Neko ima ispod kreveta....

joj sad sam se setila jednog straha koji imaju mnoga deca recimo kad bih isla u robne kuce sa mamom ili bilo kim mislila sam da kada pokretno stepeniste dodje do kraja da ce noge da mi pojede ako ih ne sklonim na vreme tj ne strcim sa istih pre nego moje noge dodju do kraja :(

joj sad sam se setila jednog straha koji imaju mnoga deca recimo kad bih isla u robne kuce sa mamom ili bilo kim mislila sam da kada pokretno stepeniste dodje do kraja da ce noge da mi pojede ako ih ne sklonim na vreme tj ne strcim sa istih pre nego moje noge dodju do kraja :(
Mojoj mami su te stepenice uhvatile cipelu (jer NIJE razmišljala o tome da mogu da joj pojedu nogu) pa od tada (to je bilo pre nekih 40-tak godina) i dan danas ima strah i uvek ide liftom ili običnim stepenicama.
Na svu sreću stradala je samo cipela. Inače to su iste one stepenice u Beograđanki koje su pre par godina čoveku otkinule (ili raščupale?) ruku kada ih je popravljao. Zato su ih skroz izvadili i stavili nove.

De vratimo na temu:rtfm:
Moja starija cera je plasila sestru sa nacrtanom vesticom na bilo kom papiru .:eek:
Jurila je po kuci i vristala evo je vesticaaaaaa
A ova mala je dozivljavala takve stresove da sam ja ceri za kaznu bila uzela sve olovke i bojice.A imale su 6 i 3 god.:rotf:Nisam mogla da verujem cega se ona plasila jer je ova crtala te vestice kao cica Glisu:zcepanje:

Ja sam jednom uplašio sestru nekom slikom lava iz knjige pa je moj tata očupao tu stranicu i zgužvao i bacio je. :sad2:

Jao i ja sam imala taj trip sa stepenicama,
pa sam preskakala po par njih kad dodju do kraja:zcepanje:
A znala sam i da stojim sa strane i merkam koga ce da maznu:rotf:

Naj ludji strah sam videla kod moje babe koja je na zalost pokojna.
Mozete li zamisliti njen sok kad je videla prvi put tv.
Samo je sedela i cutala. A bio je neki kaubojac.
Kad su poceli da pucaju ona se saze ispod stola:zcepanje:
Ali kad je na kraju naisao voz,onako u gro planu,
i ide prema babi. e tu vise nije mogla da izdrzi :zper:
Nego njen strah i vrisak!!! Bez napolje:rotf:
Nikad nije kupila tv i nikad nije zelela da ga gleda iako joj je objasnjeno.
Umrla je pre7 god.bez tv-a i radija.:heart:
Uvek je za to govorila :'To su djavolja posla":evil:

Naj ludji strah sam videla kod moje babe koja je na zalost pokojna.
Mozete li zamisliti njen sok kad je videla prvi put tv.
Samo je sedela i cutala. A bio je neki kaubojac.
Kad su poceli da pucaju ona se saze ispod stola:zcepanje:
Ali kad je na kraju naisao voz,onako u gro planu,
i ide prema babi. e tu vise nije mogla da izdrzi :zper:
Nego njen strah i vrisak!!! Bez napolje:rotf:
Nikad nije kupila tv i nikad nije zelela da ga gleda iako joj je objasnjeno.
Umrla je pre7 god.bez tv-a i radija.:heart:
Uvek je za to govorila :'To su djavolja posla":evil:

Mama ima anegdotu o svojoj drugarici koja je upravo bila došla iz nekog zabitog sela i oni odluče da je odvedu u bioskop. Davali su neki ratni film i čovek na platnu (npr. Sava Kovačević) vikne: "Napred drugovi! Idemo na njih!" i ta njena drugarica skoči na noge i poviče "Idemo!" :rotf:

