Negativne osobe

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Негативно у смислу бити негативан, или бити песимиста/реалиста? Обично доста људи не прави разлику.

"Промени гуме на колима, излизане се, десиће се неки малер."

"Престани да баксузираш, много си негативан. До сада је било све у реду, биће у реду и даље."

8 и по дана касније

"Како ћу сад без кола. Била киша, склизнула сам са пута, рекао ми механичар да је нешто са осовином у питању, и трапом. Каже за месец дана ће да буде готово, чека неке делове, шта може да буде?"

"Излизане гуме."
"Јеби се, много си негативан."

;)

Негативно у смислу бити негативан, или бити песимиста/реалиста? Обично доста људи не прави разлику.

"Промени гуме на колима, излизане се, десиће се неки малер."

"Престани да баксузираш, много си негативан. До сада је било све у реду, биће у реду и даље."

8 и по дана касније

"Како ћу сад без кола. Била киша, склизнула сам са пута, рекао ми механичар да је нешто са осовином у питању, и трапом. Каже за месец дана ће да буде готово, чека неке делове, шта може да буде?"

"Излизане гуме."
"Јеби се, много си негативан."

;)

Овде дискутујемо о негативним људима, онима који су "отровни"- токсични. Ти људи су познати као енергетски вампири који се труде да нам покваре расположење.

Није реч о песимистима. Песимисти имају негативне мисли, тачније на све будуће догађаје предвиђају да ће бити лоши.

Овде дискутујемо о негативним људима, онима који су "отровни"- токсични. Ти људи су познати као енергетски вампири који се труде да нам покваре расположење.

Није реч о песимистима. Песимисти имају негативне мисли, тачније на све будуће догађаје предвиђају да ће бити лоши.
Ах, нема проблема.

0*2IKNez2QukVxK2OW.jpg

Tako je lako danas etiketirati, svak je negativan, o narcizmu svi govore, prije 20 godina nismo ni znali što je narcizam. Moj je dojam da osobe koje se puno žale na taj strašni zli svijet, na negativnost i sl, oni su ti koji zapravo ne valjaju, oni su ti koji šire negativnu vibru neprestanim žaljenjem i sl.

Poslednja izmena:
Stoicizam je u teoriji odličan. Ali.. Ne mogu svi ljudi da potiskuju evoje emocije, da razmišljaju i budu stoici.

KBT terapija zasniva se na učenju stoicizma, ali ne deluje na sve ljude isto.

Neko će usvojiti to učenje i postati stoik, neko neće.

https://www.jastoik.com/stoicka-etika/

Ovo je odličan tekst i odgovara ovoj temi, mada može da pokrene i drugu temu. Zašto svi nismo stoici.
Poznajem jednog stoika, , ima preko 50 godina, na poslu mu prigovaraju za nevjerovatno glupe sitnice, i to žene dosta mladje od njega. To polako prelazi i u ruganje i omalovažavanje, on samo šuti I trpi. Oženjen je, sam kaže da odavno nije u dobrim odnosima s suprugom, čuo sam da ga navodno i zna udariti, navodno? Stan je njegov, on nešto zarađuje, ona sjedi doma, šuti i trpi.

Stoicizam je dobar? Stoicizam je preporučljiv? Jer di god se okreneš na netu drobe o stoicizmu i kako ga prakticirati.

Poslednja izmena:
Uzmimo za primjer čekanje u redu na kasi u nekom super marketu. Danas se mnogi žale da ih ne propuštaju oni s mnogo artikala. Ja uopće ne bi rekao da je to tako, ha sam doživio da me se propušta, a ja to odbijam jer ta osoba koja me propušta i nema nešto puno više artikala nego ja.

Hajde mo malo nazad na taj red pred kašom, vrlo lako se osjeti golema negativnost onih koji čekaju, mada sigurno neće čekati više od 5 minuta. Ja smatram da niko nikoga ne treba propuštati, kako si stigao tako čekaj. Da se razumimo, ne volim ni ja čekati ali trudim se biti dostojanstven i pristojan, mene nerviraju samo žene za kasom koje vrlo loše i sporo rade svoj posao, dok mnoge nervira sam red i sve ostalo. Ako osoba s punim kolicima propusti niz drugih kupaca, pa kad će ta osoba biti gotova?

