracaja,ali cu se truditi,da ljudi,koji zele da zive u ovom gradu,nauce da se ponasaju emancipovano.Nije to tako tesko.Verujte mi
na rec "mizaca".

Lorde potpuno ste u pravu ,a sto rece Loncar pa nisam savim ubedena da su sva deca tako vaspitana , imamo mi finu i kulturnu omladinu,mlade sportiste , pazljivu decu koja pomazu svojim roditeljima .......
zato zbog tih huligana, baraba , nedozvoljavam da sve trpate u isti kos
ja sam rodila i veoma sam ponsna na svoje dete ,njene drugare .......a nisu sa Jupitera
ovi Marsovci kako ste ih nazvali ja bi ih zajedno sa marsovskim roditeljima poslala na radne i vaspitne akcije

Mislim da se Lord nece ljutiti ako i ja odregujem na stav G -dje mizice ? ZASTO AUTO ? zar je resnje ovog problema da svi kupimo auto i vozikamo se po napacenom Beogradu, neeeeeee , pa isti ti Marsovci veci bas i voze automobile i prave nered u celoj Srbiji

mizaca;bt294409:
Kupi auto i rijesena stvar......Jeste danasnja omladina je zbilja nevaspitana.Vise puta sam se uvjerila u to......:roll::bye:
...oću da kažem , nisu ti klinci marsovci - jok more , naša su to deca i nas podržavaju u svemu....to što nevalja kod njih , kod nas je klijalo , procvetalo , plotove donelo i seme razvejalo ....pa sad berimo što smo rodili i zasadili !
Slažem se sa rečenim ali hoću da te podsetim da ne primenjuješ isti aršin kad današnje stanje u društvu ocenjuješ a ono( prošlo vreme) iz čega je ovo proisteklo hvališ.Ne razumem ljude koji današnjicu kude a prošlo vreme hvale kao da je ovo danas palo s Marsa a ne da je se razvilo iz onoga što je predhodno bilo.Al zato što tako rasudjujemo zato i zaslužujemo ovo što imamo.

....tačno je to , da je današnjica proistekla iz jučerašnjice....samo po sebi prosta logična stvar.....ja mnim da je trend duhovnosti naše , opadajući...da prevedem : iz dana u dan nazadujemo u svakom pogledu......sledstveno ovom stavu , posve je ligično da je jučerašnjica bolja od današnjice , a opet današnjica sigurno je bolja od sutrašnjice....to je po onoj : biće skoro propast sveta , nek propadne nije šteta.....i ima tu jedna zavrzlama , starim....da starim.....
...no nezavisno od starenja , mislim da smo svi manje više društveno odgovorni za ovaj duhovni trend , koji je dominantan u svakodnevnom životu.....

....no hteli nehteli , moramo priznati da priroda / bog ili vreme , budućnost čovečanstva su zaveštali mladima , tako da će sigurno znati , ne samo da spreče propast , već i da krenu putevima opstanka i razvoja.....

...ako ovu stvar samo iz ovog ugla , iz ove belodane istine sagledavamo , onda ovaj naš odnos prema mladima je zapravo sukob generacija - odnosno , nastojimo đavoljskom advokaturom da nasledstvo otmemo naslednicima ; ili da što kasnije im predamo u ruke imovinu...a to je tiranija , pljačka - ništavilo....dokaz ovoga u nas su Krkobabići....ta familija je pet penzionih fondova pojela , i pet generacija im još uvek daje vlast u državi i poverava penzine fondove......pa to je više od političkog razbojništva....mnoge babetine i deke , koje se više ne ogledaju u ogledala jer pucaju kad stanu ispred njih , a većina njih se nit umiva , jer voda u šakama , kad im vidi lice , uz vrisak se razbeži ( ovde koristim umetničke slobode da sapštim stanje stvari ) - dakle mnogi od tih podgrejanih leševa hoće da krkobabićiraju državu i uspevaju !

....zato opušteno......sve ima svoje korene , duboke i vremenski povezane....ništa nije samo od sebe !