Mama ima anegdotu o svojoj drugarici koja je upravo bila došla iz nekog zabitog sela i oni odluče da je odvedu u bioskop. Davali su neki ratni film i čovek na platnu (npr. Sava Kovačević) vikne: "Napred drugovi! Idemo na njih!" i ta njena drugarica skoči na noge i poviče "Idemo!" :rotf:
:zcepanje:
Ja sam slicno dozivela u Narodnom pozoristu kad sam gladala "Pokojnika".
Elem neka baba je non stop dovikivala :"LAZE":rumenko:
Uzivela se u ulogu dok je cerka smirivala.Dobacivala je jos neke gluposti .
Svi smo gledali nju a na kraju su i glumci poceli da se smeju:zcepanje:

:zcepanje:
Ja sam slicno dozivela u Narodnom pozoristu kad sam gladala "Pokojnika".
Elem neka baba je non stop dovikivala :"LAZE":rumenko:
Uzivela se u ulogu dok je cerka smirivala.Dobacivala je jos neke gluposti .
Svi smo gledali nju a na kraju su i glumci poceli da se smeju:zcepanje:

Ziva istina!Ja sam to dozivljavala od moje pok. babe svaki put kada gleda njenu seriju!
Elem,ja sam se mnogo plasila kao mala.Jednom,secam se,izasao film"Pacovi" u bioskopu,ja gledala i posle mesecima nisam smela da spustim noge sa kreveta ili sa stolice,samo kada je neko u sobi.:rida:

Kad spomenu pacove:zper:
Spremala ja u podrumu neke filove za kolace.
Inace to nam je bila kao prostorija za sve.
Tu je bila sudopera,zimnice,zamrzivaci,pomocni frizider,smederevac,el. sporet.
plinski sporet.kotao za grejanje ma sve sto ti treba...
Ali usao i jedan PACOV.:eek:
Ja udjem a on pobegne.I tako par puta:think:
Resila ja da oslobodim straha mladju ceru.
Povedem je u podrum ne bi li ga videla:zper:
Kad za malera ja sam mu valjda vise dosadila a on se naljutio.
I jurne ka meni pravo na noge(udari me):eek::eek:
Moja cera zagrabi uz mene kao mace.
Popnem je na radnu povrsinu i ne mogu da verujem sta me snaslo:rumenka:
Jedva sam ceru iznela iz podruma jer nije htela nikako da sidje.:zcepanje:
Ali i ja sam pokupila moje serpice i pobegla u svoju kuhinju:rotf:
Sto je sigurno pa na sigurno:zcepanje::zcepanje:
Ali i dalje stojim iza toga da se ne bojim zivotinjica koje nisu vece od mene.
Medjutim naucila sam lekciju da moram da postujem njihovu teritoriju.:roll:
Ali moju ceru nisam oslobodila straha-na protiv:)

E,nije da se bojim zivotinja,ali jedna mi je posebno gadna:pauk!Jos kao mala sam bezala glavacke kada ga vidim,a vala i sada.Secam se jednom da sam imala kosmar neki sa zivotinjama,kao mala,probudim se isprepadana i STVARNO vidim pauka ko dlan velik,crn,cupav,na mom jastuku gamize ka meni!Toliko sam urlala da sam digla celu kucu na noge!
Jedva me opasuljili da sam sanjala.Dugo sam svako vece pretresala ceo krevet kad hocu da legnem.
A pre neku noc sanjam da nesto gamize po meni,probudim se i kazem sama sebi:Sanjala si.
Okrenem se na drugu stranu,umirim se,kad opet!Kad sam ripila narode!Akad sam pocela da vristim kad sam videla pauka!
Strefice me srcka jednog dana od njih.:pop:

Ima jedna stvar koje se grozim i plasim i ne mogu da spavam od nje...al moram tako ponekad da je gledam,pa makar ne spavala!
Film "Noc vestica". Inije u pitanju film koliko muzika!Jos kao dete kada sam gledala film u bioskopu,navukla sam traumu za ceo zivot.E,samo od muzike me hvata prpa,i to ona prava!
I opet gledam,kokoska,i ne spavam,dok ne prodje jedno vreme,pa opet ispocetka.:worth:

Ugasim svetlo i taman san poce da me hvata kad cujem da nesto suska:eek:
Mislila sam da je mis - ali on krcka:rumenko:
Upalim svetlo i stanem da gledam oko ormana sta to moze biti:think:
Kad ono:eek: nikad veceg leptira u zivotu nisam videla.
Zaglavio se izmedju ormana i zida i samo laprsa onim svojim ogromnim krilima.
Jadnicak bi mi zao ali nisam smela rukom da ga dohvatim:zper:
Nego jedva nekom krpom.Kad je zaleprso - prodje me neka jeza:zcepanje:
Ali zavrsio je napolju u basti:super:

...mama molim te proveri, proveri i iza vrata i iza zavese:sad2:
...ja se mama mnogo plasim:sad2:

Interesuje me cega/koga su se vasa deca plasila, kako ste ih ohrabrivali?
Do kada je to trajalo? Kako ste se vi ponasali pred decom?

Cega/koga ste se vi plasili kao deca? Kada ste to prevazisli?

To je skroz normalno, ima dece koja ne smeju da ugase svetlo i do 8-9 godine. Npr. ja ;) Obicno nestaje oko 7-8 godne deteta i to samo od sebe sazrevanjem. To su nauceni strahovi jer deca cuju sve i svasta i tumace u okviru svog mentalnog uzrasta.

Savet rodteljima: proverite obavezno ispod kreveta da li je vestica jos uvek tu :)

Ja sam se duuugo plasila mraka posle filma "Leptirica"... ne shvatam kako su mi dopustili u opste da gledam taj film....
A, onda sam shvatila da i sama postajem besmrtni vampir ako me jedan gricne, i strah je nestao :D

Kod dece sam primetila problem samo kod sestrica , posle razvoda roditelja... duuuugo je bilo problema, nije zeleo sam na spavanje nikako sam, morali smo mu pricati price... ali je i to proslo... :D

Cini mi se da je moj najveci strah jos od detinjstva, strah od mraka.Za koji dan cu napuniti 32 i jos ga se nisam resila.Ne smem da zaspim sama u potpunom mraku.Uvek ostane tv ili neko svetlo.Uopste se bojim mraka u svim oblicima i situacijama.
Odmah iza, a pretpostavljam u nekoj vezi sa tim strahom je i to sto mi je ponekad frka da se vracam nocu kuci sama, pada mi na pamet da me neko prati.
Oduvek sam se bojala i pauka,ali to mozda i nije strah, nego ono: aaaaa bezi, samo da se ne popne na mene..
Nelagodnost,ali ne strah, postoji i kad grmi...Znam, pravo sam dete...

Al' zato gledam horor filmove sve u sesnaes'

Kerefeka i ja sam volela da gledam horor filmove dok nisam dozivela sopstveni:zcepanje:
Kad su mi vadili dren posle operacije jajnika i materice:eek:
Nisam znala da toliko crevo stavljaju:rumenko:
A virio je samo mali delic:eek::zcepanje:
Od tada mi je muka kad vidim horor sa puno krvi ili bljak sluzi:rumenko:

i dan danas se plasim da ostane nepoklopljena wc solja...sve mislim da ce nesto da izmili iz nje
:confused:
U pravu si:zper:
Ja sam videla pacova u vc solji dok sam radila:eek:
Ija zatvaram vc solju pogotovo od kako sam kod mame i tate i oni imaju stari prikljucak na kanalizaciju.Sta znam ...gusane cevi(nisu plasticne-klizave).I jos moja snajka ima obicaj da baca otpatke u vc.:roll:Sto je sigurno - poklopac dole:lol:

Back