Nedoumica oko upisa srednje skole...Sta da upisem?

papuchar593

Početnik
Poruka
35
Iliti Medicinska sestra-tehnicar(MST) vs.Farmaceutski tehnicar(FT).... :D
Dakle,februar je mesec i vreme je da se razmislja o tome koju srednju skolu treba upisati.Vec sam se orijentisao na medicinsku skolu,medjutim tu nailazim na problem...Svi mi govore kako sam ja rodjen za smer Medicinska sestra-tehnicar(veliki broj njih je zavrsio taj smer),medjutim pre 2 godine plan i program je na svim smerovima u medicinskoj promenjen,tako da su "zakinuti" casovi hemije i biologije.Citao sam nove planove i video da su ta dva predmeta najzastupljenija na farmaceutskom smeru.Vec sam poceo sa pripremama za prijemni i ne izgledaju mi toliko tesko koliko su mi o njemu govorili,vukovac sam i mislim da mi prijemni nece biti neki veliki problem,ali sam totalno sludjen sto se tice izbora za upis.Hemiju i biologiju sam uvek rado ucio.Bojim se da bi mi nedostatak ovih predmeta na MST predstavljao veliki problem pri kasnijem upisu na fakultet.Inace,najinteresantnije su mi opsta medicina i medicinska biohemija.Zanima me misljenje drugih ljudi o ovom mom problemu...

Gledaj, ja idem u medicinsku školu, farm.tehničar sam i u mojoj školi ima profesora koji su strožiji i onih koji su popustljiviji. U mom odeljenjskom veću, većina profesora su korektni.
Međutim u nekim odeljenjima ima profesora koji traže baš puno da moraš da učiš od jutra do sutra. Drugo, manje ćeš se namučiti ako je kasnije upišeš vanredno.
Ja idem u dve srednje škole - Medicinsku i Srednju muzičku, II sam godina i pošto ću u aprilu napuniti 17 godina, planiram da se prebacim vanredno u Medicinsku.
...
Jednostavno, ako si spreman da učiš, upiši.
U opštem smeru (MST) su ti najteži predmeti u prvoj godini Anatomija, u II Farmakologija, a u III i IV interna medicina. Barem je tako u mojoj školi.
U farm.smeru su najteži predmeti Anatomija u I godini i Farmaceutska hemija u III i IV godini.

- - - - - - - - - -

... i imaćeš u trećoj i četvrtoj godini fiziku, hemiju, biologiju, muzičko... kao izborne predmete, tako da će ti koristiti ako izabereš hemiju ili biologiju :)

Gledaj, ja idem u medicinsku školu, farm.tehničar sam i u mojoj školi ima profesora koji su strožiji i onih koji su popustljiviji. U mom odeljenjskom veću, većina profesora su korektni.
Međutim u nekim odeljenjima ima profesora koji traže baš puno da moraš da učiš od jutra do sutra. Drugo, manje ćeš se namučiti ako je kasnije upišeš vanredno.
Ja idem u dve srednje škole - Medicinsku i Srednju muzičku, II sam godina i pošto ću u aprilu napuniti 17 godina, planiram da se prebacim vanredno u Medicinsku.
...
Jednostavno, ako si spreman da učiš, upiši.
U opštem smeru (MST) su ti najteži predmeti u prvoj godini Anatomija, u II Farmakologija, a u III i IV interna medicina. Barem je tako u mojoj školi.
U farm.smeru su najteži predmeti Anatomija u I godini i Farmaceutska hemija u III i IV godini.

- - - - - - - - - -

... i imaćeš u trećoj i četvrtoj godini fiziku, hemiju, biologiju, muzičko... kao izborne predmete, tako da će ti koristiti ako izabereš hemiju ili biologiju :)

Hvala na savetu,meni nije problem da ucim,uvek dajem maximum od sebe...

Drugo, zubni tehničari rade po starom programu jer je moja majka razredna zubarima prve godine. Oni imaju biologiju i hemiju po 3 godine, tako da, ako upišeš Zubotehničku školu ili neki zubni smer u medicinskoj, bolje ćeš se spremiti za fakultet.

- - - - - - - - - -

Ok. Ne predlažem ja samo tebi, već i drugima koji u međuvremenu budu videli ovaj čet. :)

Back