confused_03
Početnik
- Poruka
- 7
Iako mi prirodne nauke „idu”, ne zanima me da se bavim njima. Odlučan sam da upišem nešto poput ekonomije, pravnog, političkih... Nažalost, u Srbiji nema velika ponuda takvih programa (samo državne univerzitete uzimam u obzir, naravno), i nisu posebno prilagođeni. Pravni otpada, jer ne želim biti ograničen za rad ni u kojoj zemlji. Mnogi mi kažu da ne trošim svoj „potencijal” na ekonomiji, da bi takav potez bio haotičan. Sa druge strane, ne bih voleo da se bavim politikom u potpunosti, možda istraživanjem nekih društvenih problema, mada npr. ne znam puno i o smeru sociologija na filozofskom. Najviše se plašim za zaposlenje nakon toga, a čuvena rečenica „možeš raditi sve, zavisi kako se snađeš” nije od izrazite pomoći. Ne bih želeo da ostanem čekajući neki projekat godinama... Dodatno, nemam nikoga u tom okruženju, koji sa mnom deli idejne celine, pa da mogu da ga pitam za savet.
Ako bi neko imao predlog za neki smer u tom domenu, da zna čime bih mogao da se bavim nakon toga (kao rezervni plan), koliko je priznat taj program kod nas i u inostranstvu, imaju li dobre postdiplomske studije povezane sa njime, molio bih za pomoć!
Ako bi neko imao predlog za neki smer u tom domenu, da zna čime bih mogao da se bavim nakon toga (kao rezervni plan), koliko je priznat taj program kod nas i u inostranstvu, imaju li dobre postdiplomske studije povezane sa njime, molio bih za pomoć!