Tako je lako danas etiketirati, svak je negativan, o narcizmu svi govore, prije 20 godina nismo ni znali što je narcizam. Moj je dojam da osobe koje se puno žale na taj strašni zli svijet, na negativnost i sl, oni su ti koji zapravo ne valjaju, oni su ti koji šire negativnu vibru neprestanim žaljenjem i sl.

Nisam sigurna na koga tačno misliš. Da li su negativni ljudi koji se žale na druge zapravo negativni?

Znači, ako kažem da je neko u mojoj okolini negativan, da širi negativnu energiju, zapravo sam ja negativna?

Nisam sigurna na koga tačno misliš. Da li su negativni ljudi koji se žale na druge zapravo negativni?

Znači, ako kažem da je neko u mojoj okolini negativan, da širi negativnu energiju, zapravo sam ja negativna?
Ti ljudi se vrlo često žale na druge, svi ne valjaju, svi bezdušni, sve im smeta. Ima ti pojam ' pravednici bijes", to su ti ljudi, a taj pravednički bijes koji nije zapravo nimalo pravedan, može prouzrokovati strašno nasilje, napade, ratne zločine i sl.

Poslednja izmena:
O
Pišeš o negativnim ljudima koje treba da izbegavamo?
Da, samo pitanje je ko su zapravo negativni ljudi?!? https://slobodnadalmacija.hr/vijest...vozilo-a-nikome-ovo-nije-palo-napamet-1465579

Koliko ja vidim negativni su ovi koji su napali taj dvojac u automobilu, iako su oni bijesni radi neke pravde. Tu dolazimo do ovoga što sam pisao, nema većeg bijesa od bijesa tih koji misle da su pravedni, nema vece negative nego u tih " pravednih", i općenito nema lošijih ljudi nego tih pravednika.

Najteže je izbegavati negativnu osobu koja je deo naše šire porodice.
Ja sam imala ovaj problem. Upoznala sam svakakvih zlonamjernih ljudi ali tako negativnu, zlu i bezobrazno tvrdoglavu osobu da gura dok ne istjera po svom- nigdje nisam srela kao što je moja svekrva. Ni lijep ni ružan način nije pomagao, čak muž je znao toliko sa njom da se posvađa i otjera je. Pri tom ništa ona, duri se par dana i eto ti je opet kao da ništa nije bilo. Malo je reći da nas je oboje dovodila do ludila.

Do jednom dok nisam presjekla i to sama sa sobom. Došlo mi je u glavu naprasno kao neka odluka da dovoljno imam godina da bi me sve to tangiralo i da ostatak života želim da provedem u miru. Ja neznam da li i to spada pod stoicizam, ali od tog momenta prestalo je da me dotiče. Niti je zovem niti tražim, kao da ne postoji. Kad dođe i priča normalno tu sam i progovorimo poneku, ali kad krene da "luduje", samo se isključim i nema me, pa ti cirkusaj kome hoćeš. Doduše mene više i ne uznemirava, tu i tamo se sukobi sa sinom. On zna i da me bocne i pita-"a šta ti kažeš"? A ja zjevnem i kažem-"ništa ne zanima me, nemam pojma o čemu vi". :mrgreen:

Do jednom dok nisam presjekla i to sama sa sobom. Došlo mi je u glavu naprasno kao neka odluka da dovoljno imam godina da bi me sve to tangiralo i da ostatak života želim da provedem u miru

Razumem te u potpunosti. Ja se još nerviram kad vidim tu blisku rođaku. Zapravo, mene nervira razgovor sa njom jer ona mora da vodi glavnu reč, da bude u pravu, i kad dođe unese neku negativnu energiju. Ne voli ljude, ne voli životinje, cveće..voli samo sebe i preteruje u mnogim stvarima.

Na sreću, ne viđam je često. Odlučila sam da ne idem sa mamom kod nje, a kada sledeći put bude došla, posle pola sata ću pobeći u svoju sobu.

Back