Nekonsensualno uklanjanje kondoma tokom seksualnog odnosa, "stealthing"

gost 391595

Buduća legenda
Poruka
35.177
Namerno nekonsensualno (nedogovoreno, bez znanja ili pristanka druge osobe) uklanjanje kondoma tokom seksualnog odnosa, ili oštećivanje kondoma pre seksualnog odnosa, je forma seksualnog nasilja, poznata kao stealthing.

Stealthing je oblik seksualnog nasilja jer uklanjanje ili oštećivanje kondoma menja tip seksualnog odnosa iz zaštićenog u nezaštićeni, a prilikom svake promene tipa seksualnog odnosa, potrebno je zatražiti pristanak druge strane. Ili:

Hoćeš da se seksamo?

- Da

Ali ja bih bez kondoma

- Onda neću

Osim očiglednog razloga za kriminalizaciju ove prakse, tj nasilja nad telesnom autonomijom, osoba koja je žrtva uklanjanja zaštite se izlaže polno prenosivim bolestima i infekcijama, kao i neželjenoj trudnoći ukoliko je žensko.

Takođe, nekonsensualna ejakulacija "unutra" (bez kondoma), iliti nekonseksualna inseminacija, je forma intimnog partnerskog nasilja.

Da li ste znali za stealthing?

Glupo mi da pitam da li ste ge nekad počinili ili doživeli, jer ste ga počinili - počinili ste seksualno nasilje, a ako ste ga nekad doživeli - doživeli ste seksualno nasilje.

Ako niste znali o ovome, ili ste znali a niste znali gde u paleti ogavnih ljudskih ponašanja da ga svrstate, sada znate.

A šta ako žena želi da navuče muškarca da svrši i time zatrudni, pa mu ona ošteti kondom? Ko je onda nasilnik? I kada počini tako nešto, dobiće dete, a on alimentaciju ako se odluči da ne želi biti sa njom. Ko će dokazati krivca?
Seti se Borisa Bekera i dvaput razmisli gde ga turaš pre nego što ga turiš

Namerno nekonsensualno (nedogovoreno, bez znanja ili pristanka druge osobe) uklanjanje kondoma tokom seksualnog odnosa, ili oštećivanje kondoma pre seksualnog odnosa, je forma seksualnog nasilja, poznata kao stealthing.

Stealthing je oblik seksualnog nasilja jer uklanjanje ili oštećivanje kondoma menja tip seksualnog odnosa iz zaštićenog u nezaštićeni, a prilikom svake promene tipa seksualnog odnosa, potrebno je zatražiti pristanak druge strane. Ili:

Hoćeš da se seksamo?

- Da

Ali ja bih bez kondoma

- Onda neću

Osim očiglednog razloga za kriminalizaciju ove prakse, tj nasilja nad telesnom autonomijom, osoba koja je žrtva uklanjanja zaštite se izlaže polno prenosivim bolestima i infekcijama, kao i neželjenoj trudnoći ukoliko je žensko.

Takođe, nekonsensualna ejakulacija "unutra" (bez kondoma), iliti nekonseksualna inseminacija, je forma intimnog partnerskog nasilja.

Glupo mi da pitam da li ste ge nekad počinili ili doživeli, jer ste ga počinili - počinili ste seksualno nasilje, a ako ste ga nekad doživeli - doživeli ste seksualno nasilje.

Ako niste znali o ovome, ili ste znali a niste znali gde u paleti ogavnih ljudskih ponašanja da ga svrstate, sada znate.
To valjda svi znaju.
Asanza su za to optuzili u Svedskoj.

Hoćeš da se seksamo?

- Da

Ali ja bih bez kondoma

- Onda neću

Prva pomisao mi je "htela bi da se a da joj ne udje", ali sa druge strane to potpada pod istu kategoriju kao recimo rough sex sa davljenjem ili već nekom drugom torturom na koju partner nije pristao kad su počinjali.

Ono što je problematično je staviti takvu formulaciju u zakon jer može lako da se zloupotrebi. Recimo riba se normalno kresne sa tipom pa ga prijavi za gore navedeno. Medicinski ustanove da je on imao seks sa njom a kako dokazati da je to bilo sa dopuštenjem?

Da li ste znali za stealthing je tema.

Zakonski kažnjiva... kako gde. Ali to nije pitanje da li je praksa zaista moralno kažnjiva, nego koliko su je pravni sistemi prepoznali kao takvu.
Znaš šta, nije zakon svemoćan i ne može svaku budalu da zaštiti, niti mogu zakonom da se obuhvate svi idiotluci kojima su ljudi skloni.
Danas je pogotovo u oblasti muško ženskih odnosa popularno da se traže zakonska rešenja za sve moguće, a sve više se zanemaruje lična odgovornost.
I onda Boris Beker kuka što mora da plaća alimentaciju ruskoj kurvi - pa prijatelju, što nisi malo aktivirao mozak i upitao se koliko je pametno svršavati ruskoj kurvi u usta?

Back