Svjetlanaa;bt294479:
Molim? kojim tetkama i koje zenturace?
zar se ni ovde nesme izneti svoje misljenje> stvarno mislim da nisam nikoga uvredidila ,vec napratoviv rekla i napisala da mi imamo divnu decu ,omladinu i netreba ih trpati u kos sa Mafijom GLORIJANA .......:worth:

Pa da,ne treba trpati decu u isti kos sa tamo nekim "zenturacama i tetkurinama", narocito mafijaskim.Mada ne vidim mnogo razlike u bahatostima, koje su karakteristicne za periodicno hormonalne slucajeve ( koji smo svi mi bili) i bahatosti tetkurina, zenturaca i chika koji po javnom prevozu "vaspitaavaju". Ali ova druga , starija grupa je razocaravajuca jer njihov proces odrastanja izgleda nije zavrsen.

Ali interesantno , Mizaca i ja se popichkamo oko izjasnjavanja misljenja pod mojim blogim a ti eto to spominjes ovde, mi nikada razgovarale nismo, cak ni "a" od abecede razmenile.Izgleda si ti neka tamo koja smatra da je njena sveta uloga bas kao kod mafije braniti bespomocnu raju.

Ili nije moguce na blogovima razgovarati a da ljudi ne potezu dosije i istoriju sta je receno pre. Kao bracni parovi koji se svadjaju pa krenu izvlaciti uvrede, prevare, lazi, bol jos sa pocetka veze. Sve same zrtve. Niko nije u njihovom zivotu ucestvovao da bi preuzeo odgovornost za receno i ucinjeno.

p.s.

Nikada nije problem bio iznosenja misljenja, nego problem- ko sve misli da ima pravo svojim misljenjem srati po drugima.
Mizacino misljenje i sada ne vredi nigde i nikome.Zaboga u svetu interneta , zar stvarno ljudi misle da je misljene vredno, bitno? Moja macka ima misljenje.I ja imam misljenje koje obesim njoj o rep.

Jedino vredno je CIJE je misljenje.A tih ljudi je jako malo i ne verujem da trose vreme po blogovima Krstarice. Te - o'ladi.

Poslednja izmena:
...pade mi napamet , da je i ova vrsta net komunikacije kao kakav javni saobraćaj....pa kao i tamo i ovde dominira naša lična kultura / duhovnost , takva kakva je - naravno upodobljena za spoljašnji svet....oću reći , sve je unapred osmišljeno , a da mi gotovo i nismo svesni te naše izvitoperenosti.....no i taj najčašniji međ nama , najbpji - pa i on je glumac , i to mnogo dobar , bolji od svih.....mislim izvitopereniji , nestvarniji - lažniji / falšniji....ubogi amateri u tom žanru životne skrivenosti , uvek su optuženi za nepristojnost i nekulturu , a usput , među nama , oni su najmanji lažovi , to jest daleko iskreniji od ovih lepo vaspitanih što se uzdržavaju i kriju iza nameštene face - izveštačene....ili grešim....možda su oni tako skrojeni , izveštačeno i gotova stvar !

aAda ga ti malo oladis ......? mozda mogo gresis da tih vaznih ljdi nema po blogovma ali zato svoja prljvava, nedukociva i samo njima znana misljenja su njima bitna
Veruj da meni nisu i takvi me nezanimaju .
Draga GLORIJANA kad bi znala koji sam sam zastitnik inace ljudi koji su nepravedno napadnutii to blo gde da se nalazmo
eto slucajno isto gradski prevoz .Covek koji vec duze vreme ima potrebu da maltretira vozace i kad su krivi i kad isu .
Jedan dan napao je vozaca a sedela sam iza njega ustala sam i rekla da ostvavi gospodina namiru jer ga ometa u viznji ,pogledo me ljuto za divno cudo seo je. vozac mi rekao hvala, ovo jos niko nije uradio samo nas pljujuDA VELIKA SAM MAFIJA zato bolje dalje od mene ........
Izvini Lorde opet trpi tvoj profil
nekome uvek neko smeta a ti si neko sa mnogo kompleksa pa te reci koje si pokupila nosi se zajedno sa njima

