Nekultura ili bezobrazluk

Ja sama ne volim takvo ponašanje. Upravo sam prekjuče okrenula leđa drugarici zauvek i otišla zato što me je po ko zna koji put ispalila (dogovorimo se da se vidimo u to i to vreme,a ona u zadnji čas promeni plan, a nije sposobna da mi pošalje sms poruku pre toga o toj činjenici - a ja i moje obaveze? ko me šiša).

Uf, to mrzim, mada se to meni ne desava sa prijateljima, vec sa muskarcima. Cim pocne da mi zakera kako je nejgovo vreme vaznije od mog: cao, zdravo i do vidjenja. Cas raskinem, jer to stvarno, stvarno mrzim, ako ja mogu da se uklopim zbog njega, mzoe i on zbog mene.
Niti kome upadam, niti dozvoljavam da mi upadaju u kucu.

Ima par prijatelja koji mogu da banu kad hoće. Njima su vrata naše kuće otvorena 24 sata kao i njihova nama. Bogu hvala, te takve prijetelje imamo. Ostali su u nemogućnosti da banu, tj. mogu oni doći i poljubiti kapiju sa sve nemačkim ovčarom raskrečenim na istoj i sa razjapljenim čeljustima. Problem za goste je taj što muž radi po smenama a ja po ceo dan........tako da nemamo vikend, praznik kao većina drugih ljudi. To je skoro iskorenilo nenajavljen dolazak gostiju. Ali ima jedna druga stvar koja izludjuje. Muž taman zaspi i zvoni njegov mobilni. Izem ti spavanje posle noćne smene kada te probude tri puta. Ja to ne razumem. Svi znaju da kada zovu pre podne može da se desi da on spava. Pokušali smo da im kažemo da zovu mene, pa ako spava ja ću im reći a ako ne opet ću im reći pa neka ga kontaktiraju. U subotu, sa slavu, on je izašao iz noćne, kod njih nema spavanja nego se radi celu noć, legao da spava i ljudi zovu da mu čestitaju slavu. Aman bre.........pa možeš da čestitaš i popodne. Mene izludjuje ta neuvidjavnost.

Ima par prijatelja koji mogu da banu kad hoće. Njima su vrata naše kuće otvorena 24 sata kao i njihova nama. Bogu hvala, te takve prijetelje imamo. Ostali su u nemogućnosti da banu, tj. mogu oni doći i poljubiti kapiju sa sve nemačkim ovčarom raskrečenim na istoj i sa razjapljenim čeljustima. Problem za goste je taj što muž radi po smenama a ja po ceo dan........tako da nemamo vikend, praznik kao većina drugih ljudi. To je skoro iskorenilo nenajavljen dolazak gostiju. Ali ima jedna druga stvar koja izludjuje. Muž taman zaspi i zvoni njegov mobilni. Izem ti spavanje posle noćne smene kada te probude tri puta. Ja to ne razumem. Svi znaju da kada zovu pre podne može da se desi da on spava. Pokušali smo da im kažemo da zovu mene, pa ako spava ja ću im reći a ako ne opet ću im reći pa neka ga kontaktiraju. U subotu, sa slavu, on je izašao iz noćne, kod njih nema spavanja nego se radi celu noć, legao da spava i ljudi zovu da mu čestitaju slavu. Aman bre.........pa možeš da čestitaš i popodne. Mene izludjuje ta neuvidjavnost.

:lol: za boldovano..
A oko mobilnog... što ne ostavi tebi svoj mob dok spava...?
Tako mm i ja radimo.. ako neko od nas dvoje spava duže, ili je zauzet iz bilo kojih razloga, onaj drugi se javlja na sve telefone... Jer nas inače ljudi imaju naviku da zovu u svako doba dana.

Da li imate prijatelje ili rodbinu koji imaju obucaj da nepozvani banu kod Vas kad im padne na pamet?
Moja Kraljica Majka(citaj-svekrva) ima obicaj da navrati nenajavljena recimo u vreme kada dete spremam na spavanje pa da joj sve poremeti iz silne zelje i ljubavi da vidi unuku.
Ima obicaj da nedeljom oko 12 navrati malo da obidje prijatelje (moje-tatu i baku)?! I jos mnogo slicnih situacija.
Drugi prijatelj recimo sa namerom krece od kuce kod nas ali mu ne pada na pamet da pozove i vidi da li to i nama odgovara.
Za mene je to nezamislivo,vaspitana sam da se neke stvari ne rade, nikada ni kod koga ne idem nenajavljena ili nepozvana, trudim se da nikog ne zovem od 15-17 jer je to vreme odmora.

I nekultura i bezobrazluk.

Osim ako nije hitna i neodlozna stvar u pitanju.

Pa tu je bar rešenje jednostavno - off i miran san

Da li imate prijatelje ili rodbinu koji imaju obucaj da nepozvani banu kod Vas kad im padne na pamet?
Moja Kraljica Majka(citaj-svekrva) ima obicaj da navrati nenajavljena recimo u vreme kada dete spremam na spavanje pa da joj sve poremeti iz silne zelje i ljubavi da vidi unuku.
Ima obicaj da nedeljom oko 12 navrati malo da obidje prijatelje (moje-tatu i baku)?! I jos mnogo slicnih situacija.
Drugi prijatelj recimo sa namerom krece od kuce kod nas ali mu ne pada na pamet da pozove i vidi da li to i nama odgovara.
Za mene je to nezamislivo,vaspitana sam da se neke stvari ne rade, nikada ni kod koga ne idem nenajavljena ili nepozvana, trudim se da nikog ne zovem od 15-17 jer je to vreme odmora.
Не може нико да ми бане јер не знају локацију. :lol:
А они најближи су или презаузети или се најаве унапред...не волим ја те ненајављене госте....ја сам вук самотњак по дефиницији.

U principu nenajavljeni mogu da mi dodju samo komsije, uglavnom mi se svi najave ako dolaze, a to isto radimo i mi, dogovaramo se
A ako se idesi da mi neko dodje nenajavljen, ne bih mogla da kazem - e sad ne primam goste, to bi mi bilo jako glupo, mada gosti koji kod nas dolaze svi imaju obzira i kulture da se najave i da se dogovorimo
Inace, potpuno se slazem s ostalima da je osnovna stvar najaviti se i pitati i dogovoriti se za vidjenje sa domacinima, i mi se bar uvek ovoga pridrzavamo

И ја сам ко Софија вук самотњак...и волим своју самоћу..што је можда чудно за женско али је то за мене нормална ствар.
Никоме не идем ненајављена и не волим када ми се не најаве...просто мислим да је то данас ствар основне културе.

Ja ne živim, hvala bogu, kao samotnjak, jer kakva mi je to kuća ako niko ne otvara vrata, mada iako volim da dočekujem goste, očekujem da mi se najave kako bih imala vremena da nešto pripremim za posluženje. Sa prijateljima razmenjujemo dolaske, obično su to večerinke, i zaista svi znaju da ja ne idem nigde nenajavljena pa i oni to znaju i toga se i pridržavaju. U današnje vreme je zaista nekulturno nekom iznenada banuti u kuću tek tako. Mislim da je to svima jasno ko dan i većina se toga i pridržava.:poklon:

Back