Ako vas put iz lepog Paraćina zavede, pa se odvojite na put 273, zapamtićete ga po
rupčagama i odvaljenim bubrezima... Vožnja po raspadnutom betonskom putu od
15 kilometara vodi do naselja Popovac u kome nešto više od 800 duša životari
zaboravljene od sveta...
Jedino što će vam, u momentima dok auto poskakuje, trese se i upada u nezaobilazne
rupčage, izmamiti smešak na usnama su ljupke kućice sa leve i desne strane puta...
prizemne, tek po koja dvospratna...
Smešak sa lica će vam ubrzo nestati i ono će ostati duže vreme zaleđeno, zapanjeno otvorenih vilica...
Ako malo bolje pogledate, ako zastanete, imate šansu da shvatite da nije u pitanju naselje, već groblje seosko
i mnoštvo grobnica, tj. kuća za upokojene...
Ne ljudska radoznalost, pre bih rekla prava zabezeknutost me je naterala da se zaustavim i pogledam malo bolje...
Kroz stakla na vratima i prozorima večnih kućica se vidi da pokojnik uživa u trosedima, foteljama, šporetima,
tepisima, postavljenim stolovima za obedovanje, televizorima...
Oni imućniji imaju i terase...
Za mene, ovo je bio školski čas prvog reda... lekcija koja otvara mnoooooga pitanja...

rupčagama i odvaljenim bubrezima... Vožnja po raspadnutom betonskom putu od
15 kilometara vodi do naselja Popovac u kome nešto više od 800 duša životari
zaboravljene od sveta...
Jedino što će vam, u momentima dok auto poskakuje, trese se i upada u nezaobilazne
rupčage, izmamiti smešak na usnama su ljupke kućice sa leve i desne strane puta...
prizemne, tek po koja dvospratna...
Smešak sa lica će vam ubrzo nestati i ono će ostati duže vreme zaleđeno, zapanjeno otvorenih vilica...
Ako malo bolje pogledate, ako zastanete, imate šansu da shvatite da nije u pitanju naselje, već groblje seosko
i mnoštvo grobnica, tj. kuća za upokojene...
Ne ljudska radoznalost, pre bih rekla prava zabezeknutost me je naterala da se zaustavim i pogledam malo bolje...
Kroz stakla na vratima i prozorima večnih kućica se vidi da pokojnik uživa u trosedima, foteljama, šporetima,
tepisima, postavljenim stolovima za obedovanje, televizorima...
Oni imućniji imaju i terase...
Za mene, ovo je bio školski čas prvog reda... lekcija koja otvara mnoooooga pitanja...

Poslednja izmena: