Neće više biti "Oluje", to je zavet koji smo dali i čuvamo ga.

Šta je sa Bosnom i Hercegovinom? Da li bi Republika Hrvatska mirno prihvatila eventualno samostalnu i nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenje Republike Srpske i Republike Srbije, tako da su granice Republike Srbije na Uni i Savi i prema HR kantonima u Hercegovini? Kakvi su interesi Republike Hrvatske u vezi s tim?
To je lijepo objasnio Stipe Mesić, kojeg je Putin odlikovao medaljom za doprinos antifašizmu. :D

Bilo je puno početnog optimizma.
Oво је ЈНА муслимна ,хрвата ,шиптара колико хоћеш
Негде сам читао да је пола генерлаштаба ЈНА било Хрвата
Aтиф Дудаковић био на задру ,Изет Нанић у Вуковару где је био онај Сефер Халиловић и други кад су они напустили ЈНА
У БЛ се доста муслимана одазвало када је у љето 1991 била ЈНА мобилизација
Ево једно ћетника из југоћетничо комунистичке југосолдатеске

Oво је ЈНА муслимна ,хрвата ,шиптара колико хоћеш
Негде сам читао да је пола генерлаштаба ЈНА било Хрвата
Aтиф Дудаковић био на задру ,Изет Нанић у Вуковару где је био онај Сефер Халиловић и други кад су они напустили ЈНА
У БЛ се доста муслимана одазвало када је у љето 1991 била ЈНА мобилизација
Ево једно ћетника из југоћетничо комунистичке југосолдатеске

Tog snajperistu je ubila VRS 1992 godine iako je bio lojalan srpskim vlastima, opet je ubijen. Čak je tražio da bude srpski vojnik VRS, nije mu dopušteno. Ubijen je. Ništa mu nisu pomogle ratne zasluge za srpsku stvar u Hrvatskoj 1991 godine.

Tog snajperistu je ubila VRS 1992 godine iako je bio lojalan srpskim vlastima, opet je ubijen. Čak je tražio da bude srpski vojnik VRS, nije mu dopušteno. Ubijen je.
Вјероватно се прикључио патриотској лиги и зеленим береткама и погинуо у борбама око Приједора
Било је муслимана колико хоћеш у ВРС то су углавном били југокомунистички оријентирани људи

Вјероватно се прикључио патриотској лиги и зеленим береткама и погинуо у борбама око Приједора
Било је муслимана колико хоћеш у ВРС то су углавном били југокомунистички оријентирани људи

Nije, veruj poznat mi je lično slučaj tog čoveka. Nije se priključio Alijinoj vojsci, ubijen je ispred svoje kuće kad je krenulo "čišćenje". Naprotiv čovek se bio prijavio u srpsku vojsku. Nije bežao, mislio je da je bezbedan, da ga niko neće dirati, ali se prevario i platio je smrću. Ubila ga je Vojska Republike Srpske. Upravo ta ubistva lojalnih muslimanima, koji su želeli da budu pripadnici VRS mene su i oterala iz vojske. Lično sam radio na stvaranju jedinica sastavljenih od muslimana u srpskoj vojsci i na saradnji sa Fikretom Abdićem. Kad sam video da mi ubijaju ljude a mene optužuju da sarađujem sa muslimanima i da bi mogao i sam platiti, "digao sam ruke od svega" i dezertirao i pobegao u inostranstvo.

Nije, veruj poznat mi je lično slučaj tog čoveka. Nije se priključio Alijinoj vojsci, ubijen je ispred svoje kuće kad je krenulo "čišćenje". Naprotiv čovek se bio prijavio u srpsku vojsku. Nije bežao, mislio je da je bezbedan, da ga niko neće dirati, ali se prevario i platio je smrću. Ubila ga je Vojska Republike Srpske.
Прве жртве у Приједору су били 2 Srbina i Хрватa припадници ЈНА а не вјерујем пуно у муслиманске приче јер су обично лаж

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju objavio je i sljedece:
130. Otprilike u 19:00 sati 22. maja 1992. došlo je do pucnjave na jednom od muslimanskih kontrolnih punktova na autobuskoj stanici Polje nadomak Hambarina, kada je zaustavljen automobil u kojem su bila šestorica vojnika, vjerovatno pripadnika JNA, od kojih su četvorica bili Srbi a dvojica Hrvati.
Da se ovaj incident zaista dogodio, potvrdilo je svjedočenje nekoliko svjedoka i dokumentarni dokazi. Međutim, postoji neslaganje u vezi s tim šta se zapravo dogodilo na tom kontrolnom punktu, naročito u pogledu toga ko je prvi otvorio vatru.
Jedan dokazni predmet sadrži razgovor u kojem Siniša Mijatović, jedan od vojnika JNA koji su bili u automobilu, opisuje šta se dogodilo. On je rekao sljedeće:…sjedio sam sa još četvoricom drugova na zadnjem sjedištu tog vozila. I onda su nas počeli gađati sa svih strana. Nastala je klaonica. Ratko i ja smo uspjeli nekako the izađemo iz auta. Ja sam dobio više rana u području nogu, ruku I stomaka.
Drugi dokazi pokazuju da su vojnici JNA u automobilu bili ti koji su prvi zapucali. Konkretno, Mirsad Mujadžić, koji je odmah nakon pucnjave došao na lice mjesta I organizovao dolazak hitne pomoći I koji je takođe razgovarao s učesnicima s obje strane I očevicima, posvjedočio je da su vojnici JNA izašli iz vozila i počeli pucati. Koliko je Mujadžić mogao utvrditi na osnovu onog što je čuo, do toga je došlo jer je vođa grupe na kontrolnom punktu Aziz Ališković tražio od vojnika JNA da predaju oružje na punktu I vrate se u kasarnu.
Međutim, svjedok DH je u svom svjedočenju rekao da su ljudi angažovani na muslimanskom kontrolnom punktu prvi otvorili vatru. On je ranije tog dana prošao taj kontrolni punkt. Posvjedočio je da su Muslimani na kontrolnom punktu bili dobro naoružani. Svjedok DH je potvrdio da je Ališković tražio da vojnici JNA predaju oružje I da je, kad su oni to odbili, iz obližnjeg bunkera otvorena vatra iz teškog mitraljeza M54.
Na osnovu ovih dokaza Pretresno vijeće presuđuje u prilog optuženom I smatra da su u ovom incidentu Muslimani na kontrolnom punktu bili ti koji su prvi otvorili vatru.