Svjetlanaa;bt294497:
aAda ga ti malo oladis ......? mozda mogo gresis da tih vaznih ljdi nema po blogovma ali zato svoja prljvava, nedukociva i samo njima znana misljenja su njima bitna
Veruj da meni nisu i takvi me nezanimaju .
Draga GLORIJANA kad bi znala koji sam sam zastitnik inace ljudi koji su nepravedno napadnutii to blo gde da se nalazmo
eto slucajno isto gradski prevoz .Covek koji vec duze vreme ima potrebu da maltretira vozace i kad su krivi i kad isu .
Jedan dan napao je vozaca a sedela sam iza njega ustala sam i rekla da ostvavi gospodina namiru jer ga ometa u viznji ,pogledo me ljuto za divno cudo seo je. vozac mi rekao hvala, ovo jos niko nije uradio samo nas pljujuDA VELIKA SAM MAFIJA zato bolje dalje od mene ........
Izvini Lorde opet trpi tvoj profil
nekome uvek neko smeta a ti si neko sa mnogo kompleksa pa te reci koje si pokupila nosi se zajedno sa njima

A to se tebi svadja? Ostavi slobodno naocale, da me ne uplasis.:zcepanje:.

Gloriana;bt294493:
Jedino vredno je CIJE je misljenje.A tih ljudi je jako malo i ne verujem da trose vreme po blogovima Krstarice. Te - o'ladi.

‚‚Svaki u sebi slobodan čovek ceniće jedno učenje po onome što ono donosi, a ne ko ga donosi. Za svakog ko ispituje, ovo drugo stanovište predstavlja očigledan dokaz siromaštva. Zlato je zlato, bilo u ruci kneza ili prosjaka‚‚ kaže u svojoj Gralskoj poslanici Abd-Ru-Shina.

....bukvalizam je opaka neman , koja guta čast , poštenje , znanje i čovečnost....
....na prestono groblje velikana , kažu upućeni , ima obezbeđeno mesto svakaki zločinac , ako recimo piše pesme i blizak je vladajućoj štampariji....stoga Radovan Karadžić ne brine za svoju večnu slavu....koliko je ova izreka o zlatu važna , jer zlato je zlato ma u kojoj ruci bilo , može se videti na ikonama , gde religija nije gledala u čijoj je ruci zlato , pa je razbojničke ruke oreolima ovenčala i pored svetaca ovekovečila.....
....hoću da kažem da ljudska duša nije metal , pa od nastanka da je za svagda takva....pa se kaže onda , ničiju ruku ne možeš da pozlatiš ma koliko zlata u nju turao....oću reći , ma koliko na kvarna čoveka turao zlato i drago kamenje , on je kvaran pa kvaran....i sve što ga više pozlaćuješ on je sve kvarniji i ništavniji.....

...slične poslanicxe slao je i Savle , da bi se pozlatio.....a po bratu zlato koje ste sakupili šaljite u jerusalimski crkveni trezor za braću našu tamošnju !

wirdz;bt294511:
‚‚Svaki u sebi slobodan čovek ceniće jedno učenje po onome što ono donosi, a ne ko ga donosi. Za svakog ko ispituje, ovo drugo stanovište predstavlja očigledan dokaz siromaštva. Zlato je zlato, bilo u ruci kneza ili prosjaka‚‚ kaže u svojoj Gralskoj poslanici Abd-Ru-Shina.
Ovo je delimično tačno.

Ono što neko učenje donosi je nekada teško odvojivo od toga ko ga donosi: onda kada lopov propoveda poštenje, najverovatnije ćeš biti pokraden.

Moje ponašanje je određeno nekom sredinom između toga što je rekla Gloriana i toga što si napisao ti: postoji istina koja se nalazi u nekim tvrdnjama nezavisno od ljudi koji tvrde; ona, međutim, upravo zbog karaktera tih koji tvrde postaje iskrivljena ili izopačena. Zbog toga treba imati na umu obe stvari istovremeno: i mogućnost da učenje samo po sebi nosi nešto bitno, i mogućnost da karakter toga koji ga propoveda utiče na verodostojnost učenja.

