"Не треба нам највиша зграда у Европи"?!

Jevdjo:
Ma daj pustite tog provokatora tema je o necem sasvim drugom.
Licno po meni naj bolji projekat u BG trenutno je Marina Dorcol a trebalo bi da ga pocnu negde u martu.
E da je bogdo vise takvih projekata ne samo u BG vec po celoj Srbiji makar po gradovima Duz dunava pa kad dodju strani turisti da imamo cime da se dicimo.
Kad dodju strani turisti sta ce posetiti izvan te marine?Beograd moze sigurno da bude atraktivna lokacija,ali su potrebne stotina miliona dolara da bi koliko toliko licio na predstonicu jedne drzave

Jevdjo:
Ma daj pustite tog provokatora tema je o necem sasvim drugom.
Licno po meni naj bolji projekat u BG trenutno je Marina Dorcol a trebalo bi da ga pocnu negde u martu.
E da je bogdo vise takvih projekata ne samo u BG vec po celoj Srbiji makar po gradovima Duz dunava pa kad dodju strani turisti da imamo cime da se dicimo.

da nam strani placenici,i neprijatelji vaskolikog srBstva setaju po svetoj zemlji SrBskoj?? :evil:
Ti si sorosev placenik i izdajnik.....sve te, koji dodju treba podaviti u reci...... :evil:

sumnjivo lice:
Kad dodju strani turisti sta ce posetiti izvan te marine?Beograd moze sigurno da bude atraktivna lokacija,ali su potrebne stotina miliona dolara da bi koliko toliko licio na predstonicu jedne drzave
Наравно да може. Али, нека крену барем од нечег. А друго, у једну руку, јесте да је потребно много новца. Али, сем новца битне су и идеје, осмишљеност.
Нека тога има, а ипак, упркос свему, новац је на другом месту, и ако се потруди, може се наћи.

filatelista:
Mene da neko pita ja bih najviše novca uložio na čišćenje Beograda i cele Srbije. Džaba ti lepe marine i zgrade, kad je na svakom koraku smeće. Turistička destinacija možemo biti sa takvim odonosom prema prirodi, samo studentariji koji hoće da im cena dnevnog boravka ne pređe 10 eura i gde mogu za sitne novce nalokačiti.
Да. и то је врло битно. Али и ту треба и важнија је сама организованост и темељност него новац.
Рецимо, сем чишћења, и да се за прљање пропишу високе казне, као и да се казне наплаћују.

Norma Kampl:
Да. и то је врло битно. Али и ту треба и важнија је сама организованост и темељност него новац.
Рецимо, сем чишћења, и да се за прљање пропишу високе казне, као и да се казне наплаћују.
DRAKONSKE!
Ja bi to tako skupo naplaćivao, ma celu platu ako treba, pa da zapamte.
Evo, ja živim u NS i jutros su komunalci odneli kontejner koji stoji kod naše zgrade...Ima kontejner sledeće zgrade nekih 30 metara prema pijaci i svi iz moje zgrade su pobacali smeće na mestu gde stoji kontejner, a ne da su protegli noge do sledećeg.
Da ne pričam da lete kese sa smećem sa viših spratova...Kad sam išao jedno jutro, leteli su i higijenski ulošci iz komšiluka...
Kultivisan narod koji je spreman da bude turistički domaćin :roll:

filatelista:
DRAKONSKE!
Ja bi to tako skupo naplaćivao, ma celu platu ako treba, pa da zapamte.
Evo, ja živim u NS i jutros su komunalci odneli kontejner koji stoji kod naše zgrade...Ima kontejner sledeće zgrade nekih 30 metara prema pijaci i svi iz moje zgrade su pobacali smeće na mestu gde stoji kontejner, a ne da su protegli noge do sledećeg.
Da ne pričam da lete kese sa smećem sa viših spratova...Kad sam išao jedno jutro, leteli su i higijenski ulošci iz komšiluka...
Kultivisan narod koji je spreman da bude turistički domaćin :roll:
Да, народу је потребно дуго култивисање. (А за то, како ја стално говорим, треба да има - бољу елиту, за дужи период, јер је то дуготрајан процес).

