nejasna sama sebi

Аман, жено, смараш. :roll: Хоћеш ли ми се скинути са врата већ једном?

Толико си фокусирана на то да ме испровоцираш на свађу да уопште и не читаш шта сам заиста написала...а ја немам намеру да ти објашњавам, јер не вреди. :bye:

Koliko ti sebi pridajes znacaja, neverovatno. :neutral:

sissyfight.gif

Posle duzeg razmisljanj da li da nastavim da citam samo (sa strane ) ili da potrazim savet resila sam... zanima me da li ste se nekad osetile praznom, neispunjenom iako imate sve sto zelite... zdravlje, decu, muza koji vas obozava, posao, ne zivite sa svekrvom... a ipak osecate da vam nesto fali. da vam nisu sve kockice na broju? :confused:
Pa znate kaze poslovica " Rdjavom k..... i dlake smetaju". Pa imate sve i zivite. Sve vase mastarije lisice vas i toga sto imate.

Posle duzeg razmisljanj da li da nastavim da citam samo (sa strane ) ili da potrazim savet resila sam... zanima me da li ste se nekad osetile praznom, neispunjenom iako imate sve sto zelite... zdravlje, decu, muza koji vas obozava, posao, ne zivite sa svekrvom... a ipak osecate da vam nesto fali. da vam nisu sve kockice na broju? :confused:

Evo duso moja,po godinama bih te mogla roditi, te dadoh sebi slobodu da ti i nesto napisem o tvom problemu(koji za tebe to jeste)a koji mi vidimo svojim ocima svakako ,
svako sa svog gledista.
Uvek je bilo i bice po onoj starinskoj"ko se sobom ne bavi i zivot ga zaboravi".Svaki covek i zena teze ka nekom cilju koji prethodno postave ispred sebe.Desi se ,da u planiranju covek i nehotice ili pak ne iskustva ponesto a vrlo bitno zaboravi da uvrsti u plan.I kada to krene da realizuje uvek taj preskok se pojavi kao cipela koja zulja te nkkako da shvati da je bas to uzrok one praznine koja se talozi i tek osetis da je to vec dostiglo tu meru da se moras izuti jer vec pocinju zuljvi da pulsiraju i prave otok a bosa ne mozes dalje.Sta treba uciniti?
Stati ispred supruga tako bosa i reci,Ja u ovim cipelama ne mogu dalje a nemogu ni bosa.Pomozi mi da resimo taj problem,jer predpostavljam i da sa drugim ,manje vaznijim stvarima isto cinite,jer ti rece da te muz obozava.
Ne pitah jos da li i ti njega obozavas?
Isto tako verujem da bi bilo jako dobro da sebe upitas sta je to sto volis da radis a da to sebi nisi iz ko zna kojih razloga priustila.Ako to uspes da otkrijes pristupi realizaciji bez obzira na sredinu u kojoj zivis i kojoj si dala vise prava na sopstveni zivot nego sto si sama sebi dala pravo.
Ako ni tada ne osetis ispunjenost ti onda supruga pod ruku i u bracno savetovaliste,struka moze pomoci. a ako ni to ne uspe,mozda ti je vreme za jos jedno dete ili pocni da se bavis humanitarnim radom.Molim te da me neshvatis pogresno ,ali pogledaj ovo sto cu ti postaviti-mozda ces tek tada shvatiti koliko si srecna osoba ,samo sto ustvari samo nisi svesna srece koja ti je bogom dana. Pozdrav.

Син пита свога оца једног дана:

- Тата, да ли хоћеш да трчиш са мном маратон?

Отац је био срчани болесник, али је ипак одговорио:

- Да.

И трчали су маратон. Заједно.

Трчали су и друге маратоне, јер је отац увек одговорао са Да, кад га је син питао.

Једног дана је син питао оца шта мисли о томе да учествују у Ајронмену.

Отац је одговорио:

- Да.

(Ironman – годишње првенство света, које се одржава октобра месеца у Америци, на Хавајима; то је најтежи триатлон на свету: учесници најпре пливају 3,86 километара, затим 180, 2 километара возе бицикл, а на послетку је маратон од 43, 19 километара.)

