NE ZLOUPOTREBLJAVATI SVETINJE !

Video sam na TV ekranima ,ruski voz (kupljen od rusa) koji je trebao da vozi do Kosovske Mitrovice.Ne zelim

da ulazim u oportunost,same odluke o uspostavljanju te zeleznicke linije.Mene je iritiralo nesto drugo.Kako se

na ekranima TV-a lepo videlo,u vagonima su naslikane freske sa likovima Pravoslavnih Svetaca.Mislim da taj

cin nije u redu.Freske i Ikone svetaca,mogu da se nalaze samo u Bogomoljama Pravoslavnim.One ne mogu

biti na bilbordima,niti na fasadama zgrada.One ne pripadaju kategoriji,javnog zidnog slikarstva.Veoma je bilo

neukusno,videti fresku,sa likom Majke Isusa Hrista,na zidu zeleznickog vagona.Moje duboko uverenje je,da

su likovi nasih velikih Pravoslavnih Svetaca,necijom greskom, "upakovani" u politicke svrhe.Nije lepo,nije

Hriscanski,uvlaciti u politiku Svete likove.Njima je mesto,JEDINO u Pravoslavnim Crkvama.!

Ти си у праву, Лорде.
Но на жалост, у овом случају, било је сијасет злоуптреба, спинова, лагарија и пропагандних каламбура.
Дакле, искристили су Русе, јер их непрекиндо помињу и прозивају. Искористили су приказе Икона. Искористили су родољубива осећања Срба, да доведу РОСУ на север КиМ. Све то у готово идеалном тренутку, за њих, а нај-неповољнијем за нас. ( Баш пре него што стара администрација у СААД, која је покровотељ независног Косова, оде са власти). Успут су добили прилику да се лажно представљају као Срби, и да у једном медијском спину чак уђу у фингирани сукоб са Јеленом Милић. Дакле, ужасно и смрдљиво подла и покварена игра.

.....u vreme slobizma , bejaše "NEBESKI AUTOBUS"........taj čuveni autobus , odmah je uspostavio ekspres liniju sa "NEBESKOM SRBIJOM" , pokojnog Velimirovića.......šešeljugci su mnogi serbski živalj , po onoj , gede su srpski pokojnici tu su srpske zemlje , uterivali , manipulativnivno političko kriminalnim patriotizmom , u tu nebesku tvorevinu.....tako je izvršen secezionizam , našom duhovnošću i na nebu.....više ni na nebu nismo isto , jednake , božije duše.......i tamo ima pravovernih srba sa svojom tvorevinom "NEBESKOM SRBIJOM" i ostalog "gubavog" sveta.......
.....elem , to je klapalo sve dok je imalo šta da se pljačka u srbomaniji - kojoj , ruku na srce , zdušno se priključila hrvatština i bosanštvina ( čuveni bosanski lonac , koji danas podgrevaju dodikisti i alijisti )....posle je nastala era dosmanlijia , koju su preuzeli reciklirani šešeljisti .....sad u vremenima velikog AVeizma i tomovače , nadzvučnom brzinom nam je stigao "RUSKI NEBESKI VOZ".......
.....mnogi se pitaju zašto ruski i zašto ikonopisan.....pa rusija slovi za TREĆI HRIŠĆANSKI RIM.....centar duhovne moći , stao je uz našu svetu stvar - koja je na 21. jeziku ispisana na vozu.......uzgred , to je najskuplji pokretni transparent plaćen narodnim parama , preskupo , za jednu političku kampanju........i po onoj Diznijevoj , zuji bruji a usto i ne radi.....i dobro je što voz ne radi......kakcvi smo mi , nagurali bi se u taj voz , kao sardine - pa božeme prosti , mnoga debela mesa bi se tiskala oko i na živopisane svetinje po zidovima voza.....a i kud bi više , mislim , i taj Velimirović , sa tolikim srbljem na tim nebesima.....mala li je "nebeska majčica srbija" , pa preko grbača upokojenih da se širi ...?.....

.....i tako , bi ovo veliki pre*jeb srbo manijačenja.......malo je onih koji vide prećutan dovorol elitnih srba i šiptara - jer samo njima paše , baš onako , skroz na skroz , ova železnička linija.....!

P.S. - umalo da zaboravim , voz nije stigao na odredište jer su tajne službe sa odbrambenim savetom ustanovile da je " PRUGA SKORO MINIRANA "........služio sam JNA.......rod koji se bakćao sa diverzanstskim aktivnostima......minirao sam školskom i bojevom opremom mnoge objekte i rušio.......moj učitelj tom zanatu nije nas naučio kako se to nešto "skor minira".....bilo je u opticaju samo : minirano , razminirano i nije minirano....AVeizam nam je doneo prosvetljenje o skoro miniranom - miru.......i zaista , "RUSKI NEBESKI VOZ" skoro da je i minirao slabašan balkanski mir.....onaj pokvarenjak , jelcinovski lavrirani , držao je o tome javnu svetsku besedu.....taj šljam od diplomate brani nas od devedesetih pa sve do današnjih dana.....
......opet su došla vremena da nas rusi brane , grci hrane , a jevreji uče časti , poštenju i ljdskosti....tu samo nemci mogu da nam pomognu , da se dokopamo brze i lake smrti i zauzmemo bolje pozicije u "NEBESNOJ SRBIJI"......

Back