Neckermann

khm, khm..
eto desilo se meni :rumenko:
kupila sam trenazno biciklo..
sva srecna ga raspakovala i sela na njega..
puklo je..do kraja dana :lol:
uredno su mi vratili sve pare i nisam platila postarinu
kada sam im vratila "proizvod"
nikad vise...

Pricaj ti to nekom drugom...;)

kuku crna ti koliko kg imaš. To je takav kvalitet da ne bi pokleknuo ni pod teretom od 150 kg, bar ne u tako kratkom roku:per::per::bye:
Jaci vetar da dune, oduvao bi te...:D Nego, garant si ga zajahala i ne pustas...jadnicak...

pa ako je tako bolje što je od jahanja crko biikl. Strah me i da završim grešnu misao
:manikir::manikir::manikir:

Ne znam...kupovala sam preko Neckermanna, ono sto sam narucivala je uvek bilo odlicnog kvaliteta i tacno ono sto sam narucila...uglavnom stvari za kuhinju i raznorazne sitnice, ali sve ok. Jednom se desilo da je jednom uredaju falio deo, reklamirala sam, odmah dobila zamenu i taj aparat jos radi. Sto se tice odece, narucila sam jednom-dva puta, opet sve ok, odeca je bila "Fruit Of The Loom" (sto se tice onih koji bi "brand") i dobrog kvaliteta...
Meni je zao sto toga ovde vise nema...kataloska prodaja je sasvim ok vid prodaje, naravno uz odredenu paznju, jer su tu uvek uobicajni trgovacki trikovi..ali mi navedite makar jednu prodavnicu ili brand koji ne pokusava da vam podvali bar nesto.
Koliko ja znam, drzava je dala dozvolu za rad Neckermannu kada je pocinjao (i kasnije "Quelle"-u, koji je poslovao na isti nacin), bez problema, znajuci pod kakvim uslovima i odakle nude robu. Da je stvarno problem u lokaciji ili pomenutom PDV-u, verovatno im je ne bi dali...to je uobicajna prica za one naivne, koji veruju u ono sto se po stampi servira.
Ovde se radi o tome da se drzava od pocetka izgleda preracunala ili su se igraci u toku igre promenili, pa potonjima nisu vise odgovarali uslovi...tek, u pricu su se ukljucili i domaci proizvodaci, koji sa jeftinijom robom istog kvaliteta (i u dobrom i u losem smislu) nisu mogli da se nose.
I kada se na kraju sabralo dva i dva, ispalo je da drzava gubi...ustvari gube dzepovi tamo nekih vlasnika proizvodnih pogona koje necu da imenujem i tome se stalo na put, po kratkom postupku.
A to sto je ukidanjem Neckermanna najvise izgubio obican svet, kojem je ovaj vid prodaje odgovarao i po ceni i po uslovima...?
Ipak, vidim da ovde imate i lokalnog anti-Neckermann PR-a (ili narodski DA (drveni advokat), malu, slatku papigicu-pricalicu koja lepo ponavlja dobro naucenu pricu i to u vise postova...dobra papiga, zasluzila si svoj kreker.
A sto se tice business fair play-a...ma da, Srbija je inace drzava poslovnog fair play-a, to nam je tako tesko padalo :roll: Ako ne mozes da izdrzis vatru, nemoj sedeti na sporetu je (ili treba da bude) moto svake dobre firme.

Da li je osnovana ili ne to ti ne mozes da znas

U svakom svom postu izrazavam svoje misljenje a ne tvrdim da nesto znam il ne znam, osim ako vec nisam na svojoj kozi iskusila konkretnu sitauciju o kojoj se pise.

Kad kazem da je nesto neosnovana tvrdnja, to znaci da ocekujem realne argumente da bih doticnu shtavila kao osnovanu. Nakon tvog posta koji sam citirala tu, nisam videla ni jedan takav argument, i zato sam ga prokomentarisala tako. Dakle, ako mi das realne argumente na osnovu kojih si dosla do zakljucka da je kataloska prodaja najperfidniji oblik prevare, onda cu i tebi i bilo kome ko to uradi da skinem kapu i da kazem "izvini, pogresila sam". Nadam se da sam bila jasna .

Poslednja izmena:
Pa definitivno moram da ispravim sebe od pre
I meni su vratili pare posle 1.5 meseca kad sam vec odustala

Sto se tice toga sta je lojalna konkurencija, to mogu da razgovaram s ljudima iz branse

Tek sad videh ovo- ok, to tvoje iskustvo jeste argument koji ukazuje da oni kasne sa isplatom para, al to nije prevara, koliko se ja razumem u tu problematiku a ti, posto si "iz branse" me ispravi ako gresim.
Ok, necemo o lojalnoj i onoj drugoj konkurenciji posto ti nisam adekvatan sagovornik , al mi malo nije jasno sto je ta tema potezana uopste ako o njoj treba samo visoko kompetentni da diskutuju??

Ja i dan-danas iz čiste nostalgije pogledam Neckermanov katalog na netu (naravno, Hrvatski). Našla sam jednu jednostavnu stvarčicu koja mi neopisivo treba, i većini drugih žena bi "legla" ali toga kod nas nema. Niko od prodavaca nije čak ni čuo za to.
Poslala sam Neckermanu mail i pitala da li ima šanse da se naruči i plati carina - kažu ne može. Još su mi rekli da aktivno rade na tome da se opet vrate u Srbiju. Ja bih volela.

Back