Nebojša Jovanović - O zvocanju i ljubavi

A, jel mogu kamilice da zvocaju. A ko ce da mi kaze da ne mogu? Kakva je to diskriminacija prema kamilicama? Pa i mi smo zenskog roda! Ali, mi nemamo kamilce :evil: Mogu da zvocam samo svojim prasnicima. Ili bumbaru. Ali, on odleti cim ja pocnem da zvocam. Nije feeer! :cry: Ne mogu da dodjem do izrazaja. Muskarcima je uvek lakse. Oni mogu da zbrisu, a ja, jadna, vezana za livadu...Eh, sta ti je sudbina. Nepravda :!: :evil: Necu tako! Kad se naljutim, pusticu neki lepljivi sok, pa cu da zalepim bumbara, pa ce da vidi on sta je zvocanje :evil: Pa to je Nepravda! Gde si, Kalimero? Dodji da se zalimo zajedno na ovu nepravdu. Ocu zvocam, ocu zvocam, ocu zvocam :!: :!: :!: :!: :!:

Milena_9:
Nebojsa Jovanovic napisao, izdavac " Beoknjiga".
Mislim da nije nekorektno postaviti ovakvu temu, s obzirom da se svi na neki nacin druzimo sa Cika Nesom Zmajem ovde na Knjizevnosti.

Zvocanje sam procitala dok jos Jovanovic nije, u liku i delu Nese Zmaja dosao k nama. Nasmejala me je, raznezila, pojednostavila neke dileme.
Pa kaze : " Potrebno je napraviti KODEKS zvocanja, sta se sme, a sta se ne sme, jer su pravila igre osnov svake igre."
Let us play !
Што ја умем да звоцам!
Да, то се код мушкијех каже да гунђају. Али ја знам и једно и друго. Научио, богами. Што слушајући звоцање мени, мало више звекетање, а што ослушкујући како се звоца онима што им се звоца због мене.

Još kad bih znao da koristim ove zgodne žute kružiće, moram da pitam Varnu kako se rukuje so tim. Ona ih bespoštedno troši. Gde je? Sad smo bili na vezi, pa se opet izgubila. Čeka Vešticu pa se sva unervozila.
Slušaj, ja sam dobro isčitao Toševskog. A i on mene. Na jednoj terevenci su se oko njega iskupili sve sami muški. E, ja sam bio okružen suprotnim polom. Pa ti prosudi, po pravdi, jel bolje baratati i veštinama kojima vlada onaj tebi suprotstavljen ili ostati na milost i nemilost ...Tu sad ide jedan žućko, onaj zamišljen.

Dobih na poklon knjigu " O zavodjenju i ljubavi " - autor , naravno, zvocavi Nebojša Jovanović . Pošto tema već postoji, da ne otvaram novu... Ima li koga ko hoće da zvoca o zavodjenju i ljubavi ?

Evo uvoda u temu : "... Neophodan element zavodjenja je poverenje zavedene osobe prema zavodniku. Zavodjenje je izdaja tog poverenja. Zavodjenje je najbolji način da prevedemo sebe žedne preko vode, a usput i da prevarimo one od kojih očekujemo da nas vole. Zato zapamtimo zauvek: zavodjenje je izdaja. Izdaja nije put ka ljubavi. "

Nebojsa Jovanovic napisao, izdavac " Beoknjiga".
Mislim da nije nekorektno postaviti ovakvu temu, s obzirom da se svi na neki nacin druzimo sa Cika Nesom Zmajem ovde na Knjizevnosti.

Zvocanje sam procitala dok jos Jovanovic nije, u liku i delu Nese Zmaja dosao k nama. Nasmejala me je, raznezila, pojednostavila neke dileme.
Pa kaze : " Potrebno je napraviti KODEKS zvocanja, sta se sme, a sta se ne sme, jer su pravila igre osnov svake igre."
Let us play !

Fantastična knjiga,pročitala sam je i imam samo reči hvale za autora..To je toliko dobro napisana knjiga,toliko jedostavno,a opet tako poučna,tako prijemčiva...Svako bi trebalo da je pročita.:)

Fantastična knjiga,pročitala sam je i imam samo reči hvale za autora..To je toliko dobro napisana knjiga,toliko jedostavno,a opet tako poučna,tako prijemčiva...Svako bi trebalo da je pročita.:)

U knjizi doticni poisac muskarcima zavlaci otvoreno a zenama otrovno i ironicno.
Pored toga, prebroj koliko puta u knjizi se pominje LEPA zena,

nije on bas tako veliki humanista kao sto se predstavlja.

Muskarci zvocaju isto koliko i zene, a on je knjigu namenio zenskom zvocanju.

Najpre sam i ja bila odusevljena, a kad sam knjizi pristupila dublje, shvatila sam sta je sve insinuirano i koliko naivan treba da budes da to previdis

Back