Neka glupa pitanja...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li postoji nešto iskreno i pravo na ovom svetu ili je sve stvar trenutka? Da li je onaj ko misli samo na sebe jednako sebičan kao onaj koji očekuje da neko misli na njega? Da li je svako na ovom svetu sam, samo je privid da nekom pripadamo ili da nam neko pripada? Da li je "živeli su srećno do kraja života" samo rečenica bez smisla i značenja, izmišljena da bi se bajke razlikovale od pripovedaka? Da li se slučajno rađamo u suzama ili je to tek šlagvort za buduće patnje koje nas čekaju? Da li je sreća nekakav opijat koji nam iskrivi sliku stvarnog sveta? Da li posedujemo išta osim duše u grudima? Da li smo svi rođeni zli i pogrešni?
Šta je život? Čemu sve ovo? I ko sam ja?

6898efded4b33fc6f442c22822b33987__01.jpg

I jel si našla neki odgovor?
nisam...i dalje se pitam...i dalje se nadam...
da postoji to nesto dublje i trajno...vecno...neuslovljeno...a onda mi to vec ide u patologiju...i tako u krug...
jedino sam sigurna da nista ne posedujemo...cak i ta nasa dusa...cesto je iskrzana, kao tudja...nekada teret nekada sreca...
no mozda do uvece budem pozitivnija...pa se vratim sa nekim smislenijim odgovorom :mrgreen:

nisam...i dalje se pitam...i dalje se nadam...
da postoji to nesto dublje i trajno...vecno...neuslovljeno...a onda mi to vec ide u patologiju...i tako u krug...
jedino sam sigurna da nista ne posedujemo...cak i ta nasa dusa...cesto je iskrzana, kao tudja...nekada teret nekada sreca...
no mozda do uvece budem pozitivnija...pa se vratim sa nekim smislenijim odgovorom :mrgreen:
Hvala ti na ovome. Ko zna, možda i ne postoje smisleniji odgovori...

Da li postoji nešto iskreno i pravo na ovom svetu ili je sve stvar trenutka? Da li je onaj ko misli samo na sebe jednako sebičan kao onaj koji očekuje da neko misli na njega? Da li je svako na ovom svetu sam, samo je privid da nekom pripadamo ili da nam neko pripada? Da li je "živeli su srećno do kraja života" samo rečenica bez smisla i značenja, izmišljena da bi se bajke razlikovale od pripovedaka? Da li se slučajno rađamo u suzama ili je to tek šlagvort za buduće patnje koje nas čekaju? Da li je sreća nekakav opijat koji nam iskrivi sliku stvarnog sveta? Da li posedujemo išta osim duše u grudima? Da li smo svi rođeni zli i pogrešni?

Pogledajte prilog 1109189
Moraš sama to da pronađeš
Sama svoj svet da stvaraš
Preduslov je da budeš u svemu skroz iskrena prema sebi i da znaš šta stvarno želiš

Pogledajte prilog 1109189
Иди у зооо врт у Орадеи. И ако ти најзначајнији део буде онај који нема везе са експонатима(живим бићима а да нису људи) онда си се пробудио....

Е да преводилац ти треба исто, Био то рачунар или неко ко разуме језик анђела....

Иди у зооо врт у Орадеи. И ако ти најзначајнији део буде онај који нема везе са експонатима(живим бићима а да нису људи) онда си се пробудио....

Е да преводилац ти треба исто, Био то рачунар или неко ко разуме језик анђела....
Izguglaću, ne mogu sad da idem. Ili nikad.
I probudiLA. ;)

-Da li postoji nešto iskreno i pravo na ovom svetu ili je sve stvar trenutka?
-Postoji
-Da li je onaj ko misli samo na sebe jednako sebičan kao onaj koji očekuje da neko misli na njega?
-Da
-Da li je svako na ovom svetu sam, samo je privid da nekom pripadamo ili da nam neko pripada?
-Da i Ne.
-Da li je "živeli su srećno do kraja života" samo rečenica bez smisla i značenja, izmišljena da bi se bajke razlikovale od pripovedaka?
-Da
-Da li se slučajno rađamo u suzama ili je to tek šlagvort za buduće patnje koje nas čekaju?
-Ništa nije slučajno.
-Da li je sreća nekakav opijat koji nam iskrivi sliku stvarnog sveta?
-Šta je to sreća?
-Da li posedujemo išta osim duše u grudima?
-Da
-Da li smo svi rođeni zli i pogrešni?
-Ne
-Šta je život? Čemu sve ovo? I ko sam ja?
-Konačno prava pitanja.

