Nebitnost pojedinca

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.635
Pricamo kao inzenjeri i jedan kolega kaze, hajde ukljuci se u radu na robotskom hodanju...
Ja mu kazem necu jer bi onda u startu poceo obracun velikih vojski sa malim drzavama, jer iskrcas pola vojnika metalnih , pola mesanih i rasturis sve sto hoces...

Medjutim, tip komentarise, ajd mozda ces bas ti sa onim tvojim cudnim idejama da provalis najvazniji deo i provalimo ceo problem hoda...

Sta znaci jedan vise inzenjer koji je angazovan na resavanju problema koji ce stvoriti mnoga ratna stanja?
Ocigledno inzenjeri misle da znaci iako se niko ne bi kladio da ce neko od nas to uspeti...

Da li ta bitnost jednog coveka vazi i za glasanje, opredeljenje i javno iznosenje misljenja u drustvu i politici?

Ista je situacija...sposobnost tog jednog mogu da preokrenu sve, kao i tog jednog inzenjera..
Ako poveze one ljude i ako veruju kao sto ovi inzenjeri veruju da su oni bitni...

Pricamo kao inzenjeri i jedan kolega kaze, hajde ukljuci se u radu na robotskom hodanju...
Ja mu kazem necu jer bi onda u startu poceo obracun velikih vojski sa malim drzavama, jer iskrcas pola vojnika metalnih , pola mesanih i rasturis sve sto hoces...

Medjutim, tip komentarise, ajd mozda ces bas ti sa onim tvojim cudnim idejama da provalis najvazniji deo i provalimo ceo problem hoda...

Sta znaci jedan vise inzenjer koji je angazovan na resavanju problema koji ce stvoriti mnoga ratna stanja?
Ocigledno inzenjeri misle da znaci iako se niko ne bi kladio da ce neko od nas to uspeti...

Da li ta bitnost jednog coveka vazi i za glasanje, opredeljenje i javno iznosenje misljenja u drustvu i politici?

Ista je situacija...sposobnost tog jednog mogu da preokrenu sve, kao i tog jednog inzenjera..
Ako poveze one ljude i ako veruju kao sto ovi inzenjeri veruju da su oni bitni...

има смисла, само зависи ко је човек

Ima pojedinac svest o svojoj posebnosti. Ego. Medjutim treba da bude svestan i kojoj drustvenoj klasi ili grupi pripada.

Ima pojedinac svest o svojoj posebnosti. Ego. Medjutim treba da bude svestan i kojoj drustvenoj klasi ili grupi pripada.
Dobar pocetak....znaci imamo vise problema, slozenijih od obicnog informisanja...
Grupe u drustvu i ljudi koji ne razlikuju grupe misleci da je demokratstko izjednacavanje prava isto sto i izjednacavanje prava na zivot i isto sto i izjednacavanje svega pa da se onda izgube i grupe....ali nije tako...

Znaju to svi ali samo onda kad zele da istaknu svoje dupe, dok im odmah to i izleti iz mozga cim prestane ta potreba...
I kao sto ne zeli da njima neko smeta kad istachu svoje dupe, tako retko kad smetaju drugima kad se vrse neregularnosti nego smrde na sitno , izaledjno...

Plus sto nije u svesti ovo da ne mora da se izjednacava pravo na zivot i izjednacavanje prava....niti je to ikada moguce, cak je i stetno.....ali to boranija, seljaci i niskokvalitetni ljudi mesaju i zahtevaju...naravo da bi izgledali veci nego sto jesu i oni to znaju da nisu ta liga...
U skoro svim domenima (matematicki termin) tj ogranicenim prostorima posmatranja, izjednacavanje prava je izuzetno stetno za svako okruzenje...
Ako se upotrebi logika svi smo isti , sto bih u ovom trenutku nazvao komunisticka zabluda, posto je to razlog mnogo gresaka komunistickog pokreta, onda to postaje argument ljudima koji se zalazu za izjednacavanje prava, kao niko nece zloupotrebiti i svi ce isto shvatiti prednosti i mane...

Nema ni jednog slucaja u mojim posmatranjima gde je to ispunjeno...
Znaci uvek se mora formirati posebna studija slucaja za glupake, za neke posebne grupe, za agresivce (dobili su jasno odredjen termin u inzenjeringu , VANDAL, tako da uredjaj koji ima zahtev da ispunjava neke norme, mora da ima i antiVANDAL opcije i osobine).
Tako da u praksi ne postoji nijedan slucaj jednakih prava ili argumenata za jednaka prava pojedinaca...
Druga je stvar to sto ja licno smatram a i drustvo se kao kakao trudi da obezbedi jednake sanse da se ispolje neka prava , ali to su prvo samo sanse, a drugo vec su u startu ugradjeni elementi razlike, jer postoje grupe gde im se to pravo ispunjava na tacni...(najlakse je ovo objasniti preko ispunjenja po sluzbenoj duznosti ili automatizmu , i kod drugih neispunjenja po automatizmu),,,

Kojoj grupi drustva i kojoj drustvenoj klasi pripadate?
Vrlo zeznuto pitanje jer u Srbiji je ubaceno to da svako misli da je prepametan, a Bog jadan sta je dobio pameti dobio je, ali nije kao Srbin...
To je uradjeno zbog razbijanja drustva, a eto dodatno se dobija totalni haos u postojanju drustvenih klasa ili da ne bude rec klasa, grupa...

