Nejednakost i ekonomski rast, ili i plavuše su shvatile

Kuki2006

Zainteresovan član
Poruka
406
http://nkatic.wordpress.com/2014/10/30/nejednakost-i-ekonomski-rast-ili-i-plavue-su-shvatile/

Šta ovo znači za male i slabe države poput Srbije? Apsolutno ništa. Uprkos pomenutim analizama (svojim i tuđim), uprkos iskustvu, MMF će i dalje insistirati na programu štednje – za balkanske i ine urođenike važe druga pravila.

Srbija će biti ili u recesiji, ili će imati slab i nedovoljan privredni rast. Plate će i dalje biti niske, relativna zaduženost građana, privrede i države će rasti. Državna imovina će se prodavati, a Srbija će tonuti u sve veću bedu i beznađe.

A srpski ekonomisti? Oni će nastaviti da jednako očarano aplaudiraju MMF-u, da se slažu sa njegovim predlozima, da ignorišu sva iskustva i sve analize koje se ne uklapaju u doktrinu koja se propoveda.

A srpski političari? Oni će nastaviti da objašnjavaju kako je sretna budućnost tu, na domak ruke, na liniji horizonta.

Srbija živi mimo sveta i do nje ne dopire ono što se na velikoj sceni zbiva.

Mi Srbi,uvek smo ziveli mimo sveta.Mi smo uvek pljuvali sve oko nas.Ali smo to obavezno radili "uz vetar", pa smo redovno mi,bili [popljuvani.Mi jednostavno,
nismo u stanju,da zivimo kao sav normalan svet.Zasto je to tako ??? Ja to stvarno neznam. Ali,ubedjen sam,da je nas,kao narod,neko prokleo.Da li se to,desilo
u srednjem veku ? Ja to neznam. Ali sve ono,sto nam se desava vec mnogo decenija,ukazuje na to,da nas je kao narod,neko prokleo.Da li cemo ikada izaci
na "zelenu granu",? Mozda sam postao pesimista. Ali ja licno ne verujem u neki boljitak. Sve ovo,vec mnogo dugo traje,a mi tonemo kao "titanik".Zeleo bih od sveg
srca,da neke generacije iza nas,pocnu da bolje zive. Ali iskreno govoreci,ne verujem da ce biti bolje,ni za sto godina.

Back