Nedostatak ikonice za biranje jezika u taskbaru

Postovanje, instaliram mi je W 7 - ica pre nekoliko dana i dole u statusnoj liniji, nema kao pre, ikonica kojom menjam engleski , serbian latin, serbian cirilica i to mi jako smeta prilikom kucanja. Da li mozda neko zna, kako da se pojavi ta dole ikoniza za language bar dole. Hvala unapred na pomoci.

Odes u Control Panel "Region and Language" i kliknes na jezicak "Keyboards and Languages" i onda "Change Keyboard" tamo opet imas jezicak "Language bar" i obelezis "Docked in taskbar". Trebalo bi da se pojavi.

Sve to uradim, i ne pojavljuje se. Stoji vreme, za zvucnik, za net, jezicak za hidden icons i ni tamo nema.

Vrati se nazad i stavi jos kvacicu na "Show text labels on the Language bar". Ako se ni tada ne pojavi, onda je neki kvar u pitanju.

Ako si vesta sa registry, uradi kako je opisano u metodi 2 da bi popravila sistemski ctfmon.exe. Imas objasnjenje na ovom linku. I naravno, moras da uneses bar dva jezika da bi se pojavio. To radis isto kao na xp. Ako ima samo engleski, dodaj srpski.

http://www.sysprobs.com/language-bar-missing-vista-windows-7

Poslednja izmena:
Vrati se nazad i stavi jos kvacicu na "Show text labels on the Language bar". Ako se ni tada ne pojavi, onda je neki kvar u pitanju.

Ako si vesta sa registry, uradi kako je opisano u metodi 2 da bi popravila sistemski ctfmon.exe. Imas objasnjenje na ovom linku. I naravno, moras da uneses bar dva jezika da bi se pojavio. To radis isto kao na xp. Ako ima samo engleski, dodaj srpski.

http://www.sysprobs.com/language-bar-missing-vista-windows-7

Postovani kolega, ovaj sajtic mi je najvise pomogao. Konacno uspeh. Uspeh kao onaj savetcic 1, samo sam u Add cekirala opcijicu serbian latin i uspela!!!!!!!!!! Joj, hvala puno. Hvaval puno. Tata i ja smo se danima mucili a taj covek ode na odmor i mi probavali i nista. Hvala dragi kolega i ujedno hvala svima na temicxi sto ste mi pomogli. Hvala Vam puno, svi ste jedno veliko :heart:. Hvala Vam najlepse svima na pomoci. :cmok2:

Postovani kolega, ovaj sajtic mi je najvise pomogao. Konacno uspeh. Uspeh kao onaj savetcic 1, samo sam u Add cekirala opcijicu serbian latin i uspela!!!!!!!!!! Joj, hvala puno. Hvaval puno. Tata i ja smo se danima mucili a taj covek ode na odmor i mi probavali i nista. Hvala dragi kolega i ujedno hvala svima na temicxi sto ste mi pomogli. Hvala Vam puno, svi ste jedno veliko :heart:. Hvala Vam najlepse svima na pomoci. :cmok2:

Rekoh li ja da to treba?;)

Rekoh li ja da to treba?;)

Kolega, niste me razumeli. Jeste Vi to meni rekli, ali ja to tamo imala nisam niti videla gde je. Tek na sajtu sam videla i kako to izgleda i gde se nalazi, da ja to najpre nadjem, ubacim, pa tek onda cekiram da hocu taj jezik. Jeste Vi to meni rekli, ali ja sam vise vizuelan tip i nisam strucnjak za kompjutere pa sto se nekome da kazem podrazumeva, meni ide malkice teze kada je rec o racunarima i lakse je kad vidim gde se nalazi , gde je objasnjeno slikom. Hvala i Vama najlepse, zaista. Vi se razumete, ali ja nisam bila razumela, pa je doslo do nesporazuma. Svakako da vrednujem svaciju pomoc i hvala Vam na dobronamernosti i na vremenu da mi pomognete. :cmok2:

Malo sam guglao. Nasao sam par videa gdje se sugerise da se urade neke stvari u opciji Settings. Na videima to sto oni rade rijesi problem, ali meni to ne pomaze.
Idi u Control Panel,pa idi u komandu regione i jezike,onda otvori Keyboards and Languanges,pa klikni na komandu cnange keyboards.Zatim u komandu General,zatim na komandu Add,klikni i izaci ce prozor sa jezicima.Dodaj Srpski,cirilicu,ili Srpski latinicu,a mozes i oba jedan po jedan i posle na OK i izaci ce ti ikona sa jezikom u task bar.Mozda ce trebati restart OS-a i kada se podigne trebalo bi da se nadje u Tasku.

