Nekrovoajerisanje?

Nije mit ali je ima u tragovima i ponekad izostaje i za najbliže a o nepoznatom svetu da ne govorimo!

To je inače karakteristika nedovoljno evoluiranih društva koje nemaju apsolutno nikakve mehanizme preventivne zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

Divlji kapitalizam doneo je sunovrat na svim poljima jer favorizuje primitivizam po sopstvenom liku.

Ta doktrina podstiče najgore u ljudima i time e čini nepoprvaljiva šteta Srbiji.

Srbija sve više podseća na ona zabita sela iz kojih su pobegle sve žene pa stasalima za ženidbu udavače mora da nalazi Dragan Marković Palma.

Zbir raznih patologija uključujući i ovu o kojoj je reč zatire nepovratno svako verovanje kod svakog iole civilizovanog čoveka da treba ostati u Srbiji i boriti se za nju.

Verujem da ti nije strana ta spoznaja.

Primera je na milione, naročiro u poslednjih 20 godina.

Nema to mnogo veze u šta ja verujem, već kako se stvari odvijaju na terenu, a činjenica je da ko prođe dril sa gadostima ne samo da podiže toleranciju već ubija svaku emociju ka bilo čemu što mrda i diše.

Galilej je nakon osude, osam godina utamničenja i nebrojenih zlostavljanja zbog onog što tvrdi po predanju na kraju rekao da se ipak okreće. Zaista civilizovanog čoveka je teško poljuljati.

To je inače karakteristika nedovoljno evoluiranih društva koje nemaju apsolutno nikakve mehanizme preventivne zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

Divlji kapitalizam doneo je sunovrat na svim poljima jer favorizuje primitivizam po sopstvenom liku.

Ta doktrina podstiče najgore u ljudima i time e čini nepoprvaljiva šteta Srbiji.

Srbija sve više podseća na ona zabita sela iz kojih su pobegle sve žene pa stasalima za ženidbu udavače mora da nalazi Dragan Marković Palma.

Zbir raznih patologija uključujući i ovu o kojoj je reč zatire nepovratno svako verovanje kod svakog iole civilizovanog čoveka da treba ostati u Srbiji i boriti se za nju.

Verujem da ti nije strana ta spoznaja.

Primera je na milione, naročiro u poslednjih 20 godina.

Galilej je nakon osude, osam godina utamničenja i nebrojenih zlostavljanja zbog onog što tvrdi po predanju na kraju rekao da se ipak okreće. Zaista civilizovanog čoveka je teško poljuljati.

Ipak mislim da što je društvo na višem stepenu evolucije, sve ga manje zanima dobrobit bližnjeg svog. Otuda i imamo nedostatak empatije jer smo zaboga toliko evoluirali a zapravo smo sveli naš mentalni nivo na preuzimanje aplikacija, obožavanje gedžeta i virtuelizaciju života.
Mnogima je važnije šta se događa na mreži jer joj posvećuju više vremena nego svom unutrašnjem životu pa je samim tim i briga za realno okruženje svedena na mini nivo. Jedan takav snimak doneće Snimatelju popularnost i oduševljenje među virtuelnim prijateljima koji su isto kaoliko i on utišani za pravi svet oko sebe.

Ti imaš globalni kontekst a ja razloge za nedostatak empatije tražim u individualnom i nečemu što se jednom davno zvalo ljudsko.

Neko pametan je jednom rekao

poslednja reč tehnike biće Upomoć

Poslednja izmena:
Život na ovoj planeti je surov Svastičiću!
Evo baš pre par godina se u mojoj ulici dogodio jedan hepening jer je tip koji živi u zgradi do mene hteo da se ubije zbog nesrećne ljubavi i seo je na sims svog prozora na trećem spratu sa isturenim nogama napred
Nije dugo čekao da ga primete.
Ubrzo je ispod prozora gde je on sedeo stajala rulja koja je snimala i fotografisala senzaciju a neki su uzvikivali aajde ajde

šta sam zapravo htela da ti kažem
Takvih primera ima na stotine, jer gde god da se stvori okolnost za neku manju ili veću senzaciju stvoriće se i znatiželjno gledalište.
To je nepogrešiv magnet za neke ljude koje je nepristojno sada okvalifikovati na bilo koji način ali ja ukoliko ne mogu da pomognem naprosto nemam šta da tražim na licu nesreće...

Time što ću da konstatujem kako je neko nepristojan ili skučen neću ništa promeniti. On će i dalje biti to isto. A ja ću se puniti negativnim emocijama bespotrebno
Zato upirem svu pažnju na mikrokosmos u kome lično ja boravim i u kome napravim senzaciju onako i onoliko koliko meni treba te ne moram da je lovim okolo i napajam se tuđim gadostima.
Imam i svoje rođene :lol:

Back