Отац и син су завршили трку заједно. Ово је видео снимак те трке:

Poslednja izmena:
Ja se izludovala za medalju...zavrsila sam faks,nisam se jos udala, samostalna sam skroz i slobodna, tako sam zelela, i to mi se ostvarilo...
I nesto sad mislim kako sam ustvari ja po prirodi jedna zenica domacica i da je trebalo da se udam u 20 godina i da rodim cetvoro dece...a u tom momentu nisam ni razmisljala o tome...osim mozda sa gadjenjem...ne kajem se sto nije tako...samo mislim kako nisam ni razmisljala o nekim zivotnim putevima i kako nikad nisam sebi dopustila da me oista dvrati od utvrdjenog kursa...

Tako da mislim da plan treba da postoji, ali treba pustiti da se dese i neke druge stvari...obogatiti svoj zivot, stavove i upoznati sebe...
e sad...sta neko od nas ocekuje ocekuje...da li zivimo za sebe ili za druge...i to je pitanje...

izdvojila bih iz tvog posta samo ovo "..iako imate sve sto zelite... zdravlje, decu, *muza koji vas obozava*, posao..." a sta je sa tvojim obozavanjem muža...
i ja sam se u jednom periodu zivota...(dok nisam srela svog ljubljenog) osjecala praznom
iako sam sama postigla mnogo na cemu su mi zavidjeli...sve dok nisam uhvatila onaj blagi treptaj u njegovom oku, upucen samo meni, kao da u citavom svemiru postoje samo dva bica- on i ja

Baš sam se sa takvim razmišljanjem probudila. Ali to nije samo danas tako već traje već neko vreme. KAo što je neko napisao osvarila sam sve po redu: završila školu, fakultet, udala se i dobila dete i šta sad? Volim jako svoju porodicu ali to nije dovoljno za sreću.

Ili mi je samo dosadno?

Baš sam se sa takvim razmišljanjem probudila. Ali to nije samo danas tako već traje već neko vreme. KAo što je neko napisao osvarila sam sve po redu: završila školu, fakultet, udala se i dobila dete i šta sad? Volim jako svoju porodicu ali to nije dovoljno za sreću.

Ili mi je samo dosadno?

:) ko kaze da pored svega toga ne mozes da imas jos....sitnice koje zivot znace....samo se potrudi da saznas sta je to sto bi te dodatno motivisalo a nema veze sa nikim drugim....neki hobi, sport, druzenje.....

shvatam šta žele neke da kažu, tako i treba, ali time diskriminišete npr. domaćice...ša fali domaćicama...domaćica se bavi onima koje voli..voli, dakle...
nije ničim zaslužila da imate u glavama ono što imate i da to bude pežorativno..biti domaćica, to je sasvim legitimno....kao i biti sam sebi centat sveta ili sve ostalo šo čoek-žena poželi....

jeste, jeste, ko o cemu, ja o otkazu :)
sta cu kad sam prvi put nezaposlena od pocetka svoje karijere ;)

sto se tice teme, mislim da je problem u dokonosti, ne kaze se tek tako da je besposlen mozak djavolovo igraliste
treba slobodno vreme ispuniti nekih hobijem i aktivnostima koje nam pricinjavaju zadovoljstvo
meni od kad radim uvek nedostaje vreme da se posvetim stvarima koje volim, slikanju, vajarstvu, sivenju, sportu u vecoj meri, izradi raznih predmeta sto korisnih sto ukrasnih, planinarenju, izletima...
a nekad sam imala vremena na pretek i sve to postizala
nadam se da ce to vreme opet doci
autorka teme ako nema drugih interesovanja kojim bi ispunila vreme ili ne misli o tome, trebalo bi da preispita odnose sa partnerom...
a moguce da se oseca da u mladosti nije izivela sve sto je imala, pa pored svega sto je redom zavrsavala oseca da je nesto ipak propustila...
a moze i da saceka da to osecanje prodje...
hm... treba pustiti stvari/misli da se iskristalisu :think:

mislim da svako dodje u nekoj fazi zivota do pitanja smisla svega
jer ceo zivot se jurca da se nesto postigne i zavrsi a na kraju svejedno umiremo bili bogati ili siromasni, uspesni ili ne..
i svako upadne u besmisao i pocne da se pita...

nemoj sad da me napadnu sa religije o smislu mucenja u ovom zivotu da bi se zasluzio neki drugi, besmrtnost i sl.
odmah se odjavljujem iz diskusije :cool:

Back