nece golf da mi ide preko 85kmh

Jutros sam i ja imao blazih problema (golf 2 dizel). Upalio, radi ali kao da nema dovoljno snage. Na nizim obrtajima radi bolje nego na visim. Verovatno je ista stvar (filter) mada sam sipao 2.5 litra benzina na 1/2 rezervoara. Pitanje: da li da sipam evrodizel (mozda bolje podnosi niske temperature)?
Pozdrav svima

Mnogi sipaju evrodizel pa im smrzne jer su na nasim pumpama prodavali loz ulje kao eurodizel a to vecina naroda ne zna.
Drugara su zaustavili u Sloveniji i vadili mu gorivo i testirali na licu mesta tako sto su sipali neku tecnost od kog je nafta pocrvenela i kaznili ga sa 200 eura jer vozi na loz ulje a on kaze da je bar sipao lozak nego eurodizel od prvog dana.
Postoje aditivi koji sluze da ne smrzne parafin u dizelu i ja cu verovatno poceti da ga koristim cisto prevencije radi.Lik mi jutros prica kako je slepao drugara koji ima Mercedesa 2010 i koji je morao da prenoci u garazi sa grejanjem da bi upalio.Toliko o kvalitetu goriva na nasim pumpama.

Narode hvala svima puno,nisam bio kuci desetak dana, ja sam mislio da je filter za gorivo ali su mi neki pametnjakovici govorili da je u pitanju lamela kvacila,filter se zaprljao jer sam cesto na rezervi, kriza, nije hteo da predje jedno 2000 obrtaja,Zivi bili !!!

Jesam ti rekao? Gorivo nam je puno djubretai najgore sto mozes da uradis je da vozis na rezervi. Onda vrlo lako povuce djubre i zacepi. To se meni desilo par puta na mom prvom autu, posto je imao karburator, pa sam mu ja samoinicijativno stavljao filter za gorivo. I uvek sam imao jedan za rezervu u gepeku. Kad zacepi, zamenis, 2 minuta posla i teras dalje.

zaledila ti nafta provereno, sigurno, prvo gubi snagu u vecim obratajima pa u manjim, i manjim, i sve manjim, sipaj ed i aditiv i promeni pumpu, obavezno zameni filter za naftu pun je vode...

Jeste to je u pitanju rekao sam gore, to sam i ja mislio, nego neki pametnjakovici su mi rekli da je najverovatnije otisla lamela kvacila ,auto je presao nesto preko 200 000 km pa sam i ja pomislio da je mozda do kvacila

Poslednja izmena:
ja sam vozio golf moj koji sam nasledio od dede 120 kmh malo je trebalo da se prevrne nisam smeo vise, tad je golf imao 188 000 km nisu mu bili ni jednom menjani ni prednji amortizeri ni zadnji, majstor se krstio kad je video prednje amortizere to jest ono sta je ostalo od njih ha ha, moj pokojni deda nije uopse vodio racuna o odrzavanju kola,kad sam zamenio prednje amortizere sad je ok, a zadnji nek pricekaju

Poslednja izmena:
ja sam vozio golf moj koji sam nasledio od dede 120 kmh malo je trebalo da se prevrne nisam smeo vise, tad je golf imao 188 000 km nisu mu bili ni jednom menjani ni prednji amortizeri ni zadnji, majstor se krstio kad je video prednje amortizere to jes ono sta je ostalo od njih ha ha, moj pokojni deda nije uopse vodio racuna o odrzavanju kola,kad sam zamenio prednje amortizere sad je ok, a zadnji nek pricekaju

Tako se gine ;)

Neznas ti kakav je dozivljaj voziti kola u tom stanju 120 na sat, strah u kosti ulazi,bukvalno imas ocecaj da ce kola da se prevrnu, na 140 kmh bi se sigurno prevrnula

Pričaš s nekim ko je vozio Ladu Nivu tako da je na brzinomjeru kazaljka bila na 160... sigurno nije išla toliko, ali je išla dovoljno da znam kakav je to ośećaj... idealno da pogineš... Zato ja 160 ne ośećam kad vozim moje auto...

Back