А, за летење кеса, не причај....

Ево, код мене, у згради, у центру БГД, доиста, дешава се доста пута да кроз прозор бацају кесе с ђубретом. Да у ВЦ бацају отпатке поврћа, главице купуса, па чак пре неколико месеци, и - делове цигала, због чега је више пута настајала поплава у подруму... :twisted: :twisted: :twisted:

Chávez:
Градске власти су одбиле давање дозволе белгијској фирми Бесикс која је понудила пројекат изградње највише зграде у Европи, у блоку 26, између Палате федерације и Београдске арене. Ево шта о томе каже Ђорђе Бобић, главни градски архитекта:

""Бесикс" је понудио да гради зграду високу 333 метра, што је више од 100 спратова. Одлучили смо, међутим, да на том потезу небодер није неопходан, јер Новим Београдом висински треба да доминирају будуће "близнакиње" - Ушће 1 и Ушће 2."

?!?
Ко је тај Бобић да одлучују да ли је таква зграда потребна или не Београду?? Ваљда о томе одлучује инвеститор који је довољно паметан да зна да процени потребе за таквом зградом.
Мислим да је овде очигледно о чему се ради - градске власти штите инвестиције и ексклузивитет инвеститора у зграде "Ушће" и ради тога су спремни ако је потребно да остатак Београда држе на нивоу махала.

Stospratnica bi ruzno izgledala medju ostalim zgradama srednjeEvropskog tipa u Beogradu...

Norma Kampl:
Наравно да може. Али, нека крену барем од нечег. А друго, у једну руку, јесте да је потребно много новца. Али, сем новца битне су и идеје, осмишљеност.
Нека тога има, а ипак, упркос свему, новац је на другом месту, и ако се потруди, може се наћи.
Za Beograd nisu bitne ideje.Beograd ima ono sto malo ko ima.Kao prvo dve plovne reke,Kalemegdan,Velko ratno ostrvo koje je nesto poput oaze u Beogradu.Sta jos Beograd ima?Katastrofalno resen saobracaj u uzem gradskom jezgru.Aerodrom sa jednom poletno-sletnom pistom. Glavni zeleznicku stanicu koja ko zna kad ce biti zavrsena,samo tri mosta,propali hipodrom,propali Tas Majdan,..i jos mnogo toga sa propali.I sad jos fali samo oblakoder od sto spratova sa lepim pogledom na propali.
Dakle samo pare fale.

sumnjivo lice:
Nesmu da odobre gradnju te zgrade.Toliko je depresivnih u Srbiji, da bi cekali u redu da se bache sa nje kao naj vece u Jevropi 8)
Ма какви, Бранков мост је незаменљив. Већ је постао легенда ... а и не мораш да чекаш у реду, места има колико хоћеш. :-? :-?

sumnjivo lice:
Za Beograd nisu bitne ideje.Beograd ima ono sto malo ko ima.Kao prvo dve plovne reke,Kalemegdan,Velko ratno ostrvo koje je nesto poput oaze u Beogradu.Sta jos Beograd ima?Katastrofalno resen saobracaj u uzem gradskom jezgru.Aerodrom sa jednom poletno-sletnom pistom. Glavni zeleznicku stanicu koja ko zna kad ce biti zavrsena,samo tri mosta,propali hipodrom,propali Tas Majdan,..i jos mnogo toga sa propali.I sad jos fali samo oblakoder od sto spratova sa lepim pogledom na propali.
Dakle samo pare fale.
Можда под "идеје" нисмо мислили сасвим исто. Хтела сам да кажем, да и за све ово, што јесте тачно, наравно да БГД има, хвала Богу, јесу потребне и идеје - како то конкретно спровести у дело, како конкретно искористити те потенцијале.

Да не остане вечито само на потенцијалима. А штета би било крај толиког природног богатства.

Back