Nega stopala

Bambina

Buduća legenda
Poruka
25.036
Drage moje,

Proleće nam je pred vratima, a ono samo najavljuje predstojeće leto.
Uskoro ćemo čizmice zameniti cipelicama i sandalicama, papučicama...
Inače i tokom hladnih jesenjih i zimskih dana volim da se pozabavim negom stopala, sebe radi, ali na to svakako treba staviti akcenat u periodu lepog vremena, kad su ona gola i otkrivena.

Kako i čime tretirate ovaj mali, a tako ljupki i ženstveni deo tela?
Opuštate li ih u njima posebno namenjenim kupkama kad su umorna, služite li se pilingom, nekim specijalnim kremicama?

Koji vam je omiljeni beauty and care saveznik, kako bi zdravlje i lepota stopala najbolje i najlepše došli do izražaja?
Pozivam vas da ovde preporučite vaše favorite i eventualno se posavetujete na temu.

Takođe, tema se po želji korisnica može baviti i pitanjima pedikira i odgovarajućim uslugama kozmetičkih salona i SPA centara.

foot_care.jpg

Pa kao student nisam bas u mogucnosti da odem na pedikir u salon... tako da odradim kuci sta mogu, nedeljno1x. Sve sto koristim je Titania kamen za pete (to cak i 3x nedeljno- volim kad su mi meka stopala), neki cuticle remover gel i jako volim Oriflame Nail Brightener - nokti izgledaju prelepo posle -stvarno ih lepo izbeljuje, pa lakiram kako sam raspolozena ... onda namazem sa kremom za stopala... i to je to. Makaze, nozic za zaniktice itd koristim isto Titania. To mi je obicno ritual nedeljom uvece dok gledam neki film.. posle kupanja :aha: A sa obicnom univerzalnom kremom mazem stopala svako vece. Koristim sprej za stopala ponekad...piling i kupku za stopala sam kupila iz Avona jednom i jednostavno nisam koristila ne vidim zasto je to potrebno...pa nisam vise narucivala.

22495_1.png

Coco, ovaj lak je iz najnovijeg kataloga? Koja mu je cena?

Ja sam prošli vikend provela na 15 cm visokim potpeticama, svaki dan po sedam sati i mnogo su me bolele noge, toliko da nisam mogla da zaspim.

Zaista mi je prijalo da ih potopim i držim u lavoru sa kupkom od lavande iz Avona, mada bi možda isti efekat imala i sa običnom za telo.

Svejedno, upalilo je. I okrepilo me.

Jao ne.... ovaj lak sam uzela pre pola godine, cena je bila oko 200 din na snizenju... jedno vreme ga vec nisam videla u katalogu, nema ga ni u petici - samo sam videla onaj "peel off whitener" - to nikad nisam koristila jer mi deluje previse komplikovano, a ovo samo namazes odmah vidljivo deluje, cak je i dobra baza za lak. Jasno mi je zasto ga nije bilo u katalogu preko zime, ali sad? A bas je dobra stvarcica... kad ga koristim, svejedno na rukama ili stopalima - nokti mi malo izgledaju kao da sam uradila francuski manikir, krajevi su bas beli a ostalo postane nekako sedefasto... Na rukama ne koristim cesto jer ne znam da li deluje na kvalitet noktiju. Do sada nisam primetila razliku...

Inace to za stikle 15 cm... jao svaka ti cast :super: Ja nosim one od 11-12. Navikla sam vec nikad mi ne bole stopala... ali ne znam da li je moguce da se naviknes na one od 15cm ... izgledaju prelepo ali ne znam da li bi ja smela to da probam :D

Poslednja izmena:
Okej, Coco. Hvala ti u svakom slučaju na info. :)

Niusam ranije koristila lak za izbeljivanje noktiju, a raspoložena sam da eksperimentišem s nečim takvim.

Što se štikli tiče, ove moje su baš tanke i vrtoglave, sat, dva mi je okej, ali posle ne mogu a da ne osećam bol.

Naročito ne ako sam domaćin žurke, kao što sam tada bila, i idem uz i niz spiralno stepenište na svakih par minuta. :lol:

:) sama odradim pedikir 1-2 puta nedeljno posle kupanja u kadi....imam titania turpiju koja bas lepo skida mrtvu kozu....svaki put posle tusiranja mazem kremu za noge, sada koristim baleu sa ureom i avon spa mrtvo more, i krema od alverdea sa narandzom je fantasticna....kad sam imala vise problema obavezno sam korisitla sholl kremu koja resava ispucale pete ocas posla....kad dodje lepse vreme koristim lakse kreme i za to me ceka avonova krema sa shea butterom, lagana nega, lep osvezavajuci miris a usputno je i dezodorans....nokti su mi uvek nalakirani, zimi ih secem krace a leti ih ostavljam malo duze jer lepse izgleda....volim lakove: jarko crveni, krv crveni ili boje maline....

Potopite stopala u sledeću mešavinu: 1 šolja soka od limuna, cimet (po želji, zbog mirisa), 2 kašike (ili manje) maslinovog ulja, ¼ šolje mleka i voda (po potrebi). Ako ne volite miris cimeta, stavite neki drugi začin ili lattice cveća koje volite (ruže na primer). Na kraju stopala operate vodom i blagim sapunom i prosušite ih.

ovaj piling najviše volim:D

Potopite stopala u sledeću mešavinu: 1 šolja soka od limuna, cimet (po želji, zbog mirisa), 2 kašike (ili manje) maslinovog ulja, ¼ šolje mleka i voda (po potrebi). Ako ne volite miris cimeta, stavite neki drugi začin ili lattice cveća koje volite (ruže na primer). Na kraju stopala operate vodom i blagim sapunom i prosušite ih.

ovaj piling najviše volim:D

ovo je kupka a ne piling....

