Neki roditelji ne kontrolisu svoju decu

Lepo rekoh da ne mislim na takve uniforme.U Engleskoj npr uniforme su odeca u odredjenoj boji,a ne mantili,i veruj mi da sjajno izgleda.Tim uvodjenjem uniformi,morala bi proraditi neka konfekcijska kuca,i eto jos jednog plus,zaposlili bi se ljudi i imali sigurno trziste.

Не мислим ни ја на мантиле у којима би изгледали као фабрички контролори, већ на укусне сакое са грбом школе.

E zene zene jeste vi naivne sto mislite da ce uniforme resiti probleme nemorala.

Ta ideja sa uniformama je nastala pre svega da bi se izbegle klasne nejednakosti izmedju bogatih i siromasnih ucenika.

A da se te uniforme primene kod nas aj se kladimo da bi ucenice zavrtale suknje , skracivale, ceplale samo da se razgolite.

Problem je malo dublji, tu treba jasna strategija, promovisati deci prave vrednosti, ali dzaba to kad dodju kuci pa vide da su im se matore majke utegle kao da su i one tinejdzerke.

E zene zene jeste vi naivne sto mislite da ce uniforme resiti probleme nemorala.

Ta ideja sa uniformama je nastala pre svega da bi se izbegle klasne nejednakosti izmedju bogatih i siromasnih ucenika.

A da se te uniforme primene kod nas aj se kladimo da bi ucenice zavrtale suknje , skracivale, ceplale samo da se razgolite.

Problem je malo dublji, tu treba jasna strategija, promovisati deci prave vrednosti, ali dzaba to kad dodju kuci pa vide da su im se matore majke utegle kao da su i one tinejdzerke.

Jes,bas Englezi vode racuna o klasnim razlikama!

Jes,bas Englezi vode racuna o klasnim razlikama!

Pa jeste, aj malo se obrazuj...

To sa uniformama je glupa ideja, omladinu treba vaspitati pre svega kod kuce i to disciplinom. Samo disciplina coveka spasava. Najaca drustva su disciplinovana tipa Kine, Japana, Koreje...

Ja da se pitam ja bi osmislio komisje koje bi oduzimale decu nepodobnim roditeljima i slao ih u internat.....

Dosli smo do tacke kada je pitanje da li se mozemo izvuci, da li mozemo spasiti nasu omladinu. A to mora svako resiti u svojoj kuci.

Pa jeste, aj malo se obrazuj...

To sa uniformama je glupa ideja, omladinu treba vaspitati pre svega kod kuce i to disciplinom. Samo disciplina coveka spasava. Najaca drustva su disciplinovana tipa Kine, Japana, Koreje...

Ja da se pitam ja bi osmislio komisje koje bi oduzimale decu nepodobnim roditeljima i slao ih u internat.....

Dosli smo do tacke kada je pitanje da li se mozemo izvuci, da li mozemo spasiti nasu omladinu. A to mora svako resiti u svojoj kuci.

Nabrojao si zemlje koje u svom skolstvu imaju uniforme!
Je l ti bese osamari dete zbog cigare?Znas,po sadasnjem zakonu ne smes fizicki kaznjavati svoje dete!Inace moze ti biti oduzeto.

Nabrojao si zemlje koje u svom skolstvu imaju uniforme!
Je l ti bese osamari dete zbog cigare?Znas,po sadasnjem zakonu ne smes fizicki kaznjavati svoje dete!Inace moze ti biti oduzeto.

Jesi ti ogranicena, pa kada ces da shvatis da su uniforme uvedene kako bi se izbegle klasne podele.

A ovo drugo, sta tebe briga da li sam ja osamario svoje dete, mozda sam i osamario da ne budu ko danasnja razularena omladina.

Lollol slazem se sa tobom sto krivis roditelje.

Ali stalno pominjes jaz generacija, a to nije tacno. Eto ja kad sam bio mlad ja sam bio momak za primer, pedantan, disciplinovan i vredan.
Cim sam skolu savrsio dobio sam posao na zeleznici, stariji su me hvalili.

Otac me dosta tukao bio sam dugo ljut zbog toga ali kad sam dobio svoju decu ja sam ga razumeo i shvatio da mi je samo zeleo dobro.

Svoju decu sam vaspito patrijahalno imam 2 sina i jednu cerku iz drugog braka, nisam imao srece u ljubavi. Sinovi su me slusali i postovali u mojoj kuci je vladano gvozdenom rukom. Tek kada sam poceo tuci svoju decu tad sam razumeo zasto je moj otac tukao mene. Zarad dobra.

