Nega dlake

Zato sto je sve ono sto sam ti napisao prethodno korisceno na psu njegove rase...moj je uginuo,od starosti...Lep ti je pas...Kupiraj mu usi ako je mlad- najgori hematomi se javljaju od ugriza u uho...
Cuvaj ga...

miva_kac:
sta vi dajete vasem psu da mu bude lepsa dlaka?
sta je naljbolje damu se daje za dlaku
i dali to pomaze kod vec odraslog psa?

Ne znam da li je to isto, ali.....

Moj macak Miki je bio prilicno slobodan (zivo sam u dvorisnom stanu, pored parka) pa je cesto bio napolju, a vrzmo se i oko kontejnera, kao i sve macke, i uvek mu je bila SJAJNA DLAKA!!! :lol:

E sada da li je to zbog "svestrane ishrane" ili je doslo "spolja", ne znam, ali je DELOTVORNO ;) :lol:

zanima me zasto se neki psi cetkaju unatrag jer kad ih mazimo dlaka je ista. i zanima me
chau chau kojeg ima baba je narandast( ima tamniji(crn) i svetliji(narandzasti)) ona ima vece dlake crnw a manje narandzaste naravno narandzasta preovladava ali jel tako ide ili ne (znam da su chau chaui jednobojni) ovako lici na hijenu

Dve najbolje stvari su pavlaka slatka i zivo jaje pomesate kao za kajganu i onda prelijete granule ili sta vec dajete psu !!!
I dlaka ce mu biti sjajna kao svila .
A opet nista mu to nece znaciti ako ga nehranite kvalitetnim granulama .
Znaci kvalitetna hrana i zivo jaje i slatka pavlaka , takodje je dobro ako nabavite vitamine vitoligan to se jako tesko nabavlja .

Preporuka je obavezno se dobro informisati bre bilo kakvih eksperimenata sa hranom. Zivo belance ne treba davati psima (narocito ne stencima) jer sadrzi protein avidin koji se vezuje za biotin (veoma vazan koenzim u organizmu) i sprecava njegovu resorpciju iz creva (iz udzbenika za biohemiju).

Dakle, davanje zivog belanca moze izazvati nedostatak biotina u organizmu. To se odrazava na pojedine funkcije metabolizma zivotinje i moze uticati na zdravlje. Zumanac je zdrav, i moze se davati i ziv (mada uvek postoji rizik od salmonele i drugih bakterija), a belanac iskljucivo tvrdo kuvan.

Moje stene malo smrdi.Da li stvarno deluje rastvor sirceta i vode?Interesuje me koji je odnos sirceta i vode u rastvoru?Hvala unapred.

Pazi, moja Lea je smrdela od tog rastvora al ne na sirce nego joj je njen prirodan pseci miris dolazio do izrazaja, plus sto je to sirce kiselina a njihova koza je bazna, znaci narusava se ph koze, drugo nista ne pomaze ni boljem sjaju ni cistoci, meni se isto ispere i kad je brisem posle setnje obicnom vodom!
Ja sam pre za neki caj od kamilice, ali od prilike na 1 litar 1 kesica ili tako nesto nego ta cudesa!
Pas pre svega treba da je zdrav pa ce mu i dlaka biti kako treba a vecina koznih infekcija se dobija od loseg imuniteta!
Jaje zivo nikako ne bih preporucila nikom jer smo iz mikrobiologije radili da ni jedna ljuska nije nepropustljiva za bilo koji mikroorganizam!
Jos nesto, pas kao sto je moja Lea bila pod stresom vise gubi dlake pa i to ima ucinka, ja cu opet poceti da je kljukam kuvanom hranom jer sinteticki vitamini nisu nesto znacajni za organizam!
E da, ljuska jajeta se prvo prokuva pa ispece na suvom pa izmrvi, ako dajete samo zivo niste nista postigli jer ne vare nego sve izbace!
Ovo sve pisem na osnovu iskustva!

Aha.. ja sam joj do sada davala opranu, osusenu i izmrvljenu ljusku. A moja sestra je za svog psa pekla, ja sam to izostavila misleci da ne menja nista. Koliko dugo se pece?

Back