To mi je mnogo bitno:) Mislim, nega stopala...
Lak uvek imam namazan, obicno u jarkoj boji. Turpijam redovno sa turpijom, najbolja mi je iz Oriflama ona obicna, nema bolje. Kremu mazem iz jedne kolekcije koje volim, mada moze i sa cime god mazem telo. Nije toliko bitno, bitno da se hidrira.
Imam i neke pilinge i kremice, imala i kupku neku. Ali mislim da to nije potrebno, vise sto se mi zene lozimo na mackalice. Redovno turpija i krema i to je to...

Jednom sa imala veliki peh sa stopalima. Nosila sam neudobne klompe na poslu i stvorila su mi se zadebljanja sa strane. Nisam imala moju Oriflame turpiju, nego kupila neku u parfimeriji. Bolje reci smriglu za beton, nego turpiju za kozu. Napravila rane...Uzas...Spasila me Scholl krema za ispucale pete. Strasno- ne ponovilo se... Posle toga sam kupila Crocs klompe, a te kozne sa betonskim djonom u kantu, redovno kremu i sredilo se...
Mislim da mi nema nista gore nego kad vidim zene u sandalama sa ispucalim petama...Tako je malo potrebno, a tako ruzan utisak ostavlja...

Nema ništa gore od žene u otvorenoj obući, ispucalih peta.
Niti gore od žene u obući u kojoj se vide nesređeni prsti na nogama. Čak su mi i dugi nokti na nogama zastrašujući.

Ja noge ne tretiram ničim naročito posebnim.
U lavoru napravim kupkicu od nekog gela za tuširanje, sipam malo morske soli, i prija mi.
Nekih 15ak minuta tako čamim u lavorčetu.

Turpijam nokte, uvek namažem nekim jarkijim bojama.
Ne volim da su mi nenalakirani nokti. Jednom samo sedefastim premazah, pa se dečko začudio.
Pitao kada ćuu lakirati nokte. :)
Navikao čovek. :)

Takođe, mažem ih svako veče kremom iz Avona sa ši puterom.
I prezadovoljna sam.
product_930.jpg

Mom tati stopala jesu ogrubela, i u malu kutiju od kreme sam i njemu malo sipala te Avonove kreme, i maže čovek svako veče.
I sam priznaje da su mu bolje stopala.

Zimi spavam u čarapicama, te ih obujem malo pošto namažem stopala.
I ujutro budi malčice vlažna.
Leti pak, sačekam da se prosuši krem,a makar malo da upije pre nego se pokrijem.

pedikura-spa.jpg

Naprosto, svakom delu našeg tela prija naša pažnja.
Prija nega.

Turpijam nokte, uvek namažem nekim jarkijim bojama.
Ne volim da su mi nenalakirani nokti. Jednom samo sedefastim premazah, pa se dečko začudio.
Pitao kada ćuu lakirati nokte. :)
Navikao čovek. :)

Haha :zcepanje: meni se isto desilo, kad sam namazala providnim lakom, odmah je primetilo i pitao me zasto nisam lakirala nokte na nogama. Pa sam skontala ...on za 4 godine ni jednom nije video da su mi nenalakirani nokti. Eto kad ne zivimo zajedno...:lol:

Slažem se da je jako ružno i bezizgovorno zapostavljati stopala.

Lepe sandale tako jeftino izgledaju u zaouštenim petama.

Naviše volim da mažem nokte na nožnim prstima u jarke boje, takođe, posebno u malina roze.

Tako se lepo slaže uz srebrne sandale. :zaljubljena:

Pa ako ti je toliko suva koza da puca ja bi ti preporucila Hemel kremu. Jeste da je malo skuplja ali ces biti zadovoljna. A realno i nije toliko skuplja kad bolje izracunas jer od ove kreme ne treba bas puno stavljati tj duze traje nego recimo Titania, Avon ili Oriflame proizvodi za suva stopala. Kremu mozes kupiti i online.

0000595_200_200_q99.jpg

Najmanje problema imam sa stopalima. Iako se puno krecem i stojim, ona ne zahtevaju neku posebnu negu. Imam neku turpiju iz Oriflame-a kojom za 10 min. pretvorim stopala u svilu. Nikad nisam isla na pedikir, to mi je nepotrebni trosak, sve sredjujem u kucnoj varijanti. Lak na nogama ne volim, jedino sto dolazi u obzir je providni, mlecno beli ili mlecno rozi. Imam takodje kupku iz Avona, koje se setim jednom u 100 godina. Negujem ih kremom za stopala iz Avona, mazem posle svakog 2. 3. tusiranja, a traje mi vec oko 2 godine. Njihova kolekcija za stopala je zaista fantasticna.

Uzela sam gel za hladjenje stopala i odusevljena sam, nesto najbolje posle hodanja u stiklama. A jos i odlicno hidrira. Od sada cu redovno da kupujem, ne znam kako sam zivela bez njega do sada. :D

Juce sam bila drugi put kod pedikira, odlucila sam da malo spremim stopala za leto.. pa stvarno je nesto fantasticno, kako ova zena radi posao, ne bi mogla biti zadovoljnija... jedva cekam toplije vreme pa da nosim sandale i japanke :D
Koliko god da se trudim ja sama sebi ovako ne mogu uraditi pedikir.
... sad mi je malo zao da lakiram nokte bas su mi lepa stopala ovako "all natural" :)

Back