Negovan osmeh - lepota & zdravlje naših offline smajlija :)

Bambina

Buduća legenda
Poruka
25.036
Nesumnjivo verujem da bismo se svi lako mogli složiti da nema te haljine, cipela, šminke, frizure, parfema, koje mogu parirati tome kad ovaj smajli :) pređe u ovaj :D i, daleko od toga da je neophodno da to izazove oh-my-eyes! blistavo beo efekat, ali svakako daje licu onaj sjaj od sto vati koji ne može nijedan par minđuša.

Kako negujete lepotu i zdravlje vaših usana zuba?
Da li vam se higijena svodi na pastu i četkicu za zube ili su tu i konac, specijalna tečnost za ispiranje usta, piling za usne, etc.?
Koristite li se nekad nekim trikovima poput čišćenja zuba sodom bikarbonom radi beljih zuba?

Osim toga, za šta ste:

a) Za paste za poliranje i izbeljivanje zuba kod kuće;
b) Za posetu zubaru u svrhu svetlijeg osmeha?

P. S. Za kraj uvdnog posta, evo nečeg za vaš osmeh, a nije sredstvo dentalne higijene. :)
tumblr_m0dlsrSszJ1rr0fj0o1_400_large.jpg

Ma kakav "negovan" osmeh, za to su potrebne pare!

A kako se sve usluge kod zubara placaju, a najvise te (vestacki zubi), onda bar molim Boga da me zub ne zaboli inace ide odmah na vadjenje.

Dobro, ne kazem da izgledam bas ovako:

sta-orbit-zvake-urade.jpg

ali to je najvise od negovanog osmeha sto mogu da imam - bar da mi nijedan zub nije pokvaren. z:D :lol:

(Naravno, pasta i higijena zuba i to je to, sve je ostalo do genetike ili para, pa temu smatram neukusnom i neadekvatnom za danasnje vreme.)

U redu je i poštujem tvoje mišljenje, ali ne mislim da je tema neukusna jer baš pazim šta i gde otvaram, na koji način se u uvodnom postu obraćam i šta pitam.

Na ovom podforumu je pokriveno skoro sve, bar mislim da je sve, osim toga šta koristimo i preporučujemo kada je do toga čime održavati zdrav osmeh, ali ne holivudski, ne iz reklamnih kampanja. :)

Da, ali sta znaci "zdrav osmeh" ako ti imas recimo samo 3 zuba? Dzaba su beli i "negovani".

Osim toga, belina ne mora da se odrzava skupim sredstvima, naprotiv, moze i obicnom sodom bikarbonom ako je redovno.

Ali kako rekoh, lepota osmeha ne zavisi toliko ni od pasti ni od sredstava za izbeljivanje zuba, vec od genetike (i ev. para za nadogradnju zuba, ko ih nema).

Tako da zaista je tema pomalo neprimerena, cak i da nije kriza...ulazi u intimna pitanja i stvari.

Poslednja izmena:
Imam prirodno jake kljove, izdržljive.
Nisu nikada bili biserno beli ali zato se ne kvare a ja mislim da su lepi. Mali i lepo raspoređeni. Doduše donji su mi se malko iskrivili jer su ih umnjaci gurali ...trebala bih da nosim protezu ali mi se iskreno neće.
Inače da sad ne *****m, imam baš lep osmeh i kad se smejem imam rupice na obrazima tako da sam mega kjut bez obzira na to što nemam prli vajts. Crknite dušmani.:lol:

Imam osetljive desni tako da ih perem najmekšom četkicom i koristim Oral B konac za zube jer je jedini koji mi odgovara. Ranije sam zube svaki čas gnjavila koncem pa mi je zubar rekao da prekinem s tim i da se obuzdam malo :lol:
Tu i tamo isperem usnu duplju 3postotnim hidrogenom a usne pilingujem medom.

Bitnije mi je iskreno da su zdravi nego beli mada istina ponekad malo patim što nisu biserno beli ali mislim da nisu toliko loši.
Možda jednog dana i odem na izbeljivanje ali za sada ne planiram.
Ok mi je to ko oće.

E sad izvinite ali ovo mi je kao da je neki celavi muskarac upao na temu: frizure, pa se bunio da je ta tema neukusna i nije fer jer on nema para za implantaciju kose. Bukvalno.

