"Нека Pусиjа гледа своја посла!"

Тадић је најавио корениту промену политике према Косову и велику промену у односу на политику бившег премијера коштуница.
Славко Живанов аналитичар из Београда изјавио је за италијанску агенцију АКИ да „је Тадић практично рекао да не рачуан више на Руско вето и да Русија треба да гледа своја посла пошто косово више није приоритет већ улазак у Европску Унију.”

„То се посебно односи на ЕУЛЕКС који спречава само руско вето, а тадићу то вето не треба”

"У савету безбедности се ништа ниеј променило, али тадићу не жели Руску помоћ"

...a gde je ta tadiceva izjava pa da vidimo sami da li je on to rekao ili je "prakticno rekao' u tumacenju tog analiticara

Тадић је најавио корениту промену политике према Косову и велику промену у односу на политику бившег премијера коштуница.
Славко Живанов аналитичар из Београда изјавио је за италијанску агенцију АКИ да „је Тадић практично рекао да не рачуан више на Руско вето и да Русија треба да гледа своја посла пошто косово више није приоритет већ улазак у Европску Унију.”

„То се посебно односи на ЕУЛЕКС који спречава само руско вето, а тадићу то вето не треба”

"У савету безбедности се ништа ниеј променило, али тадићу не жели Руску помоћ"
----------

Link?

Ma opet koješta...

Evo šta je juče za 'Politiku' izjavio Jeremić....mada... meni lično nije jasno kako dve države koje se uzajamno NE priznaju mogu da budu članice evropske unije....

http://www.politika.co.yu/rubrike/Politika/Ambasadore-za-sada-ne-vracamo.lt.html

Da li se od Srbije traži da u zamenu za dobijanje statusa kandidata počne da sarađuje sa misijom EU na Kosovu?

Pitanje Kosova i Metohije i pitanje integracije Srbije u EU su razdvojena i ne očekujem da će biti uspostavljena bilo kakva vrsta uslovljavanja, makar i implicitnog, da se ta dva odvojena koloseka spoje.

Čak i ako francuski predsednik Nikola Sarkozi kaže da će Srbija moći u EU tek kada prizna nezavisno Kosovo?

Nisam čuo da je on to rekao i prema onome što ja znam to nije stav Francuske. Niko od Srbije to nije tražio, ja verujem da neće ni tražiti, a u slučaju da neko ipak bude tražio, odgovor Srbije bi bio „ne”, šta god da je cena.

Back