Buve se u kući počinju primećivati kada su jako prenamnožene na kućnim ljubimcima.. pa samim pravilnim tretmanom ljubimaca će one nestati i iz kuće. Ne znam koji si sprej upotrebio za mačke, ali ja sam generalno više sa spot-on ampule (ono što je Samsonight pomenula) ili tablete (samo što sam čula da njih za mačke kod nas u Srbiji još uvek nema, ali ti proveri). Spot-on ampule štite životinju 4 nedelje, ukoliko se ne kupaju ili ne kisnu previše.. dok sprejevi nisam sigurna da toliko dugo deluju.. a ljude uglavnom mrzi da prskaju životinje češće, i onda se buve opet vrate. Takođe, neki sprejevi odbijaju buve tako da one samo pobegnu od životinje i ostaju u stanu, dok kod ampula i tableta to nije slučaj - buva uđe u krzno i izvede ujed, ali joj to automatski bude poslednji obrok, jer odmah potom ugine.
Zapravo - pravilno tretirani ljubimac je sredstvo protiv buva u kući sam po sebi.
Obzirom da ti već imaš stan prepun buva, nije loše da ga očistiš detaljno onako kako ti je Samsonight rekla u
postu iznad. A evo ti i par linkova koje sam pronašla da možda mogu da ti budu od koristi.. ja lično nemam iskustva ni sa jednim od tih sredstava, ali ti vidi da li ti se nešto od toga dopada da probaš:
Sprej protiv buva u kući
(sad
ovde vidim da je jeftiniji.. imaš i recenzije u komentarima, pa vidi valja li ili ne)
Razna sredstva protiv buva u kući
Takođe, uvek možeš da pozoveš ljude iz zavoda za dezinsekciju da ti profesionalno očiste kuću od insekata.
I samo bih ispravila Samsonight u delu koliko žive buve.. one mogu živeti nekoliko meseci, pa čak i do godinu dana - ako su od momenta izleganja imale kraj sebe domaćina i bar jednom jele.. (ako nisu ni jednom jele, onda žive samo 5-7 dana)..