Не волем

Нешто не волим дане послије нове године. Ваљда зато што сва она еуфорија попусти, па сам ко издуван балон. Онако, по фабричким подешавањима исцрпљена.
Не волим ни ,,нова година - нова/и ја" моменте. Мени се показало као нетачно. Оно, првог јануара будем мотивисана за све, од теретане до учења традиционалног кинеског па до устајања у шест ујутру. До петнаестог јануара ме већ прође. Као што рекох у неком претходном тексту, мотивација је превртљива.
Не волим ни новогодишње одлуке и планове. Имам осјећај да у мотивисаном периоду (оном из претходног пасуса) накамарам себи превише циљева па ми финални обрачун године буде лош.
Елем, ове године сам одлучила да доносимо одлуке и циљеве и планове правим тек у фебруару... До тад ћу ваљда да завршим неке ствари које вучем из 2021.

И да, срећна вам Нова година :)

Razumem u potpunosti tvoja osećanja kao i učestalu razočaranost. Svi smo uzbuđeni i spremni na promene odmah nakon nove. Onda prođe ta atmosfera i odustanemo. Nema tog naleta u nama.

Srećna nova godina i ostvari sve što zamisliš u Februaru.

Нешто не волим дане послије нове године. Ваљда зато што сва она еуфорија попусти, па сам ко издуван балон.
...

Није само умети дернечити
већ и како се повратити у нормалан дневни погон.

Мени је одувек после дочека НГ
највише пријало да се осамим испред телевизора
и гледам нешто потпуно супротно,
значи уместо кафанске музике класика,
уместо преједања и алкохолисања неки спорт.

То је увек био Новогодишњи концерт из Беча
и скијашки скокови "4 скакаонице".

После таквог трежњења вече првог јануара проведем у кући,
не идем никуд.

Другог јануара је Св. Гњатија
мој брат прави изванредну журку обавезно ...
Свирамо гитаре, певамо, играмо, буде феноменално.

Тако прођу та три дана Нове Г.

Back