NE ZNAM ŠTA MI JE

• Začetnik teme Začetnik teme miwka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uspomene..taj neodvojivi i neuhvatljivi deo nas...bosonogo detinjstvo ..široki prašnjavi šorovi...topovi od blata...visoki djermovi sa podignutim pramcem medju zvezdama....djački sastanci i rastanci...prve ljubavi prvi poljupci...naše čežnje naši snovi....taj hladni odraz u ogledalu vremena koji nas ponekad greje iznutra i vodi....i podupire kad posrćemo....taj testament godina prošlih...ta mapa blaga koje čuvamo duboko u sebi..ti putevi kojima nikada više nećemo proći....ta mapa bez koje ne bi znali šta je budućnost i šta nas sve u njoj čeka..jer sve što nas u budućnosti čeka mi smo davno već jednom prošli....i zato često uzalud kukamo na...život..iako to sve lepo u starim knjigama piše...jer mi često loše stranice preskačemo.....

VIDI MENE,JA OPET RAZMIŠLJAM

Da li je bas tako? Sta cemo sa onima koji su ...
Hocemo li dok pisemo da se bavimo bas samo nama, Gospodom i Gospodjama. Kukanje na zivot?
Meni je samo nejasno kako neko tako dubok, ko ume da napise neke reci koje jesu poezija, moze da se na nekim mestima odrzava na povrsini i pise kao da ima zivota povrsnih. Sam si na jednom mestu rekao da onaj sto ne zna sta je patnja i sta je ljubav jos je u utrobi umro. A taj, taj ko zna sta je ljubav, zar moze da kuka na zivot. Ta kuknjava koju cesto cujemo, to je samo povrsina. Ono sto je dublje u coveku to je zivot, kako moze kukati sam na sebe?

Razmišljaj, evociraj dobro ti ide i nas si u sećanja svoja poveo. . .
Smart-1.gif

a mi gvirimo, pa se malo divimo, pa se zgranemo, pa se osmehnemo . . .
i tako ulepšao si nam ovo veče. . .

Hvala Ti!

Back