Ne radi mi portforward uopste

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
U pitanju je model rutera zte mf283v.

Sve sam pravilno uradio kopirao sam racunarsku ipv4 adresu (u mom slucaju je 192.168.1.7)
Usao u ruter usao u port forwarding deo stavio udp+tcp (probao sam i zasebno jednom tcp jednom udp)

Nisam siguran u cemu je problem ako se neko nekad susreo sa tim znacilo bi.

Napomena: (Ako je potrebno kojim slucajem uraditi jos nesto da bi port forwarding radio nprm port filtering onda mi treba korak po korak posto se ne razumem najbolje)

Pa moras da imas prijem na tom racunaru. I da firewall ne blokira taj port ili program.

Nije bas uobicajeno da se gadja racunar tako.
Obicno se gadjaju dvr-ovi koji slusaju odredjeni port.

Tako i nesto na racunaru mora da slusa taj port - na primer neki vnc softver za pristup racunaru.

Mozes i da izbegnes tu zajebavanciju sa team viewerom koji ce raditi kao servis,
podizace se sa racunarom i stalno ce imati isti id i lozinku za pristup.

Moze da radi i bez fiksne adrese jer posto posedujem dva interneta i dva rutera (jedan mts drugi vip) na mts-u port forward radi,dok na vipu ne.

(znam da kada restartujes racunar ili ruter ip adresa se menja mada meni to ne predstavlja problem jer taj port treba da mi radi nas sat dva svaki put kada ga pokrenem)

Sve sam pravilno uradio kopirao sam racunarsku ipv4 adresu (u mom slucaju je 192.168.1.7)
Usao u ruter usao u port forwarding deo stavio udp+tcp (probao sam i zasebno jednom tcp jednom udp)

Napomena: (Ako je potrebno kojim slucajem uraditi jos nesto da bi port forwarding radio nprm port filtering onda mi treba korak po korak posto se ne razumem najbolje)
Ako se ne varam, treba ti i spoljni IP, a 192.168.x.x. ti je u lokalnoj mreži. Kod mene na ruteru piše posebno external IP, a posebno lokalni IP (taj 192...). Proveri.

Ako se ne varam, treba ti i spoljni IP, a 192.168.x.x. ti je u lokalnoj mreži. Kod mene na ruteru piše posebno external IP, a posebno lokalni IP (taj 192...). Proveri.

Probao sam ja i spoljni i lokalni isti djavo,nisam siguran zasto a i ne mogu vise da se nerviram oko toga posto imam drugi internet (sa 128kbps upload) sto mi je tu i tamo dovoljno za hostanje game servera za 5-6 ljudi.

Screenshot_4.png

Ovako to izgleda kod mene kad kreiraš novi port forward.
Local IP je ono 192.168.x.x.
External IP je adresa koju ostatak sveta vidi (moja je trenutno 178.148.x.x), za protokole ja sam podešavao na "oba".
Sam broj porta upišeš po želji ili potrebi (recimo da za torente preporučuju portove od 60000 do 65535, pa ne bi bilo loše u torent klijentu odabrati port iz tog raspona)

Kao sto su drugi rekli da bi radio portforward onda ne mozes biti iza CG_NAT-a za sta ti treba staticka adresa. Ostalo su setovanja
ne ruteru koja vidim da znas. Dakle vezes ip servera u ruteru tako da ruter uvek istu adresu dodeljuje toj mac adresi ili jednostavno dodelis
u ruteru staticku ip adresu tom serveru. Onda mozes da das port forward tom ip-u. Ako je sve tako onda nema problema,

zte mf283v. koliko ja znam on daje opseg adresa 192.168.0.x , a ti reče da si dao 192.168.1.7 , imaš još neki uređaj između?
e da na kompjuteru moraš postaviti fiksnu IP adresu , ti dhcp baš i nešto ne rade najbolje sa port forwardingom , pošto obično rruteri daju adrese između opsega 100-199 ti stavi recimo 205 , i naravno poželjno je da uneseš i dns adrese kao i gateway a gateway ti je IP od rutera ispred računara

Poslednja izmena:
zte mf283v. koliko ja znam on daje opseg adresa 192.168.0.x , a ti reče da si dao 192.168.1.7 , imaš još neki uređaj između?
e da na kompjuteru moraš postaviti fiksnu IP adresu , ti dhcp baš i nešto ne rade najbolje sa port forwardingom , pošto obično rruteri daju adrese između opsega 100-199 ti stavi recimo 205 , i naravno poželjno je da uneseš i dns adrese kao i gateway a gateway ti je IP od rutera ispred računara

Hvala resilo mi problem to.

Hvala resilo mi problem to.
Ok
Snejks, Ja imam problem takodje... Moze pomoc private?

Back