Ja mislim da je ovo odlicna tema i bas me zanimaju Vasa misljenja o pastama za izbeljivanje zube....tj da li postoji koja stvarno deluje? :)

Coco, te paste deluju onda kada ih koristi pušač ili osoba koja konzumira kafu u velikim količinama, jer se tako brzo menja boja zuba, žute, a paste poput blend-a-meda tu dobro rade posao, čula sam lepe komentare o njima.

Ja jedino malo više pijem nes i čaj, ali ni to nešto ne preterano mnogo, pa sam jednom dobila na poklon tester te paste (white pearl) i probala, ali bez nekog vau efekta.

Probala bih to sa sodom bikarbonom, eto, to mi je eksperimenta radi zanimljivo da vidim hoće li dati rezultat.

Znam da jedna jabuka dnevno može da učini mnogo za svež dah i lepotu zuba.

Pa ja nisam neki pusac ali mesecno mi ode jedna kutija ...to maximum - mozda sad malo manje kako zivim kuci ali... tako je vec godinama... a kafu pijem svako jutro, tako da ...ipak se vidi, nisu mi "zuti" zubi uopste... ali pre oko 6 mes sam uzela kupon i otisla na poliranje i nisam mogla da verujem kolika je bila razlika... ok zubi mi nisu bili Hollywood beli ali ipak ono prelepi. :) Uzela sam jednom Pearl Drops i koristila jedno 3 nedelje.. bas nikakvu razliku nisam videla.
Cula sam inace da su jagode odlicne za izbeljivanje zuba... treba jagodu trljati po zubima svaki dan. :cool:

najmanje 2*dnevno perem zube a koristim oral b cetkicu whitening i menjam je na mesec dana....jednom nedeljno konac, tecnost za ispiranje usta par puta nedeljno....paste stalno menjam, kombinujem bar dve paste i uvek imam jednu koja je za beljenje...godisnje skidam kamenac....pijem kafu uvek sa mlekom....ne pijem vino niti pusim i zadovoljan sam jer imam sve ocuvane zube....malo mi smeta nasledna paradentoza ali sam pravilnom negom i nju zaustavila kako-tako.....

Smokvičice, koliko ta usluga košta mimo akcije?
rece mi 5 i nesto hiljada,ali kao bilo bi dobro da se urade tri tretmana,mada ako si zadovoljan,ok je i jednom.
sad mi nesto zao tih para,ja od jutros ne vidim nikakvu promenu,valjda sam se vec navikla.
inace moze iako je prosla promocija kod njih do sredina maja da se uradi za 1900 din

imaju kao katalnog vestackih zuba po bojama,pa te uporedi pre pocetka,da ti ogledalo,pa vadi te zubice,stavlja uz tvoje,pa zajedno odredjujete kojoj boji odgovara.kad zavrsi,opet izvadi te zubice pa uporedjuje

Beljenje zuba danas predstavlja polaznu tačku svakog estetskog tretmana. LED svetlosno beljenje zuba BEZ PEROXIDA je revolucionarni neinvazivni kozmetički tretman izbeljivanja vitalnih zuba. U poređenju sa ostalim metodama za beljenje zuba, ovo je najbezbedniji tretman od svih tretmana jer se bazira na upotrebi tehnološki najsavremenije LED LAMPE i primeni gela bez PEROKSIDA. Led svetlosni tretman će Vašim zubima vratiti njihovu prirodnu belinu već nakon prvog tretmana, pritom ne oštećujući zubnu gleđ, desni i druga meka tkiva.
Specijalno dizajnirana lampa obasjava zube plavim led svetlom, aktivirajući gel kojim se ubrzava proces izbeljivanja. Profesionalni gel za izbeljivanje ne sadrži agresivne supstance poput vodonik –peroksida i karbamid-peroksida koje zahtevaju zaštitu desni i mekog tkiva. Blagi gel je patentiran i optimizovan za bezbednost pacijenta, a daje maksimalne rezultate jer je neutralne PH vrednosti i time kompatibilan sa zubima.

Vdijam po trznim centrima izbeljivanje zuba. E to je mnogo smesno, prolazi gomila ljudi a ti sedis sa razjapljenom vilicom, sa sve onom plastikom. I imaju neko uv svetlo, kad budem prosla sledeci put raspitacu se koliko je i sta je...

Ja inace koristim Curaprox cetkicu za zube, po preporuci zubara. Malo je skuplja cetkica, ali je stvarno odlicna. Ne moze da se poredi ni sa jednom "obicnom".

Back