Samo najstarijeg sina je majka razmazila pa nisam nesto zadovoljan sa njim ali i danas ga savetujem iako ne zivi sa mnom. Drugi sin se ubacio na ujaka, pa je nekako nemirnog duha, cim je postao punoletan otisao je u beli svet u Nemacku pa su ga deportovali nazad sto je neki njegov drug ukrao nesto a okrivili njega ali je onda otisao za Rusiju.

Cerka je bila cura za primer , ja joj nisam dao da izlazi do 19 godine, a ona nije gundjala, vec je svaki vikend isla kod drugarice da uce po celu noc. Zavrsila je dobrim ocenama. Danas ona zivi sa mojom drugom zenom.

Tako da sam ja itekako upucen u danasnju omladinu.

Ja sam za vas inelektualac

:hahaha:

Lollol slazem se sa tobom sto krivis roditelje.

Ali stalno pominjes jaz generacija, a to nije tacno. Eto ja kad sam bio mlad ja sam bio momak za primer, pedantan, disciplinovan i vredan.
Cim sam skolu savrsio dobio sam posao na zeleznici, stariji su me hvalili.

Otac me dosta tukao bio sam dugo ljut zbog toga ali kad sam dobio svoju decu ja sam ga razumeo i shvatio da mi je samo zeleo dobro.

Svoju decu sam vaspito patrijahalno imam 2 sina i jednu cerku iz drugog braka, nisam imao srece u ljubavi. Sinovi su me slusali i postovali u mojoj kuci je vladano gvozdenom rukom. Tek kada sam poceo tuci svoju decu tad sam razumeo zasto je moj otac tukao mene. Zarad dobra.

Samo najstarijeg sina je majka razmazila pa nisam nesto zadovoljan sa njim ali i danas ga savetujem iako ne zivi sa mnom. Drugi sin se ubacio na ujaka, pa je nekako nemirnog duha, cim je postao punoletan otisao je u beli svet u Nemacku pa su ga deportovali nazad sto je neki njegov drug ukrao nesto a okrivili njega ali je onda otisao za Rusiju.

Cerka je bila cura za primer , ja joj nisam dao da izlazi do 19 godine, a ona nije gundjala, vec je svaki vikend isla kod drugarice da uce po celu noc. Zavrsila je dobrim ocenama. Danas ona zivi sa mojom drugom zenom.

Tako da sam ja itekako upucen u danasnju omladinu.

:zcepanje: sto si ti naivan :zcepanje: ucila jeste ali sta

Ja jutros isao do doma zdravlja a topao suncan dan pa se vracao pesice u svoj stan.

Kad nailazim kraj jedne srednje skole a tamo je valjda bio veliki odmor.

Sedam na klupu i posmatram srednjoskolce ali krisom pravim se kao gledam u svoje nalaze ali kraickom oka virim ka skolskom dvoristu.

Kad tamo iznenadjenje za mene, te srednjoskolke nisu vise obucene kao u moje vreme kad su se znale prave vrednosti.

Sve se nesto utegle a farmeerke ima kao pocepane, valjda tako neka modo kao u onih hipika klosara sedamdesetih godina proslog veka. Sede na klupama kikocu se ko neneormalne ludace. A nekoliko njih se drpaju sa nekim muskim ucenicima i ljubakaju kao da su negde sami. Vecina njih su nasminkane ko indijanci bez svakog ukusa, a jos su maloletne a vec konzumiraju cigarete. I ja sam pusac ali one su suvise mlade za to.

Kontam nesto u glavi pa se cudim kuda ide ovaj svet i da li ove tinejdzerke imaju roditelje i da li oni znaju sta one rade.
Krivi su njihovi roditelji sto ih nisu vaspitali cvrstom rukom.

Osnovci su pusili krajem '70-ih i sta sad?

Trebale su da sednu s tobom i da ti tumace nalaze i da kukaju na svoje boljke?

Mozda ce da ti zvuci sokantno, ali oni ce da zive medjusobno u drustvu, ne ni sa tobom, ne ni sa mnom... Oni su mladi...

Poslednja izmena:
Pa ucila je nego sta, skolu je zavrsila sa odlicnim uspehom , nije ona kao ti.

Ako cemo da se hvalimo i ja sam bila dobar ucenik i dobar student, zavrsila fax u roku bez i jedne obnovljene godine ali sam zato stigla i da zivim i da putujem, zao mi je tvoje cerke ako je to istina, ali vjerujem da nije tako imam ne jednu drugaricu koje su imale nemoguce roditelje koje su dolazile kod mene da se spreme u grad ( srecom u to vreme nije bilo mobilnih) :zcepanje: pa se jave sa fixsnog da su stigle a kasnije sramota da se zvoni kada moji roditelji spavaju a mi "ucimo " (u gradu ) :rumenko:

Back