nega osetljivog lica!

Kako negovati bas osetljivo lice, po prirodi bleda, od sunca odma pocrveni, takodje pegice izlaze, ali nemam akni. Pisiteee :)

Sto manje izlaganja suncu i sto vise sveze sargarepe.

Ja stvarno verujem da je sva mudrost i lepota :) u ishrani. Tacno primetim razliku. Sada ne vodim racuna. A tokom leta, dok sam zivela na vocu, povrcu, maslinovom ulju i medu, koza je bila fantasticna!

Ma nema to nikakve veze sa hranom, makar ne u meri koju nam prodaje alternativna medicina. Licno ljustim slatkise i kafe a nemam ni bubuljice ni crvenilo. Naprotiv, izgleda k'o mleko bez zivota. Ono sto imam je osetljiva koza lica, netolerantna, ne podnosi nista, ni puder, ni sminku, ni zavesu u busu, ni sediste, ni tudje jastuke, ni tudju bradu, ni stres, ni sunce, ni vetar...da ne idemo dalje...dakle, podnosi jednu kremu (za hipersenzitivnu kozu) i jedan sapun (za senzitivnu kozu) i...tu ona podvlaci crtu i ja, htela ili ne, skupa sa njom.

Ne mora da znaci da je genetika. Oko mene niko nema osetljivu kozu. Rekla bih da je kombinacija u pitanju sa najsnaznijim uplivom modernog nacina zivota. Odrastamo tako da nas nista osim cistog jastuka i vode ne pipne. Hermeticki izolovani i to nas slabi. Zato bih pustila decu da se uprase s vremena na vreme, nije to lose, podize imunitet.

...Za osobe koje su 'sve' probale kada je nega ekstremno osetljive koze u pitanju, preporuka je dr. Filip Sher, koji radi na Dermatoloskoj klinici u Beogradu, ulica Dzordza Vasingtona...Dobre rezultate kod malisana sa hipersenzitivnom kozom i postnatalnim ekcemom, kao i kod mame sa veoma osetljivom i suvom kozom dala je kolekcija Stelatopia/Eczema kuce Mustela...Detalje mozete pogledati ovde...Srecno!...

• Podržavam
Reactions: Tol
imam osetljivu kozu sklonu dermatozama od detinjstva... narocito problematicna zimi kad krene hladno vreme... nikako sapun, nikako topla voda, emolien krema i niveina tonirana umesto pudera... za telo sapun od kozjeg mleka i garnier mleko za telo, i to ono urea + i to je to

Meni je za kozu tela najbolji sapun sa zelenim cajem. Ostri su pa ujedno obavljaju i piling i zatezanje.

Back