neke moje fiks ideje!

User Friendly

Buduća legenda
Poruka
25.007
Posmatranjem ljudi zapazio sam da ljudima raste kosa na celu na 5 nacina i na osnovu nekog svog iskustva pokusavam da izvedem neku svoju sopstvenu procenu o tim ljudima,da izvedem neki stereotip ili tezu sto ce bar u 50% slucajeva biti ispravno. znaci pokusavam da spijim babe i zabe,pokusavam da na osnovu rasta kose na celu barem nesto izvedem o tim osobama.:p Posto nisam zavrsio psihologiju nemam podatke niti znam da li je neko o ovome vec radio neku studiju ili je lupao kao ja.:D

tip 1

milosevic.afp.gi.jpg

ono sto sam zapazio kod ovog tipa ima izrazeniji i slabiji tip celavosti na temenu i verujem da se karakterno razlikuju. Ovakvi ljudi iz ono sto sam ja imao primera se mahom druze sa ljudima koji imaju isti tip celavosti na temenu ili sa tipom 2 i 3. Dominantni,hrabri,ne prezaju od sile da bi ostvarili svoje ciljeve i takav imaju i autritet u drustvu,autoritet sile,ali ne snalaze se ni lose sa humorom.

tip 2

brad-pitt-jen.jpg

ne bas toliko inteligentni i dominantni kao prvi tip,ali ne zaostaju puno,otvoreni za razgovor,ali i ograniceni nekim svjim idejama i zivotnim stilom.

tip3 pravougaono celo

majkl-dzekson-x.jpg

nisam nasao nigde sliku sa kracom kosom,ali bih rekao da ima pravougaono celo,ovi ljudi su lepi i privlacni zemkama (bio je i ovaj dok se nije operisao),ali sam primetio da su isto egocentricni i su teski za druzenje ako niste spremni za vece kompromise.

tip 4 coskovi cela u obliku kvadrata

nisam uspeo naci sliku nijedne osobe,a sebe necu da kacim. :) Ovo mi je najgori i najzagonetniji tip,nisam nijednu osobu do sebe sreo da ima da joj ovako raste kosa. Svima je ako imaju kose na slepoocnicama u obliku trougla. Slazem se ok sa tipom 3 dobro,ali se ne slazem sa 1 tipom,a 2gi mi je onako tu i tamo,mogu da ih trpim ali me nerviraju osobe ili imamo totalno drugacije vidjenje stvari 5 su mi totalno odbojni,njih prirodno mrzim. :D

tip 5 izrazito siroko celo (ne mogu da nadjem bas dobar i ocigledan primer,msm imam ga ali necu da kazim sliku drugih ljudi sa fejsbuka)

10607219.jpg
Kakva su vasa misljenja o ljudima? iskustva?pije li ovo vodu ili ne? ima li negde lepo objasnjeno u nekoj knjizi?:)

zasto ste tako zatvoreni za nove ideje? Zasto mislis da nije izvodljivo? Kad su oni Egipcani i Vavilonci i ostali prastari narodi na osnovu 12 meseci i datuma kad si rodjen mogli da procene licnosti zasto onda ne bi bilo i ovo moguce makar teorijski?

Karakter ovog tipa? :zper:

0.jpg
pa nije fer,daj neku kad je bio mladji i kad je imao kosu. Ja nisam rekao da sam provalio,to je jako tesko izvesti,a neke tipove ljudi je jako tesko naci i stupiti sa njima u neki duzi odnos da bi ih mogao bolje upoznati za svoje istrazivanje.
Ako nema nigde objašnjenja, pokušaj ti da dodješ do zaključka. Svi veliki ljudi i njihove velike ideje u početku su bile neobične i neprihvaćene ;) . Dakle, na posao :ok:.
slabo mi nesto ide.:mrgreen: Zapazio sam da se isto javlja nesto vise tipova likova ljudi,znaci crta lica i oblika glave sto me navodi da se ljudi prave po nekim sablonima tj varijantama (imam primer tri razlicite osobe,koje nisu u srodstvu i izve u odvojenim gradovima da tri devojke su iste. Apsolutno iste crte lice,ociju,istu frizuru imaju,sve isto,a ne poznaju se) i kao sto postoji ovih 5 tipova rasta kose koji je kod svih ljudi isto (barem gledajuci belu rasu) palo mi je na pamet da bih mogao da izvedem neki grupni zakljucak o njima. posmatrajuci neke parova koji su duze u vezi zapazio sam da imaju slican oblik lica. Ne kazem da je ispravno,ali sam primetio vise primera koji su mozda slucajnost.

Ono što si ti zapazio se otprilike slaže sa onim što si i zaključio ...odn. ostani samo na čistom zapažanju ..i to može ponekad biti interesantno ...

Da ti medicinski objasnim - neko je spomenuo bubrege na nekoj drugoj temi...da nisi primjetio da ljudi sa simetričnim bubrezima iste veličine koju su jako rijetki pokazuju izvjesne sklonosti za razliku od onih kod kojih je jedan za nekoliko mm do 2 cm veći ili širi od drugog što još spada u fiziološke granice ....:think: .. dok kad je patologija u pitanju, onda je pravo pitanje kako recimo infektivni procesi utiču na 'sklonost ka određenim ljudima' ...
scaled.php

Back