Ne volim Dan zaljubljenih

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato sto to nije nas praznik, zato sto je isforsiran i zato sto se sveo na kupovinu raznoraznih pokloncica ili cveca.
Ne volim ni jedan praznik koji podrazumeva kupovinu poklona kako bi se pokazala ljubav i postovanje.

Šta mislite o danu zaljubljenih i citavoj pomami oko današnjeg dana

Mislim da je trebalo da batalim skolu i da napravim staklenik sa cvecem.

Vise me smara sto forsiraju neke stvari da se rade u ovo doba godine, ako nekoga volis neces da cekas februar da mu to pokazes vec to radis kad se ukaze prilika.

Исто као ви...
+ Ноћ вештица
Као да смо ћуркасти па прихватамо све што нам се сервира.
А своме се ругамо, преврћемо очима... ми смо као изнад тога.

Mi smo imali Koledare koji su se maskirali i igraali, ne secam se tacno za koji praznik.
Ako ne postujemo to zasto da usvajamo losiju zamenu...

Mislim da je trebalo da batalim skolu i da napravim staklenik sa cvecem.

Vise me smara sto forsiraju neke stvari da se rade u ovo doba godine, ako nekoga volis neces da cekas februar da mu to pokazes vec to radis kad se ukaze prilika.

Mi smo imali Koledare koji su se maskirali i igraali, ne secam se tacno za koji praznik.
Ako ne postujemo to zasto da usvajamo losiju zamenu...
Ма имамо свашта...
И пливање за крст.
И ивањски венчић на кућу...
Свашта... Али то је тако просто, примитивно... шта све не. А када се тетке од 50 маскирају и крену на журку то је тако модерно.

Zato sto to nije nas praznik, zato sto je isforsiran i zato sto se sveo na kupovinu raznoraznih pokloncica ili cveca.
Ne volim ni jedan praznik koji podrazumeva kupovinu poklona kako bi se pokazala ljubav i postovanje.

Fin dan za klince. Al sve u svoje vrijeme.
Ja sam ga prerasla, tako da nemam vise emociju spram njega.

Ма имамо свашта...
И пливање за крст.
И ивањски венчић на кућу...
Свашта... Али то је тако просто, примитивно... шта све не. А када се тетке од 50 маскирају и крену на журку то је тако модерно.

Tuzno ali istinito.
Svi bi da budu moderni i da se odreknu tradicije, ja sam zatucan i zaostao ali ne slavim tudje praznike.
Ovde ispostujem kolege Cehe za njihove vece praznike, oni se trude da to isto urade za nase.

Зато што се старе традиције заснивају на духовној, животоносној и планетарној свести, а модерне углавном на распојасаности и задовољењу различитих телесних страсти.

Screenshot_20220213-104306_Instagram.jpg

Tajni plan propao :zelenko3:mi imamo vino 🍾🍷 .

Скроз је небитно је л' то наш празник или не... Ауторка теме је споменула како је глупа та мантра да се за неке ''важне'' датуме купују поклони, потпуно се слажем. Али нико није споменуо то да је заљубљеност велика глупост и да није рационална појава. Човек који се заљуби, или је болестан, или је луд, треће ништа не може бити. Тако да... заљубљеност је лажан осећај да некоме припадате и да вама неко припада, да ваc неко воли, да ви некога волите. Немојте бити сањалице и немојте много да халуцинирати пошто кад прође та заљубљеност видимо каква је та љубав заправо била .

Ja mislim da smo o ovome sto puta zvakali

Ne zanima me da li je nas ili njihov, ne delim to na taj nacin
Nego ne volim nametnute potrosacki usmerene obicaje, ma kako da se zovu
Poklon moze da se kupi i 13. marta onako jer zelis da obradujes nekoga necim
Necu da mi neko namece kad i sta da kupujem

Ja mislim da smo o ovome sto puta zvakali

Ne zanima me da li je nas ili njihov, ne delim to na taj nacin
Nego ne volim nametnute potrosacki usmerene obicaje, ma kako da se zovu
Poklon moze da se kupi i 13. marta onako jer zelis da obradujes nekoga necim
Necu da mi neko namece kad i sta da kupujem
Slažem se,...ja volim poklone, datum je nebitan! 😁

Али нико није споменуо то да је заљубљеност велика глупост и да није рационална појава. Човек који се заљуби, или је болестан, или је луд, треће ништа не може бити. Тако да... заљубљеност је лажан осећај да некоме припадате и да вама неко припада, да ваc неко воли, да ви некога волите. Немојте бити сањалице и немојте много да халуцинирати пошто кад прође та заљубљеност видимо каква је та љубав заправо била .

А љубав је рационална појава? 😁

А љубав је рационална појава? 😁

Гледај, љубав може бити добра и лоша, све зависи од људи. Ставно, постоје људи који се заљубе у неку вештицу, касније почињу да осећају љубав према тој жени и њихов нормалан животни век од неких 75 година живота се смањује за неких 20 до 25 година, ствара се лош квалитет њиховог бедног живота, моле се Богу, жале што нису послушали своје родитеље, али тад је већ касно... она га је узела под своје и крај, нема помоћи. Нажалост, све је више мушкараца у којима је брак уби тог мушкарца и почињу се понашати као неки раcан пас, можда највише почињу да личе на неку пудлицу, а она је већ постала одрасла хијена ...

Tako sam se ja bunio za Noć Veštica a ispala dobra zaebancija......kratka i lepa priča, neki drugi poot. I Sveti Trifun je proleće, ljubavi vesnik, što BiH imao nešto protiv ljubavi.

E, a gde su se pomamili..ne kapiram, ne pratim, radim..nea se vremena.. za pratim ovo, ono..ne.

Totalno sam danas kontra duha ovog praznika.
Bas me je spopalo neko negativno raspolozenje.
Ali ono dubinski,d mol,sto bi reko Djole B.
Za praznik sv.Valentina sam prvi put cula od profesorice engleskom u trecem srednje.
To je kao bilo neko otkrice,niko do tad nije ni cuo za to.
Inace ne volim tu patetiku u vidu srca,meda,a u svrhu samo potrosackog drustva.
Ajd osmi mart...to mi je nekako simbol pocetka proljeca i cvijeca i nekad je bio dostojanstven...ali ovaj dan je mozda samo za tinejdzere praznik.
Ali njima je svejedno svaki dan praznik.🙂

Poslednja izmena:

Back