Necu da imam sefa- raditi vecno za drugog ili ne?

Radila sam u državnoj firmi na veoma lepom radnom mestu, direktor veoma autoritativan ali pravedan.
Da je tako ostalo, ne bih sigurno napustila siguran posao, plaćen odmor, službena putovanja u inostranstvo
i ostale beneficije.

Kada je došao drugi rukovodilac, lenjivac, lopuža...itd..itd...napustila sam firmu i krenula u privatne vode.
Više nema ko da me nervira, ali nema ni sigurnosti ni određenog radnog vremena...

Svaki posao ima i svoje prednosti i mane.

Radila sam u državnoj firmi na veoma lepom radnom mestu, direktor veoma autoritativan ali pravedan.
Da je tako ostalo, ne bih sigurno napustila siguran posao, plaćen odmor, službena putovanja u inostranstvo
i ostale beneficije.

Kada je došao drugi rukovodilac, lenjivac, lopuža...itd..itd...napustila sam firmu i krenula u privatne vode.
Više nema ko da me nervira, ali nema ni sigurnosti ni određenog radnog vremena...

Svaki posao ima i svoje prednosti i mane.
Koji bi savet dala nekom ko zeli da napusti sigurnost i udje u privatne vode?

Koji bi savet dala nekom ko zeli da napusti sigurnost i udje u privatne vode?

Da ne napušta siguran posao dok ne ustanovi da li to što želi da radi zaista može da funkcioniše kako treba
i kako želi.
Naravno, nekad su ljudi prinuđeni jer su ostali bez posla.

Sam svoj gazda nije tako "slatko" kako se misli.

Autorska
Da li radite za sebe ili za nekog drugog?
Da li planirate da se osamostalite i pokrenete nesto svoje?

Sta Vas sprecava da odete u privatne vode?

Da li je bolje biti svoj gazda ili biti zadovoljan zaposleni?

Planiram! Ne vidim sebe kako do penzije, radim to što sada radim, ...više mi nije ni toliko do para, koliko do organizacije vremena po svom. Dosadilo mi je i da menjam poslove i da se iznova prilagođavam novom radnom okruženju.
Valjda čekam...da konačno prelomim, jer to bi onda verovatno bilo do kraja mog radnog veka !

Planiram! Ne vidim sebe kako do penzije, radim to što sada radim, ...više mi nije ni toliko do para, koliko do organizacije vremena po svom. Dosadilo mi je i da menjam poslove i da se iznova prilagođavam novom radnom okruženju.
Valjda čekam...da konačno prelomim, jer to bi onda verovatno bilo do kraja mog radnog veka !
Isto.
I uopste mi nije do novca.

Meni je to bilo bukvalno kao neki klik u glavi.
Nisam nikada o tome razmisljala ali kad mi je kliknulo: Zasto bih ja radila za nekog drugog???? I zasto bih jos bila srecna zbog toga???? I zasto ja nekom treba da dam dobar razlog da me zaposli- valjda on treba mene da ubedi da radim za njega.
I tako skroz mi se nesto desilo tako u glavi.

Sad treba napraviti rez i otici a to je tesko.

Malo za promenu 😁 ...sad uglavnom 'fatam mušice" na poslu..., takoreći!
Pa to je divno,slično i ja.Zašto bi onda sebi tovarili bedu na vrat znajući da je svaki biznis prezasićen i usiljen,ništa to ne ide,pogotovo sada.Ćuti i uživaj tako nameštena,jer čak i da uspeš u nekom poslu,odraziće ti se na druge stvari.Ne treba ti extremizam u životu

Pa to je divno,slično i ja.Zašto bi onda sebi tovarili bedu na vrat znajući da je svaki biznis prezasićen i usiljen,ništa to ne ide,pogotovo sada.Ćuti i uživaj tako nameštena,jer čak i da uspeš u nekom poslu,odraziće ti se na druge stvari.Ne treba ti extremizam u životu
Ne bih ja mnogo radila...taman posla!Uopšte nisam taj tip.Imam i svoj prostor i ne bih ni izlazila iz svoje branše. Ne žurim, ...ali dosadiće mi uskoro!Kao što su i poslovi, pre ovog. Kod mene je to sada već stvar "prezasićenja" i početak procesa "atrofije moždanih vijuga". Sve sam već tu naučila, uradila, obučavala druge...!Da šefujem drugima, ne umem i ne želim!
P. S. Nemoj me više ubeđivati i razuveravati! Iskreno...ne znam šta sam i do sad čekala! 😁

Autorska
Da li radite za sebe ili za nekog drugog?
Da li planirate da se osamostalite i pokrenete nesto svoje?

Sta Vas sprecava da odete u privatne vode?

Da li je bolje biti svoj gazda ili biti zadovoljan zaposleni?

Imam svoju firmu 7 godina poslednjih. Mislim da ne bih nikada mogao da se vratim na stanje da imam nekoga iznad sebe. To bi baš morali biti jako dobri uslovi, skoro suludi.

Dakle meni to uopšte nije pitanje. Jeste da si u poslu 24/7 ponekada, da nemaš luxuz da u 16h isključiš se i do 8 ujutru ne pališ i sl. što je glavni argument možda za radnika.Stres je znatno veći i odgovornost.
Ali meni vredi. Ne toliko mereno u materijalnom smislu nego jer sa druge strane imam slobodu koja je meni potrebna da bih funkcionisao kako mi odgovara u životu.

Imam svoju firmu 7 godina poslednjih. Mislim da ne bih nikada mogao da se vratim na stanje da imam nekoga iznad sebe. To bi baš morali biti jako dobri uslovi, skoro suludi.

Dakle meni to uopšte nije pitanje. Jeste da si u poslu 24/7 ponekada, da nemaš luxuz da u 16h isključiš se i do 8 ujutru ne pališ i sl. što je glavni argument možda za radnika.Stres je znatno veći i odgovornost.
Ali meni vredi. Ne toliko mereno u materijalnom smislu nego jer sa druge strane imam slobodu koja je meni potrebna da bih funkcionisao kako mi odgovara u životu.
Pisite nam malo kako je bilo u pocetku? Sta je bilo najteze?
Kako izabrati ideju? @~Kiki~ takodje :mrgreen:

Da ne napušta siguran posao dok ne ustanovi da li to što želi da radi zaista može da funkcioniše kako treba
i kako želi.
Naravno, nekad su ljudi prinuđeni jer su ostali bez posla.

Sam svoj gazda nije tako "slatko" kako se misli.

Ovo boldovano posebno imati u vidu....sve ima svoje za i protiv.
Dobro treba videti gde si sad, gde i zašto želiš da budeš u budućnosti, i da li imaš snage da to izneseš.
Ko nema ambicija da zapne naročito u početku neka se ne upušta. A ko je još navikao na državnu službu bez ranijih kontakata sa privatnim sektorom neka uzme u obzir da nikada tu sigurnost neće imati više, da su pravila posve drugačija i da mora da odbaci taj majnd-set koji je stvorio radeći u povlašćenim uslovima. A jesu povlašćeni...shvatiće brzo.

Ovo boldovano posebno imati u vidu....sve ima svoje za i protiv.
Dobro treba videti gde si sad, gde i zašto želiš da budeš u budućnosti, i da li imaš snage da to izneseš.
Ko nema ambicija da zapne naročito u početku neka se ne upušta. A ko je još navikao na državnu službu bez ranijih kontakata sa privatnim sektorom neka uzme u obzir da nikada tu sigurnost neće imati više, da su pravila posve drugačija i da mora da odbaci taj majnd-set koji je stvorio radeći u povlašćenim uslovima. A jesu povlašćeni...shvatiće brzo.
Znaci neko ko nikad nije radio u drzavnoj sluzbi (kao na primer ja) ima bolju startnu poziciju :mrgreen: ?

Ideja mi nije trebala jer sam samo nastavio gde sam bio, imao sam i povoljan momenat povlačenja prethodne vlasnice firme gde sam radio u penziju pa sam u dobroj meri imao razrađenu situaciju, jer sam ionako par godina pre toga bio na poziciji šefa kod nje i već kontakte obezbedio, a ispoštovao sam i nju jer nisam ništa preuzimao. Sa te strane je bilo prilično lagodno.
Morao sam se doduše na mnogim mestima progurati jer nisam više bio iza tog imena stare firme a mnogima kada je nešto novo pali alarme,još sam relativno mlad bio pa...
takođe je odgovornost postala daleko veća,i ne mislim samo na onu pred zakonom, jer do tada nikome nisam obezbeđivao plate, davao otkaz nekome kome si na slavu išao godinama, pokrivao greške iz svog džepa. uopšte taj deo odgovornosti za druge u punom smislu mi je najteže pao i dan danas ne volim. Možda bih bio najsrećniji da mogu sam ali jbg sad....

Planiram u skorije vreme nesto privatno.

Sta me je sprecavalo do sada? Izuzentno dinamican, kreativan posao. Izazovi. Nedostatak para i ideja o poslu koji moze da se pocne bukvalno od 0 bez veza, para, itd...Sada vec imam nesto na umu..Videcemo :)

Ne bih menjala u svojoj karijeri nista do sada. Mnogo se nauci radeci za razno razne firme i sisteme.
Puno prilika, puno ljudi, puno placenih putovanja, vecera, svega...

Nije bas da je bio posao od 8-16h, ko tako radi pa i za privatnika nigde ne dogura u zivotu.
Imala sam uzasne stresove koji su se prelivali sa poslovnog i na privatno nekada.
Za primer, bile su i pretnje zbog firme meni privatno, ne jednom.
Ne bih rekla da je mali stres raditi za nekoga. Odnosno, zavisi za koga i sta radis.

Planiram u skorije vreme nesto privatno.

Sta me je sprecavalo do sada? Izuzentno dinamican, kreativan posao. Izazovi. Nedostatak para i ideja o poslu koji moze da se pocne bukvalno od 0 bez veza, para, itd...Sada vec imam nesto na umu..Videcemo :)

Ne bih menjala u svojoj karijeri nista do sada. Mnogo se nauci radeci za razno razne firme i sisteme.
Puno prilika, puno ljudi, puno placenih putovanja, vecera, svega...

Nije bas da je bio posao od 8-16h, ko tako radi pa i za privatnika nigde ne dogura u zivotu.
Imala sam uzasne stresove koji su se prelivali sa poslovnog i na privatno nekada.
Za primer, bile su i pretnje zbog firme meni privatno, ne jednom.
Ne bih rekla da je mali stres raditi za nekoga. Odnosno, zavisi za koga i sta radis.
Kakve pretnje?

Imala sam sreću da ne moram da startujem od nule, što je velika olakšavajuća okolnost.
Teško je jer vam je radni dan 24h, budite se sa time i ležete.
Zavisi od delatnosti, ali sami ste i proizvođač i prodavac i finansijer i knjigovođa i bukvalno "devojka za sve" :lol:

Ideje davati je nezahvalno. Zavisi od obrazovanja, finansija da se upusti u takav poduhvat, poslovnog prostora...itd...itd...

Sada je malo lakše jer postoji niz stvari koje se mogu raditi online, iz udobnosti sopstvene sobe :D

Back