Недостаци Вучићеве политике

HEFESTOS 1

Buduća legenda
Poruka
31.277
Као неутралан у "тучи" између Вучића и СНС са једне стране, и "50 нијанси жуте" са друге- позивам оно мало објективних да се позабавимо основним недостацима и објективним брљотинама Вучићевог режима, а тога, по мени- има доста, и све више...
Почећу мојом основном примедбом.
Више него и један режим после државног удара из 2000-те, овај се ставио у службу крупног капитала, и то страног, и то због магловите и све мање убедљиве идеје да се понови "корејски сценарио", којим је једна врло сиромашна и девастирана држава успела да се страним инвестицијама подигне у сам врх светске привреде.
С' обзиром на стање привреде и државе- то је заиста имало смисла онда, када је почело; међутим, ефекте тог концепта становништво, реално- не осећа.
Држава је, по најкраћој и најјаснијој дефиницији- системска заштита слабих и сиромашних од јаких и богатих, у општем интересу.
Данас, мање-више све државе- изневеравају тај концепт и ту намену замењују прећутним договором јаких и богатих са "државом", односно- "демократски изабраним представницима народа" (:roll:) да штите интересе богатих од свих који то нису.:think:
Из те подвале извиру скоро сви наши проблеми; све већа беда све већег дела народа, одлив радно способног становништва, многи сукоби у друштву, ниска и све нижа толеранција у политичком дијалогу, подле мантре о "просечној" плати, по којој 70% запослених има примања од 30-40 000 динара, али- пошто неких 5% имају плате од 500000- 1500000- добије се тако леп "просек"...:think:
Толико, за почетак.
Изволите.

Позвао сам објективне...

Мени смета што жути и спс нису похапшени ( нисам ни очекивао, али то је услов свих услова), бриселски споразум и вештачко држање плата на афричком нивоу.

jZgDhiP.gif

Мени смета што жути и спс нису похапшени ( нисам ни очекивао, али то је услов свих услова), бриселски споразум и вештачко држање плата на афричком нивоу.
Слажем се, у потпуности.
Мени то "нечињење" увек изгледа као припрема да се уради исто; да се здипи, а не одговара.
И то нам се догађа опет, и опет, и опет...
Бриселски споразум је фарса, на коју смо принуђени, и од њега и онако нема ништа; пропала ствар.
А ове плате су ту где јесу јер је овом режиму више стало до богаћења неколицине него свих Срба заједно.

Слажем се, у потпуности.
Мени то "нечињење" увек изгледа као припрема да се уради исто; да се здипи, а не одговара.
И то нам се догађа опет, и опет, и опет...
Бриселски споразум је фарса, на коју смо принуђени, и од њега и онако нема ништа; пропала ствар.
А ове плате су ту где јесу јер је овом режиму више стало до богаћења неколицине него свих Срба заједно.

Принуђени, како? Нема више Слобе, Младића и Караџића па да Коштуније пише нове законе.

Još jedna dokaz .. Ko da ih hapsi?

Написао сам јасно. Не знам који део није јасан?

Држава је, по најкраћој и најјаснијој дефиницији- системска заштита слабих и сиромашних од јаких и богатих, у општем интересу.

Ја никада нисам чуо да је ово што си навео дефиниција државе, било неких лупетања на ту тему код окорелих марксиста, али је нису спроводили чак ни румени другови током својих вишедеценијских оргија.

А ако ти овако тумачиш државу, онда имаш озбиљних несугласица са светом око себе :)

Тим што смо жуте поставили на власт.
Сети се- ко је изместио проблем из УН ка ЕУ...
УН се никада не бави техничким питањима, само статусним.

Зато се преговори воде у Брисели, само о техничким питањима, а на столу нису статусна питања.

Техничко питање је било формирање ЗСО, и укидање српских институција на северу КиМ.

Уместо да се српске институције пренесу на ЗСО, наш обожавани, наиван као мало дете, укида српске институције на бланко. Сад кука како нам нико ништа не нуди, али зашто би, све су добили.

Све у свему, само је он испао будала.

sto se uvod atice da podsetim da je vazeca ideologija, iskazana u ustavu, kapitalizam

i pored toga 2012 je doslo do velike promene u odnosu vlasti prema stanovnistvu.

prethodna vlast je gradjane zvala `tranzicioni gubitnici`, koji na kraju tranzicije treba svi da zive losije nego na pocetku. to nam je dinkic svako vece na dnevniku ponavljao da ne bi zaboravili ko smo

o ta doba, 2012, bar vlast ne insistira na mahnitom otpustanju zaposlenih, a otvoreno je i nekoliko desetina hiljada novih radnih mesta

naravno prostor za kritiku postoji, ali pravim problemima se niko iz ds male grupe ne bavi. i nije ih briga npr za broj krava i svinja. itd itt

Kod Vučića je sve nedostatak, nema ništa pozitivno.I sve je korupcija i krađa, od para i poslovnih prostora za SNS do krađe zemljišta i novca za gradnju ''Beograda na vodi''.Sve je brljotina i krađa i ogromna većina funkcionera i članova SNS-a su obični praznoglavi lopovi. Kao dete je mnogo gledao filmove o mafiji i rešio je da to sve proba kad odraste.

Back