Btw, neverovatno mi je da su svi na opasku "kupi kola" reagovali sa "a zašto da kupujem kola" umesto sa "***** ti rezon buržujski".
Da li je moguće da se ovuda po Krsti motaju u tolikoj značajnoj većini oni koji su u realnoj Srbiji ekonomska manjina?

Mislim, u saobraćaju je generalno gužva, i česti su udesi.
Da je predložila da kupite svoj privatni avion, da li biste jednako reagovali sa "a zašto bih" ili bi se našao bar neko ko to sebi ne bi mogao da priušti u tolikoj meri da predlog smatra idiotskim?

...gradski saobraćaj ne koriste isključivo ljudi koji nemaju kola , ili nemaju vozačku....neko koristi GS samo zato što je brži / efikasniji / bezbedniji za njega , a neko između ostalog i zato što je jevtiniji....velegradi , multi milionerski , planiraju da kroz deceniju dve izbace u potpunosti kroz neke kvartove automobilski saobraćaj i reše stvar sa GS.....sve studije pokazuju da će takav prevoz biti brži / efikasniji / pouzdaniji / bezbedniji / ekonomičniji / ekološki visoko produktivan.....stoga mora se stanovništvo kultivisati i upristojiti za korišćenje kolektivnih , ne samo prevoznih sredstava , već i drugih velegradskih masovnih usluga koje život znače....
...dok moj zaseok proguta neki velegrad , iha , ja mogu još koju deceniju i u čeze da se vozikam.......a kad mi dojadi kočijašenje , tu su fijakeri....nema smoga , nema gužve - doduše sve više ime kokošara i TV šibicera...ali toga ima svud gde živi sirotinja argatorska !

Lorde cudi me tvoje ponasanje?
GLRIJANA ,znam da sam pisala kao da sam nepismena ali nereba mi jos za takve kao ti naocale
a da te uplasim neeeeee,ti si jedno malo ljigavo stvorenje koje se plasi same sebe.....a da te sretnem slucajno ???i to bi bas volela u gradskom prevozu
:evil: nisi zanimljiva ,=ODLETI

wirdz;bt294511:

Radi se o misljenju a ne ucenju. 7 milijardi ( da i deca) na ovoj planeti poseduje misljenje o necemu, nekome..etc. i svako moze reci, misliti, proceniti kroz neko svoje malo prozorce u svet ( kao i prozorce u sebe) kako je njegovo misljenje bolje od misljenja njegovog bliznjeg. Najobicniji ventil za praznjenje.

I samo da dodam, ovom misljenju ono starinsko, mudracko: Aha. A citat je odlican. Doduse ni jedan nije postao ucitelj bez ucenika.A ucenici slusaju a ne frljataju svojim misljenjima. Citati su jedan od tradicionalnih ( i najboljih-dodajem) nacina ucenja.

Poslednja izmena:
....bogumi , ova stvar sa javnim gradskim prevozom izcurela sa ovih prostora i uzela maha po javnim srvisima našega prava da znamo sve....prestoni bulevarski listovi doneli , doduše pomalo ironično , vest koja nam saopštava higijensko stanje prestonog stanovništva koje koristi gradski javni saobraćaj :

Pojedinci, okupajte se, obradujte autobus i vozača. PS: Poželjno je i garderobu promeniti (čistu)
poruka-autobus.jpg

http://novaborba.co.rs/srbija/sramna-poruka-evo-sta-gsp-porucuje-putnicima-foto

,,,,vazda sam ja govorio : čisto telo , zdravo pošten i častan duh - poučen onim da je čistoća više od pola zdravlja.....zato sam još kao dete krenuo putem suprotno smera kojim su išli svi prestoničari...dok je sav seoski potencijal gruvao ka prestonici , jadna da bude direktor , ja sam trčao iz prestonice . i mogu reći nisam se ni u sela zaustavljao , tek tamo negde u nekom zaseoku , sve misleć da tu mogu biti čovek....mnogi od ovih prozvanih sa ovog plakata gradskog prevoznika rećiće da nisam uspeo , slažem se sa njima , jer oni imaju svoju "Monilu" , koja ih pred klintonovskom amerikom zastupa , a ja imam samo sebe i potok kroz moj zaseok....!

Back