Prijedor je bio opština koja je od strane muslimana pokazala gotovo 99 odsto lojalnost srpskim vlastima. Nažalost nije im dozvoljeno da ostanu u takvom statusu kao lojalni građani Republike Srpske i pripadnici VRS, jer su bili relativna većina.
Muslimani su verovali da mogu tako ostati u Prijedoru ali su se prevarili, nije im dozvoljeno. Na hiljade ih je pobijeno a i prošlo kroz Trnopolje, Keraterm i dr. Jednostavno pravoslavcima nije bilo bitno, nisu ih želeli u VRS i Prijedoru.

Šta je sa Bosnom i Hercegovinom? Da li bi Republika Hrvatska mirno prihvatila eventualno samostalnu i nezavisnu Republiku Srpsku ili ujedinjenje Republike Srpske i Republike Srbije, tako da su granice Republike Srbije na Uni i Savi i prema HR kantonima u Hercegovini? Kakvi su interesi Republike Hrvatske u vezi s tim?
Nista .Bosna ima dva entiteta. Oluje nece vise biti jer Srba vise nema u Hrvatskoj . u stvari ima ih jako malo da bi predstavljali pretnju. Amerikanci su Hrvatsku ostavili neokrnjenu ali uz ustupak u Bosni ,tj nece biti faktor u Bosni . Nece dobiti entitet nikada ,takav je dogovor kao i sto Bosnjaci nece nikada dobilti celu Bosnu.. Secate se euforije kada se dogovorilo da Bosnjaci dobijaju 51% bivse Bih. Tako da je svako po nesto dobio ali i izgubio.
Medjutim svet se nesto brzo menja pa mozda dodje do novih dogadjanja . Kada bi svi bili u EU granice ne bi bile toliko bitne kao danas.

Nista .Bosna ima dva entiteta. Oluje nece vise biti jer Srba vise nema u Hrvatskoj . u stvari ima ih jako malo da bi predstavljali pretnju. Amerikanci su Hrvatsku ostavili neokrnjenu ali uz ustupak u Bosni ,tj nece biti faktor u Bosni . Nece dobiti entitet nikada ,takav je dogovor kao i sto Bosnjaci nece nikada dobilti celu Bosnu.. Secate se euforije kada se dogovorilo da Bosnjaci dobijaju 51% bivse Bih. Tako da je svako po nesto dobio ali i izgubio.
Medjutim svet se nesto brzo menja pa mozda dodje do novih dogadjanja . Kada bi svi bili u EU granice ne bi bile toliko bitne kao danas.
Jbg, nije EU za svakoga.

Вуковар 18.11.1991.jpg

Mlada srpska žena, devojka srpskog vojnika sa kojim je na slici, kaže: "To je SRPSKI JUNAK pravi od staroga kova, takve ima samo SRPSKA ZEMLJA ova" (Vukovar, Istočna Slavonija, REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA 18.11.1991)! CCCC 🇷🇸 :zag:

Vojska Srpske Krajine je bila izuzetno dobro materijalno tehnički opremljena, redovna popuna u ljudstvu 30 hiljada vojnika. U početku rata broj tenkova je iznosio 200, tako da nije bilo nikakvih razloga da se izgubi sva teritorija, nekih 13.000 kilometara kvadratnih za 4 dana.
Dalje položaj nije bio u okruženju, već se naslanjalo na VRS. Jedini razlog gubitka tolike teritorija za 4 dana je neki sporazum.

************** Kad sam video da mi ubijaju ljude a mene optužuju da sarađujem sa muslimanima i da bi mogao i sam platiti, "digao sam ruke od svega" i dezertirao i pobegao u inostranstvo.
Ниси ти побЈегао у ИНОЗЕМСТВО, Фатино Пиле, ти си побјегао од мозга
што се види из твојих небулоза и конфузије у твојој главуџи! :cool:

Pogledajte prilog 984028

Mlada srpska žena, devojka srpskog vojnika sa kojim je na slici, kaže: "To je SRPSKI JUNAK pravi od staroga kova, takve ima samo SRPSKA ZEMLJA ova" (Vukovar, Istočna Slavonija, REPUBLIKA SRPSKA KRAJINA 18.11.1991)! CCCC 🇷🇸 :zag:
:lol: Kakva patetična scena. Sve uništeno, ali kip Isusa je netaknut. :lol: A desno "Prvi maj". :lol: Patetika do jaja.

Back