"Недоличне везе"

Пшеница селица

Primećen član
Poruka
538
Можда није најбољи назив за тему, али не могу да се сетим неког паметнијег.
Углавном, да ли сматрате да је у реду да се жена после смрти мужа или развода
уда за његовог најбољег друга/кума/брата/рођака, односно мушкарца који је био
близак са њеним мужем док су били у браку?
Питање важи и у случају да се мушкарац поново жени.
Да ли сматрате да то спада у оне "не ваља се" ствари или не?

Kako, bre, brata?
Malo mi to neobično;
Nije isto kum, brat, rođak, drug..relacije se razlikuju.
To bi trebalo da su ljudi koji nas najbolje poznaju, pa bi ih naša smrt prosto "zbližila" na neki način. Nemam pojma, valjda ne smeta. Ionako bih bio mUrtav i ne bih mogao da reagujem.
Što se mene tiče i ponuđenog izbora u tom smislu - neka fala, ponuđen ko počašćen.

nije u redu i da je ziv

На тему ме је подстакла прича једног дечка чији су родитељи разведени и чија се мајка после развода удала за блиског
породичног пријатеља (такође разведеног). Отац тог дечка, премда и сам ожењен и са дететом из новог брака,
не говори са бившом женом, јер сматра да је то страшно што се она преудала за једног од њихових заједничких пријатеља.
То је ишло дотле да отац није хтео да дође на свадбу сину ако се и она појави ту.
Капирам да није исто удати се за девера, мада је то раније и било у нашем народу да брат ожени удовицу свог брата и подиже његову децу.
А код нас се и кум сматра малтене за род.

Будућност увек може да ме демантује, али ја не осуђујем овакве везе.

На тему ме је подстакла прича једног дечка чији су родитељи разведени и чија се мајка после развода удала за блиског
породичног пријатеља (такође разведеног). Отац тог дечка, премда и сам ожењен и са дететом из новог брака,
не говори са бившом женом, јер сматра да је то страшно што се она преудала за једног од њихових заједничких пријатеља.
То је ишло дотле да отац није хтео да дође на свадбу сину ако се и она појави ту.
Капирам да није исто удати се за девера, мада је то раније и било у нашем народу да брат ожени удовицу свог брата и подиже његову децу.
А код нас се и кум сматра малтене за род.

Будућност увек може да ме демантује, али ја не осуђујем овакве везе.

Jedno je "zajednicki prijatelj" a nesto sasvim drugo ako je u pitanju brat/sestra...

Ako je s mužem imala decu pa deca sa ostalim rođacima su u srodstvu i ako ona se uda za tog čoveka to bi joj došlo kao dvostruko srodstvo za njenu decu,
umesto strica zove ocem. :roll: I ako s njim bude imala decu, ko će koga nazvati, pa gde to ima, jooooooj, kako da ti objasnim. :tajna:

Može prijatelj ili kum ili drug, ali malo je to bzvz.

Немам одговор на ово питање.
Можда није лоше да се уда за неког ко је био близак породици. Због деце, породице, можда боље неко познат.
А опет..
мада, знам два пара који су се међусобно венчали, мислим, ,,разменили'' брачне партнере.
Што је највећи фазон, и после су наставили да се друже, сво четворо!

мени то бзвз јер ја брата свог мужа доживљавам као и свог брата на неки начин, значи и после смрти мог мужа његов брат би ми остао на истом месту у срцу

Šta znam nisam nešto oduševljena al' ajd ako su se našli..... neko vreme nakon što se ovaj ohladio pa se eto desila slučajnost, sve ostalo smrdi na švaleraciju ili makar flert od ranije.

Back