Nova sam i razmišljam da li da uzmem ugovor sa SBB, koliko košta mesečna pretplata (da li sve obuhvata TV, net i tel ili pojedinačno), koliko TV može da priključi na ovaj operater?
Pazi, ne postoji operater za koga nećeš čuti žalbe i pohvale, čisto zbog toga što oni rade sa stotinama hiljada ljudi, a nema šanse da zadovoljiš sve mušterije pa ne znam ko da si. Moje iskustvo sa operaterima je takvo da generalno gledano za SBB mogu da dam preporuke (ne radim za njih, inače....

)
Neću navoditi pojedinačne primere, i objašnjenje zašto sam posle 5 promenjenih operatera, od toga 3 za optiku na kraju završio sa njima.... ali zadovoljan sam i cenom i ponudom a i podrškom. Što se neplaćanja tiče, nemam iskustva, ali ni jedan operater ne voli kad se ne plati račun.
Što se ponude tiče, SBB je provajder koji ti nudi "komplet" paket, gde jednim računom plaćaš TV, internet i fiksni telefon, i to je zgodno prosto zato što ne moraš da plaćaš tri računa već jedan (a u banci mogu da ti srede da se plaća automatski, tako da ne misliš o tome da li će biti problema ili kašnjenja).
Što se tiče toga šta ti treba, to je opet do tebe - koje kanale gledaš, koliko brz net ti treba... njihov cilj je da te ubede da kupiš što više, ali moje je mišljenje da je to sve uglavnom bacanje para.... svaki NET brzine preko 10 megabita će prosečnom korisniku biti više nego dovoljan... na ovoj strani imaš presek:
http://www.sbb.rs/Paketi/5380/DIGITALNI+TRIO+TV+NET+TEL.shtml
Moje mišljenje je takođe da je prosečnom korisniku ovaj "silver" sasvim dovoljan, dakle imaš net od 25/2, 90 kanala, od toga 2HD, i možeš da prikačiš više TV uređaja, i prebacuješ fiksni kod njih (ostaje ti isti broj). Ako ti treba više HD kanala iz nekog razloga, možeš razmotriti Gold ponudu, mada opet mislim da nema svrhe plaćati nešto što ti ne treba.
Ako ti ne treba fiksni, to možeš da otkažeš skroz (ko još koristi fiksni? Džaba plaćaš Telekomu 570 mesečno), i
ovde imaš listu bez opcije fiksnog, taj silver je u toj varijanti 2690 din. Obzirom da su prva tri meseca besplatno, kad se to izračuna na 2 god, realna cena toga je zapravo oko 2350din. a imaš sve što ti treba... kad isteknu dve godine, opet će biti neka nova ponuda, ti raskineš ovaj ugovor i sklopiš novi i opet dobiješ 3 meseca džaba ili šta već bude u ponudi aktuelno...
Eto nadam se da sam malo pomogao!