НЕ УБИЈАЈТЕ ДЕЦУ!

Incognito:
Betty:
:shock:

bez dlake na jeziku. :wink:

A kad sam imao dlake na jeziku? ... Dobro, sad, necemo o nekim situacijama :oops: ;)

Ali najozbiljnije, cim se malo crkva osili, odmah im se rodi ideja o Brith Control-u... Ali razmislite - ko ima najveceg interesa u tome da svaka religiozna i vlastima-lojalna porodica ima buljuk dece?[/quote]

Опет бабе и жабе, а? :wink:
Какве везе имају религија и власт, леба ти? Нарочито у држави Србији где баш и нисмо сигурни ко је та власт, а где црква нема никакав утицај, изузев што понекад новине пренесу неко њено саопштење.
Религиозан и властима лојалан - па то испаде као да не иде једно без другог? :roll: Где си то видео религиозне фамилије у данашњој Србији, а да имају много деце? ( Говорим о православној вери. ) Ја нисам.

Ne mogu da verujem koliko imate loše mišljenje o Patrijarhu (čast izuzecima). Da li ste vi narode ikada bili u CRKVI, mislim bili ne samo fizički, nego i duhovno? Niko ne može da nam naredi da rađamo, to je tačno, kao što niko ne može da nam naredi da ne krademo, ne lažemo, ne činimo preljubu itd. Ono što je Patrijarh rekao je samo jedan od niza saveta koje on ima da uputi nama običnim smrtnicima (i grešnicima). Da li ste svesni koliko bi svet bio bolji kad bi smo se svi pridržavali 10 božjih zapovesti? A njih nije izmislio Patrijarh Pavle. Ukoliko niste vernici, a vi nemojte ni da blatite one koji to jesu.
Treba radjati decu, bez obzira na poteškoće, jer sve se da rešiti. Niko nas ne tera da deci kupujemo firmiranu gardarobu, obuću, možemo i domaću. A ako ni to ne možemo, uvek se nadje kod nekog iz familije, komšiluka... A verujte mi, nije sramota nemati i biti siromašan, veća je sramota i greh ako želimo nešto što nam i nije preko potrebno.
Navešću samo jedan primer: bombardovanje 1999., njen muž na ratištu, ona sa malim detetom kod kuće. I ne boji se ona ni za njega, ni za dete, nego kaže: ovo je nepodnošljivo, pa ja ne znam šta ću ako ne budem imala gde da nabavim ARIJEL, pa kako da perem bez ARIJELA? A čime su ranije žene prale veš i koliko su dece imale i koliko su se samo mučile, ali se nešto ne sećam da je nečija baka bolovala od STRESA.
Treba malo da se zamislimo i da radjamo bre!

schatje:
Bez citanja ostalih postova... Divno je imati dete, ali i slobodu odlucivanja. Svi su nesto protiv abortusa, radjajte decu, ovo-ono... Neko zaista nema uslova, neko ne zeli. Zasto da se muci cela porodica, troskovi za decu su veliki. Ko nece, ne mora. To bi trebalo zena da odluci, ionako je na njoj i kasnije najveci deo posla.

Ah, da... pozdravljam patrijarha...

Da su meni roditelji nekad rekli ovako nešto, odmah bih se ubila.
Takođe ne bih želela da moja ćerka ikad POIMISLI ovako nešto.
Deca donose zadovoljstvo, ljubav i ispunjenje,i to traže nazad, a ne prave troškove.
To što neko želi da oblači dete u benetonu i chico-u je njegov problem. To isto dete ne zna šta je Bratz lutka, a to što je neko kupuje da bi se pokazao pred drugima je njegov trošak, a ne detetov.
Setite se reklame za Master card.

Opet ja nevezano za temu, ali me nerviraju stalne izjave ovog tipa.

sara93:
A verujte mi, nije sramota nemati i biti siromašan, veća je sramota i greh ako želimo nešto što nam i nije preko potrebno.!

E, u tome i jeste najveca opasnost. Zasto je lose zeleti bolji zivot, visi standard, zakone koji se primenjuju, pravila koja se postuju, pa u tome i jeste KVALITET zivota, ovozemaljskog, dok smo na zemlji (gde li ti zivis)
Slažem se da nije sramota nemati (sramota je krasti), ali to ne treba iko da proklamuje kao deo nacionalne strategije. Nemanje i rađanje.

sara93:
Navešću samo jedan primer: bombardovanje 1999., njen muž na ratištu, ona sa malim detetom kod kuće. I ne boji se ona ni za njega, ni za dete, nego kaže: ovo je nepodnošljivo, pa ja ne znam šta ću ako ne budem imala gde da nabavim ARIJEL, pa kako da perem bez ARIJELA? A čime su ranije žene prale veš i koliko su dece imale i koliko su se samo mučile, ali se nešto ne sećam da je nečija baka bolovala od STRESA.
Treba malo da se zamislimo i da radjamo bre!

Bake su živele u nekom drugom nama tako mrskom, a ipak srećnijem, vremenu. Jel tvoja radila negde? Moja nije. Danas su žene, u odnosu na pomenute bake, više izložene stresogenim činiocima, jer imaju kompleksnije uloge u životu (a da ne pričam o svemu onom što ga prati, o učešću informacija sa medija u kvoti nerviranja - što ranije nije bilo baš tako lako dostupno - itd).
najbolje da se vratimo u praistoriju, važno je da opstanemo, m?

One su se mučile, ok, to što su izrodile, malo kome dobra donelo (20 porodica sa značajnim kapitalom u Srbiji, ostalo - i gore nego što kaže statistika).
Najgore od svega po pitanju dogmi mi je taj glorifikovani status MUČENIKA. Ne treba mi takav Bog koji to ceni. Hoću Boga koji želi da ljudi budu srećni.

Aj, zamisli se, pa rodi, pa javni kako je. I, ako imaš neki dobar recept za pravljenje domaćeg sapuna, postuj slobodno.

Raduj sja, nevjestnaja.

Aman ljudi, dokle vise - super je ova tema ali se svi postovi vrte u krug: jedni vicu 'nema para', drugi zapeli 'radjajte!' Ovi sto vicu 'nema para' zalazu se za kontrolu radjanja, pa makar i abortusom (glasam za kontracepciju!), ovi sto vicu 'radjajte!' radjaju pa se cesto nadju na ivici nervnog sloma ophrvani svakodnevnim zivotom koji ih saceka u svom njihovom entuzijazmu kad se suoce sa tim da ne zive u 'nebeskoj' Srbiji no u Srbiji u ovozemaljskom zivotu.....i sa ovozemaljskim problemima.
Ajte molim vas. Ne znam samo sta bi bilo da sve te zene rode umesto sto abortiraju i da odnesu decu na vrata ocevima i njima ih ostave. Pa mi je samo za gledati kako bi, kada bi situacija bila da budu 'samohrani ocevi' umesto 'samohranih majki', naglo pala povika 'radjajte!'
Dakle, nije samo 'radjajte!' dragi moji, nije zena inkubator. Nego je ovo sovinisticko drustvo gde se podrazumeva da zena treba da se zrtvuje po svaku cenu - umri, ali radjaj, to ti je jedini zadatak u zivotu, da na svojim ledjima iznesec teret drzavnog nataliteta! Pa valjda radjanje treba da bude odluka RODITELJA a ne jednog roditelja, pobogu! Valjda radjanje treba da bude zeljeno, a ne prisila, zato sto je drzavi potreban 'broj'? Ajmo zene, na normu, drugar'ce! Za ime sveta, sta je sa vama ljudi?!

Back