Ne treba nam pomoć EU: Vojislav Koštunica

DraGo70:
Логично је то што кажеш, али није логично да они који имају пребивалиште у Немачкој, Аустрији, Италији МОГУ да гласају. О томе људи говоре. Или сви или нико. С друге стране, слажем се са тобом да су и ови који живе у Србији могли да се одјаве, па пријаве у Црној Гори и тако стекну право гласа. Већина (99%) то није учинила...

Logicno je da mogu da glasaju oni koji imaju prebivaliste u Nemackoj,Austriji,Italiji...jer oni nemaju biracko pravo u tim zemljama...drzavljani Srbije sa prebivalistem u CG koji tamo imaju biracko pravo takodje nisu u birackom spisku u Srbiji...

_Milanche_:
Logicno je da mogu da glasaju oni koji imaju prebivaliste u Nemackoj,Austriji,Italiji...jer oni nemaju biracko pravo u tim zemljama...

...ma da imaju "prebivaliste" kao onaj princ Petrovic u Parizu ili onaj ministar u vladi CG koji takodje ima "prebivaliste" u Londonu a ne drzavljanstvo :)
...i kako to Albanaci posle 40 godina zivljenja u USA imaju "prebivaliste" a ne drzavljanstvo

...u banana drzavama "cilj opravdava sredstvo" i to nema veze sa demokratijom ali zasto onda tvrde da im je cilj EU ako u EU ovako nesto ne bi nikad moglo da se dogodi

_Milanche_:
Andrea mozes da zivis koliko god hoces godina negde a da nemas drzavljanstvo nego prebivaliste(tj stalni boravak)...drzavljanstvo je samo privilegija koju mozes dobiti ako je zahtevas...a ako ne niko te ne to ne moze naterati...
А

Ако већ пледираш да си свезналица - иди на тему Матица и дијаспора и објасни Вујадину КАКО ДА ДОБИЈЕ ДРЖАВЉАНСТВО !

nije andrea ti nemas pojma......prebivaliste i boraviste ime jedno znacenje u nasem jeziku i nasem pravu kad se odnosi na nase drzavljane....slican termin stalni boravak se odnosi na strane drzavljane koji dodju sa namerom da stalno ostanu...
ti ili ja imamo recimo imamo prebivaliste u beogradu...ako recimo odeno na mesec dana u sabac ili valjevo tamo se rpijavimo policii i imao boravise tamo od mesec dana.
Ako se ti i ja iselimo u Italiju i tamo dobijemo dozvolu da ostanemo pre nego sto dobijemo drzavljanstvo imacemo nesto sto se zove stalni boravak(trajna viza) ili privremeni boravak(privremena viza) sto moze da ukljucuje razne oblike studentska,radna...
Ti koji su glasali iz Amerike ili iz Svejcareke ili nemacke nisu imali drzavljanstvo tih zemalja nego stalno ili privremeno boraviste.
Jel ti sad jasnije?

...meni je jasno ali tebi nije...na izborima u Cg glasali su i ljudi koji pored SCG pasosa i CG drzavljanstva imaju i pasos neke druge drzave - znam ih mnogo i njima uglavnom ne pada na pamet da dolaze da glasaju u bivsoj domovini ali ako im neko plati karte ili ako je to u njihovom interesu zasto ne bi dosli :)

...a zasto im nisu omogucili da glasaju u drzavama u kojima zive...to je inace obicaj u celom svetu - zato sto u tom svetu postoje pravila koja se postuju pa ne bi mogli glasati

Andreavk:
...meni je jasno ali tebi nije...na izborima u Cg glasali su i ljudi koji pored SCG pasosa i CG drzavljanstva imaju i pasos neke druge drzave - znam ih mnogo i njima uglavnom ne pada na pamet da dolaze da glasaju u bivsoj domovini ali ako im neko plati karte ili ako je to u njihovom interesu zasto ne bi dosli :)

...a zasto im nisu omogucili da glasaju u drzavama u kojima zive...to je inace obicaj u celom svetu - zato sto u tom svetu postoje pravila koja se postuju pa ne bi mogli glasati

Moze da glasa ako nema biracko pravu u drugoj zemlji(da li postoje slucajevi da neko ima pasos jod neke zemlje sem pasosa SCG naravno ali to nema nikakave veze sa glasanjem drzavljana Crne Gore sa prebivaliste u Srbiji).
Kazes da je obicaj u celom svetu da drzavljanin jedne federalne jedinice glasa u svojoj a ne u drugoj federalnoj jedinici iste drzave gde ima prebivaliste?
Ako to kazes to nije tacno upravo je suprotno bas onako kako je bilo i kod nas.

...hocu da kazem da nama nikad nece biti bolje niti cemo postati deo civilizovanog sveta dok se vlast ponasa ovako kako se ponasa a primer za to su i izbori u CG...od koga ovaj narod da se nauci casti i postenju i kako da postuje takvu vlast i takvu drzavu...primera je mnogo a ti se ponasas kao da je sve u najboljem redu ili kao da si spiker na RTS -u :)

...mozda nekome odgovara podvojenost u narodu koju takvi postupci provociraju a to sigurno nisu oni koji svojoj drzavi zele dobro

Vlast u Crnoj Gori svakako je daleko od zlatne i demokratke i svakako se slazem sa tobom da nama nikad nece biti bolje niti cemo postati deo civilizovanog sveta dok se vlast ponasa ovako kako se ponasa...ali postoje i mnogo drasticniji primeri za takvo ponasanje u odnosu na koje pokazuje vlast u CG cak u osnosu na neke ona deluje krajnje "simpaticno".

Back