Idi u Control Panel,pa idi u komandu regione i jezike,onda otvori Keyboards and Languanges,pa klikni na komandu cnange keyboards.Zatim u komandu General,zatim na komandu Add,klikni i izaci ce prozor sa jezicima.Dodaj Srpski,cirilicu,ili Srpski latinicu,a mozes i oba jedan po jedan i posle na OK i izaci ce ti ikona sa jezikom u task bar.Mozda ce trebati restart OS-a i kada se podigne trebalo bi da se nadje u Tasku.

Drug hvala sto pomazes. Probao sam ovo sto si napisao, ali nije pomoglo.

Drug hvala sto pomazes. Probao sam ovo sto si napisao, ali nije pomoglo.
Ajmo iz pocetka.Udji u Control Panel,pa u Regione.Udji u komandu Formats,pa ispod plavim slovima otvori sledecu komanduLanfuage preferences.Udji u tu komandu.Otvorice se prozor Setings.Idi dole na komandu + Add a Language.Klikni na plus.Otvoroce se prozor sa jezicima,dodaj koji ti treba.ne treba Rngleski,jer je vec odredjen,samo jezik,koji ces koristiti pored njega.Kada nadjes jezik koji ti treba pored Engleskog idi dvoklik na njega i trazice ti instalaciju,pokreni je,ako se ne pokrene sama i sacekaj da se instalira.Onda ce ti izaci oznaka sa jezikom u Task Baru.Izvini za ono u prethodnom postu je bilo za Win.7.

Ajmo iz pocetka.Udji u Control Panel,pa u Regione.Udji u komandu Formats,pa ispod plavim slovima otvori sledecu komanduLanfuage preferences.Udji u tu komandu.Otvorice se prozor Setings.Idi dole na komandu + Add a Language.Klikni na plus.Otvoroce se prozor sa jezicima,dodaj koji ti treba.ne treba Rngleski,jer je vec odredjen,samo jezik,koji ces koristiti pored njega.Kada nadjes jezik koji ti treba pored Engleskog idi dvoklik na njega i trazice ti instalaciju,pokreni je,ako se ne pokrene sama i sacekaj da se instalira.Onda ce ti izaci oznaka sa jezikom u Task Baru.Izvini za ono u prethodnom postu je bilo za Win.7.

Probao sam ovo sto sugerises i nije pomoglo.

U startu upisi regedit - desni klik na Registry Editor - run as administrator.
Pronadji:
HKEY_LOCAL_MACHINE\
SOFTWARE\
Microsoft\
Windows\
CurrentVersion
\Run

Desni klik na desnu sekciju prozora (u direktorijumu run), pa NEW pa STRING VALUE
Zatim desni klik na novonapravljeni “New Value #1" pa rename
I promeni naziv u CTFMON
Zatim dupli klik na CTFMON i u odeljku value data upisi C:\Windows\System32\ctfmon.exe zatim OK

Zatvori registry prozor i restartuj racunar

I nakon toga vidi da li se pojavio bar u desnom uglu monitora.

Ako ne pomogne daj da trazimo sledece. Mada ako je to onaj isti racunar koji ti je i prosli put pravio probleme savetujem ti potpunu reinstalaciju sistema.

Evo ja sam kod mene sklonio jezik iz taska i ponovio,sve se pojavilo kako treba.Posle unosenja raznih jezika ides klikom na jezik koji hoces da bude prvi,pojavice se strelica,na gore ili na dole.Mozes ih poredjati kako volis.

U nekom videu koji sam danas gledao objasnjeno je to sto mi govoris. Instalirao sam jedan jezik, ali language bar se nije pojavio.

U nekom videu koji sam danas gledao objasnjeno je to sto mi govoris. Instalirao sam jedan jezik, ali language bar se nije pojavio.
stvarno mi nije jasno,zasto,jer pri instalaciji OS-a odredjujes region i keyboard jezik.I onda da bi se pojavio u Task Baru treba da se doda jos bar jedan jezik i tako se pojavi u task-u

Back