ne znam sta se desava sa mojom macom

sdragana21

Zainteresovan član
Poruka
391
Izgleda da se moja maca razbolela ali ne znam sta joj je.
Ona je bas vesela, mazi se i lepo jede i prede ali kao da ima neke napade vec evo 2 dana....kao da pocinje da se gusi.

Juce sam zvala veterinara i rekao je da su mozda gliste....i kupila sam tableticu i dala onako kako je veterinar rekao.

Znaci cim hoce da mjaukne pocinje da se gusi :( Kao da ima problem u grlu i stomaku

Zna li neko sta bi to moglo da bude?

Postoji kašalj koji izazivaju gliste koje su došle do pluća......ima osnova za to....
Drugo treba izmeriti temperaturu......možda ima upalu grla i šlajm....
Vakciniši mačku epidemija "mačije kuge" u toku.....nevezano sa ovim problemom....

hvala na odgovoru....ali nije u pitanju kasalj....vec kao da hoce da povraca a nista ....pa se stalno kao gusi i napreze....nema kasalj.

danas je eto prvi put povracala ....dala sam joj pre 2 dana tablete da izbaci te gliste...ali nesto joj nije bolje....moram da pratim...pa ako joj ne bude bolje da zovem veterinara .

Sve dok jede i prede ....nadam se da nije toliko urgentno ...mada ne mogu da se smirim...pogotovo sto nisam bas trenutno u dobroj finansijskoj situaciji ....pa i ne znam da li cu imati dovoljno za veterinara.

Zabluda je da macke predu samo kad su zadovoljne, predu i kad se plase ili ih nesto boli, postoji neki mehanizam kojim se predenjem oslobadja serotonin u krvotok. Nisam u toku, da li maca izlazi, da li je tretirana protiv buva, da li je cesljas, da li je vakcinisana...? Taj nagon izmedju kaslja i povracanja moze da bude i pokusaj da izbaci krznene loptice, postoje na trzistu preparati koji im to olaksavaju a mozes i da joj dajes tek izniklu psenicu da gricka, naravno, sve ovo pod uslovom da ne izlazi i nema uslova da sama brsti travu koja joj odgovara.

Zabluda je da macke predu samo kad su zadovoljne, predu i kad se plase ili ih nesto boli, postoji neki mehanizam kojim se predenjem oslobadja serotonin u krvotok. Nisam u toku, da li maca izlazi, da li je tretirana protiv buva, da li je cesljas, da li je vakcinisana...? Taj nagon izmedju kaslja i povracanja moze da bude i pokusaj da izbaci krznene loptice, postoje na trzistu preparati koji im to olaksavaju a mozes i da joj dajes tek izniklu psenicu da gricka, naravno, sve ovo pod uslovom da ne izlazi i nema uslova da sama brsti travu koja joj odgovara.

Znam da macke predu i kada su bolesne zato se i plasim ...ali kada treba paniciti?
U pitanju je macka koja zivi u dvoristu....ali je jako vezana za mene. Retko napusta dvoriste. Imala je buve ali sam je tretirala ..praskom protiv buva.
Ne znam da li je situaija ozbiljna jer jede....mazi se i za sada se igra. Ali kao da guta pljuvacku stalno i kada hoce da mjaukne tada pocinje da se gusi i dobija napade. Ona uopste ne moze da mjauce. Stvarno ne znam sta bi to moglo da bude. U sredu sam joj dala tableticu da izbaci gliste po preporuci veterinara. Gde se kupuju ti preparati da izbaci krznene loptice i koliko to kosta otprilike?

Znam da macke predu i kada su bolesne zato se i plasim ...ali kada treba paniciti?
U pitanju je macka koja zivi u dvoristu....ali je jako vezana za mene. Retko napusta dvoriste. Imala je buve ali sam je tretirala ..praskom protiv buva.
Ne znam da li je situaija ozbiljna jer jede....mazi se i za sada se igra. Ali kao da guta pljuvacku stalno i kada hoce da mjaukne tada pocinje da se gusi i dobija napade. Ona uopste ne moze da mjauce. Stvarno ne znam sta bi to moglo da bude. U sredu sam joj dala tableticu da izbaci gliste po preporuci veterinara. Gde se kupuju ti preparati da izbaci krznene loptice i koliko to kosta otprilike?
Nemoj da cekas da joj bude bolje, nego odmah je vodi kod veterinara. A sve to sto te interesuje za mace ima da se kupi u svakom malo bolje opremljenom pet shopu.

Back