-Da li postoji nešto iskreno i pravo na ovom svetu ili je sve stvar trenutka?
-Postoji
-Da li je onaj ko misli samo na sebe jednako sebičan kao onaj koji očekuje da neko misli na njega?
-Da
-Da li je svako na ovom svetu sam, samo je privid da nekom pripadamo ili da nam neko pripada?
-Da i Ne.
-Da li je "živeli su srećno do kraja života" samo rečenica bez smisla i značenja, izmišljena da bi se bajke razlikovale od pripovedaka?
-Da
-Da li se slučajno rađamo u suzama ili je to tek šlagvort za buduće patnje koje nas čekaju?
-Ništa nije slučajno.
-Da li je sreća nekakav opijat koji nam iskrivi sliku stvarnog sveta?
-Šta je to sreća?
-Da li posedujemo išta osim duše u grudima?
-Da
-Da li smo svi rođeni zli i pogrešni?
-Ne
-Šta je život? Čemu sve ovo? I ko sam ja?
-Konačno prava pitanja.
Lepo, baš! Volela bih da su neki odgovori bili opširniji, zanimljivo mi je na koju stranu su krenuli.

Da li postoji nešto iskreno i pravo na ovom svetu ili je sve stvar trenutka?
Iskreno i pravo je samo novorodjenče a život jeste niz trenutaka.
Da li je onaj ko misli samo na sebe jednako sebičan kao onaj koji očekuje da neko misli na njega?
Očekivanja su po pravilu sebična.
Da li je svako na ovom svetu sam, samo je privid da nekom pripadamo ili da nam neko pripada?
Svako pripadanje je prolazno. Sami smo.
Da li je "živeli su srećno do kraja života" samo rečenica bez smisla i značenja, izmišljena da bi se bajke razlikovale od pripovedaka?
Baš tako.
Da li se slučajno rađamo u suzama ili je to tek šlagvort za buduće patnje koje nas čekaju?
Kad budemo imali odgovor ima li života poslije smrti imaćemo ga i na ovo pitanje. Ne znamo odakle smo došli kad dodjemo ovde.
Da li je sreća nekakav opijat koji nam iskrivi sliku stvarnog sveta?
Sreća je potreba.
Da li posedujemo išta osim duše u grudima?
Ništa osim toga nam i ne treba.
Da li smo svi rođeni zli i pogrešni?
Svi smo rodjeni nevini i čisti.
Šta je život?
Put iz nepoznatog u poznato.
Koje?
To ćeš morati sama da otkriješ.

• Voli
Reactions: Red
A nije lako danas živeti. Mislimo. Previše mislimo a malo radimo. Ne možemo ni 2 minuta da stojimo u redu u pošti da ne izvadimo telefon bar 5 puta. Da vidimo da nam nije neko poslao poruku. Da vidimo šta ima novo na fejsbuku, da nije neko izbacio sliku. Pogledamo vesti, korona presek, šta rade Rusija i Ukrajna, ko je nastradao u saobraćaju, sutra apokalipsa od vremena jer će padati kiša. Platiš račune i izađeš iz pošte kao zombi. Sa xx novih, teških a bespotrebnih informacija u glavi. I onda ideš redom i samo ih kupiš još.
A zamisli pre. Dođeš sa posla i znaš da te niko od njih neće zvati kad si kući da pita xx pitanja na koje moraš da im daš odgovor odmah i tačan. Ručaš, pričaš sa porodicom, pričaš, ne gledate u telefone. Izađeš napolje, pokosiš travu, opereš auto, obereš jabuku, igraš se sa psom, odeš na fudbal, odeš kod drugarice da popijete kafu, okopaš baštu.... A sad nemaš kad, moraš da šaltaš telefon. Ili si umoran, to jest, ta duša ti je umorna jer si danas popio xx idiotluka i upio u sebe svu negativu ovog sveta. I ako odeš da se vidiš sa nekim bićete napeti, nervozni i u stvari ćeš jedva čekati da odeš kući. Da opet šaltaš telefon, svađaš se sa mužem i brineš o deci koja kašlju, imaju problema u školi i rade čelendže sa tiktoka. I tako dan po dan. Svaki je isti i taman. Kroz sve se provlače pare i jurnjava za njima.
Boriti se. Na svoj način i kako ko može.

• Podržavam
Reactions: Red

Back