To i jeste najvise izrazeno u Srbiji, na pojedincima lezi sva odgovornost....tu formulu koristi kriminalna vlast u Srbiji vec 60 godina, da placa svoje robotske pristalice koji nicemu ne sluze osim da kontrolisu tog jednog jedinog pojedinca koji radi.
Bas sam trazio temu gde bih istakao odgovornost kompletnog rukovodstva televizije za nsrecu koja se desila. Uvek znalo ko je taj jedan koji zna i radi, kulminacija je 2004. do 2008. u Srbiji gde je doslo do trenutka kada kriminalci stvore sistem " posle mene potop".
Sa druge strane kod inovacija po jednom nepisanom pravilu u Srbiji rade politicki podobni i sada polako kulminira ta nepismenost. Svuda je pojedinac bitan, jer ideje nisu ogranicene na elitni deo naroda ni grupe.

Не важи. Ту сваки глас исто вреди, а овде се иди опортунистички на Tesla ex machina:

ajd mozda ces bas ti sa onim tvojim cudnim idejama da provalis najvazniji deo i provalimo ceo problem hoda...

Препознатљива неодговорност технологији преданих особа; чачкање по брави на Пандориној кутији, а онда- јаооо, шта ћемо сад?

kako za decu kad je to valjda poslovica
zrno po zrno pogača
kamen po kamen palača
nije za decu nego za ljude

inače ok
Pa jeste to ali malo slozenije....kuca je od cigala, ali mora i cement, malter, uprosteno i bukvalno srusice se...
Tako kod drustvenih pojava, neke imaju prag dejstva, ispod toga ne deluju , iznad toga deluju...
Razlika izmedju putujuce trupe i pravog pozorista, rade slicnu stvar, ali nikad jedni nece biti drugi, prag dejstva...

Препознатљива неодговорност технологији преданих особа; чачкање по брави на Пандориној кутији, а онда- јаооо, шта ћемо сад?
Pa kapital to radi...zeli da uposli sto vise nazovimo ih srednjoskolci , imaju diplome fakulteta, ali u glavi su srednjoskolci...i bas se trudi da eliminise partybreakerse.....

Srbi, ekvivalent za slicno ponasanje, se bas bas bas trude da zatru sve sto je inteligentno , imaju isti odnos, da ce inteligentni biti za njih partybreakersi...

A to dovodi do nekih nezeljenih pojava i po nih same, ali vazno je da ceo zivot prodje bez osecaja ugrozenosti...
Ali npr u nemoci, znam ljude , tj vecina ih hoce inteligentnu starateljku.
Zasto inteligentnu.....pa medicina kaze isto za sve.....sad imas upalu , sad idu jaki antibiotici , ili ne ide nista, terapija se prepisuje prema reagovanju krda tj ranije uspostavljenih iskustava.....a inteligentna negovateljica uocava razlike i onda doprinosi laksem i boljem kvalitetu zivota , zdravlja i izlecenja konkretne osobe, spaja znanje i reakcije osobe...

Srbima to ne treba, vazno je u moci da su mocni i da im niko ne remeti taj utisak i polozaj i zato kad god i gde god mogu eliminisu sve sto je inteligentno...a zadrzavaju lukavo, jer lukavo je ok....to je mimikrija u nekim situacijama da jesu inteligentni , ali dolazak do resenja je na njima razumljiv nacin iz ugla tupavog.

Svi narodi su kao isto tupavi ili inteligentni u proseku , ali odnos prema inteligenciji npr izmedju isto banana naroda Tajlanda i Srbije je totalno razlicit...
Interesno ponasanje je isto , sto bi i bilo normalno i za ocekivanje...to je isto svuda, hocu moje, necu tvoje...
Ali to ponasanje prema inteligentnim postupcima i resenjima je totalno drugacije......u Srbiji , ma nije to tako , lupas....na Tajlandu, aaaaa, dobro dobro...dobar komsija...(ne bukvalno , ne na srpski nacin, znaci i dalje moje moje tvoje tvoje) na neki nacin respekt...

I upravo taj respekt prema ljudima, prvo , pa prema ljudskim potrebama, ali ne u smislu komercijalizovanog, i tu vec sumnjam da polovina razume sta sam napisao, pa onda i respekt prema inteligenciji i na kraju prema svesti (to tek nemamo u danasnja vremena , globalno) je ono sto je nestalo...

Back